Säsongsavslutning mogen dansmusik då Matz Bladhs bjöd upp i Upperdslogen!

 

 

Min första tanke är vad fort denna sommar har gått och sedan vilken fantastisk fin var sommar vi fick självklart med många fina danskvällar vid Upperudslogen Molkom. Måste börja med att rikta och sända ett stort TACK till arrangören med Nisse i spetsen all personal, ordningsvakter, och alla andra som hjälper till och gör dessa danskvällar vid logen så fina. Ett speciellt tack o n kram till husmor Anette som fixar så gott fika och bjuder oss och alla dansband på. Det är alltid lika kul att vägen fara till logen på dans. Var sommar kommer det så fina dansorkestrar dit och selar och bjuder oss dansare, publik på så mycket in dansmusik. Jag och min broder Markus vi tänkte till att vi måste något göra och framförallt något ge som ett tack för denna sommar o alla danskvällar. En blomma visst men den dör så småningom så i tänkt ett ag till och kom fram till att genom åren har vi fotograferat så mycket bilder från olika danskvällar. Vi valde ut nästan femtio bilder som jag sedan gick in på Rosenbergs här i Kristinehamn där vi bor och beställde. Ett fin minne tänkte vi båda bröder ja författade ihop en fin liten dikt som jag satt i ett fint tackkort sedan slog vi omsorgsfullt in allt i ett fint paket.

 
 

 

Åkte hem och hämtade mamma föst för vi skulle göra en tur nere på stan äta mat bland ann sedan hämta alla korten. Blev en trevlig tur på stan. Skjutsade sedan hem mamma och åkte själv hem för att villa innan det var dag att åka till Karlstad och hämta min broder. Han hade varit där under dagen på kurs. Valde att som ja alltid gör inför en danskväll att klä upp mig beiga ljusa byxor vit kortärmad skjorta svart väst. Sedan packa ner fikat så var jag på väg. 40 minuter senare rullade jag in i Karlstad på den parkering ja och broder gjort upp att vi skulle träffas. Nu var vi så på väg mot Molkom och Upperudslogen. På väg fanns där ett antal fartkameror men det störde inte mig jag brukar alltid hålla hastigheten på vägen eller åtminstone försöka med det. Vädret var strålade och snart så styrde vi in framför logen. Såg en masa husbilar och husvagnar uppställda vilken fin syn för ögonen. Det bådade gott och känslan var att här kan det ikväll bli mycket folk.

 
 

 

Innan betalade entré gick vi in och hälsade på Anette och gav henne vår present. Hon blev så glad av att se mig och broder så vi fick varsin kram och så sade hon att vi kunde komma in med orkestern och fika klockan elva då dom tar paus. Vi betalade entrén och steg in snart skulle de sista tonerna för denna sommar klinga ut ur högtalarna. Det som fick mig att le stort och bli så lycklig var en affisch eller ett stort plakat på anslagstavlan där det stor följande. Tack för denna säsong vi ses igen den 31/5 till Claes Lövgrens. Det är ju mina goda fina vänner och dansbandet som ligger riktigt varmt om mitt hjärta men självklart gör Matz Bladhs det också. Steg in och hälsade på två systrar som var redo precis som jag sedan på Nicklas i orkestern som höll på att göra det sista innan han skulle byta om och börja spela. Det var ganska mycket folk som tio fem i nio stod redo att ta dansgolvet i besiktning. En kom de fram och alla hälsade glatt vilken kväll som nu låg framför oss. En sista koll jo alla var redo Sören bakom trummorna räknade in och lamporna tändes på ett fåtal sekunder blev dansgolvet fullpackat av dansglada människor.

 
 

 

