Magisk livestream med dansbandet Blender

 

Just nu går våra älskade dansband igenom en riktigt tuff kris och svår tid med tanke på vad Coronaviruset ställt till. Dansställena har fått stänga igen och dansbandens spelplaner töms i rasande fart. Väldigt oroväckande då många band har detta som sin inkomst och även arbete. Kan bara tänka mig in i deras situation att inte få jobba eller komma ut och göra något av det som de älskar allra mest möta sin publik och spela dansmusik. Nu är det några dansband som gjort något så fantastiskt som ”Livestream”. De riggar upp sin utrustning och spelar upp bjuder på lite snack och framförallt spelar musik för sin publik och fans.

 
 

Några som anammade detta var Blender ett av alla våra dansband i vårt land. Året var 2002 då Lasse då Lundberg bestämde sig för att starta igång ett helt nytt dansband. Gwendolyn Päivärinta hette Blenders första sångerska sedan har man genom åren haft en del olika sångerskor men sedan 2005 heter sångerskan Maria Persson. Maria som genom åren vuxit fram en av vårt lands allra största dansbandssångerskor. Flertal gånger har hon fått ta emot en rad fina utmärkelser. Lite som dansbandens svar på Zlatan så har hon blivit utnämnd till årets sångerska ett par år på raken. Hon har av en enig kår hyllats enormt. Maria är så bedårande vacker i all sin stjärnglans där hon står på scenen. Hon bara strålar med sin vackra sångröst och utstrålning det smittar av sig på publiken som svarat med att ge all sin kärlek till Maria och Blender.

 
 
 

Blender är ett dansband som spelar en modern fräsch musik där de vågar tänja på gränserna och hitta nya vägar musikaliskt. På väldigt kort tid efter att Blender startade så blev de ett heltids turnerande dansband. De har i Anna och Samuel Engh fått flertal riktigt starka originallåtar som blivit klassiska Blender låtar. Nu hade Blender också likt flertal av sina kollegor att köra en livestream. ” Vi ses på min balkong” Där de skulle rigga upp sin utrustning på Lasses balkong. Lite snack och små tävlingar där folk även kunde buda på olika saker,  men framförallt spela en massa musik.

 

Jag bänkade mig hemma i soffan för att casta upp på min tv. Och oj, oj, oj säger jag bara jag blev totalt golvad. De drog igång direkt med en massa fart och sväng. En snabb bugg dängabyttes mot en fin ballad. Då och då kom Anna Engh in som var värd och berättade vad mycket fint och kärleksfullt folk skrev på Facebook samtidigt.   Oj så mycket kärlek utbrast Lasse och Maria i kör när de tog en kort paus. Det märks vilken stor lysande stjärna Maria är.

 
 

Hon bara strålar av glitter och en enorm glädje trots rådande situation. Där Blender inte vet när de får komma ut och spela för sin publik igen. Är det många som tittar frågade Maria ivrigt ja sade Anna en bra rejäl bit över tusen personer så känn ingen press nu. Men Blender är så rutinerade. Många mil till måndag är en snabb låt som får fart på alla fötter.

Robert skötte tekniken med den äran. Jag kände en djup tacksamhet för vad Blender gav mig. Det kom tårar emellanåt men det är för att Maria sjunger så fantastiskt vackert. Vilken gudabenådad röst så berörande det är så ärligt och varje bokstav så trovärdig.

 
 

Flera gånger höll de upp en skylt en lapp med ett swish nummer på dit folk frivilligt kunde swisha en gåva. Lasse sjöng så även Mats som spelar bas, Johannes stod bakom sin klaviatur. Vilken enorm kärlek vilken musik Blender levererade allt var i yppersta världsklass. Vilken fantastisk livestream. Flertal låtar från sina skivor bjöd de på. Slå på kaffe är en given favorit som Lasse sjunger. All heder åt dessa gudomliga underbara människor som lägger ner så mycket tid , energi och kraft på att genomföra detta. Lite mer än tre timmar så började de bli dags att runda av. Man kunde lägga bud på en danskväll med Blender. Okej från tio tusen börjar vi sade Lasse så kommer vi hem till er och spelar.  Förlåt fick avrunda denna fina kväll sedan sjöng Lasse en låt så håret på mina armar reste sig.

 
 

TACK från hjärtat Blender vilka hjältar. Hoppas nu viruset försvinner så ni får ge er ut och spela igen. Denna livestream har setts av folket över imponerande 91.000 gånger. Fortsätt stötta alla våra hårt kämpande fantastiska dansband. Nu ska jag kika på fler Livestreams med våra dansband.

Fridens Mikael.