Tänker du på mig ibland sjunger mannen med en av de största och bästa rösterna i denna bransch Conny Nilsson. Mjukt med sin vackra stämma spred han ljus med sin fina sångröst över hela Upperudslogen. Applåder i massor efter denna fina inledning på kvällen. Nicklas hälsade alla välkomna förklarade att det minsann ikväll var säsongsavslutning. Han tyckte det var kul att åter spela i denna vackra loge med denna fantastisk fina natur omkring. Vilken kväll utbrast han och fick en stor applåd tillbaka på väggen där pekade han finns lite kvarglömda kläder och saker från denna säsong om någon känner igen något får ni ta med det hem. Lite bättre fart på nästa dans blev det och nu buggade många en del dansade på som vanligt. Conny har en av de starkaste, största finaste röster bland alla dansbandssångarna som finns i vårt land. Nicklas och framförallt Lars Olof eller Lollo som han kallas för sjunger också i detta kapell. En go Elvis låt bjöds det på och jag såg hur alla trivdes och bara dansade och njöt. Jag kände mig så glad inombords detta är verkligen Sveriges finaste dansorkester. Håkan tog fram sin fina flöjt och blåste så vackert så man nästan fick ståpäls och rysningar i kroppen. Nu var det så dags för något av det finaste ett dansband spelat in på skiva en av de allra finaste låtarna nämligen ”Emma”. Texten berör så mycket och nu var det trångt på dansgolvet alla gled omkring och njöt hälsade på många som jag kände. Saxofon åkte på och lite instrumentalt i en grönmålad båt. Jag och mamma gick upp på dansgolvet och svängde våra lurviga. En låt till kom och en till. Det bjöds på en hel del låtar från deras senaste utmärkta platta leende dansmusik 2013. Matz Bladhs står för en genuin traditionell mogen dansmusik. Sören räknade in och ”Ingen större hemlighet” från senaste plattan kom och det är en låt som berört mig så mycket för jag tycker texten är så vacker och otroligt fin.

 
 

 

Klockan gick så även låtarna med Senorita kom och Lite blyg två låtar i klassisk Matz Bladhs anda. Vi ska innan pausen spela lite gammalt sade Nicklas en massa bråte. Lollo hängde på sig basen och Sören räknade in det bjöds på Trolleboschottis och några härliga gammaldans låtar. Efter detta lilla trevliga potpurri så var det dags för fika. Vi knallade med grabbarna in i stugan och det dröjde inte länge förrän Anette kom jag fick ställa smörgåsarna i kylskåpet här sade hon och tog fram en bricka till orkesterns stora förtjusning. Vi får ge husmor en stor applåd sade Conny så alla i Matz Bladhs ja o broder gav husmor en rejäl applåd vad underbara ni är pöjker svarade hon. Tänk om, tänk om fler arrangörer kunde vara somd e vid Upperudslogen. Så goda smörgåsar med så mycket gott på efteråt blev det en tårta som var så rysligt god den godaste jag någonsin ätit. Vilken flicka tänkte jag som fixar så inför var danskväll.

 
 En halvtimme senare stod de åter på scenen Matz Bladhs. Conny sjöng med sin vackra stämma. Dansfolket fyllde golvet direkt och gav bandet en rejäl applåd. Nicklas skojade friskt i sitt mellansnack och alla bara njöt Håkan blåste så fint i sin flöjt däremellan var det sax och gitarr som gällde. Hold me Barbados gamla hit låt kom och en rad andra låtar. Jag har aldrig hört ett dansband spela så fin dansmusik från hjärtat. Himlens änglar gråter är stort låt och en fin melodi. Conny blev lite tagen av alla de applåder han under kvällen fick. Lollo drog av en rökare våran grammofon. Nu var så tiden och stunden inne klockan slog tio i ett Nicklas Olén i Matz Bladhs som spelar klaviatur , dragspel och sjunger emellanåt greppade mikrofonen. Han tackade publiken för en oförglömlig kväll personalen för allt gott fika och maten. Sedan en applåd till sig själv publiken stod på dansgolvet och klappade våldsamt hårt i händerna kärleken är besvarad. Sista dansen Always on my mind Elvis gamla fina låt och jag fick rysningar o knotter över hela kroppen över att höra Connys stämma ljuda över Upperudslogen. Vilken storslagen avslutning för denna säsong och sommar. Publiken ville inte gå hem del stampade i golvet och applåderade våldsamt vill ni ha en till frågade Nicklas jaaaa skrek alla tillbaka så Lollo rockade loss för allt vad tyget höll i gitarr boggie. Mer applåder men där tog denna fina danskväll slut.

 
 

 

VI stannade kvar och snackade lite med grabbarna och Anette fick veta lite vilka band som nästa sommar skulle komma till logen. Vill här med framföra mitt varma tack till Matz Bladhs som gav denna fina kväll med så vacker musik texter o melodier. Alla personal arrangörer än en gång tack ni är underbara. Och ja Upperudslogen är Sveriges vackraste dansloge nu längtar man till 2014.

 

Fridens Mikael.