Säsongsfinal med Holidays i Upperudslogen

 

Det är alltid lika vemodigt varje år när man kommer in i augusti månad och speciellt slutet då man vet att det närmar sig de sista logdanserna. Denna sommar har kantats av regn och åter regn i stora mängder. När vi ätit mat hemma så började vi göra oss klara för dansen. Duscha och byta om, klä upp sig det är både viktigt och fint tycker jag. Sedan var vi redo och drog iväg mot Molkom. Det regnade lite på vägen dit men det blir vad det blir tänkte jag. Dansen är ju under tak så det är inga problem. Fram vi kom då var grabbarna i Holidays i full gång med att soundchecka och ställa in ljudet för kvällens dans. Annette höll på i köket med maten till grabbarna och allt det andra goda.

 
 

Så kom de ner till stugan glada över att se mig där. Oj, oj vad mycket gott utbrast de i kör när de fick se vad som stod framdukat åt dom. De lät sig väl smaka av allt det goda. När det ätit klart kom det efterrätt. Vilken service utbrast Michael det är helt fantastiskt. Jag tackade ordentligt för deras senaste nya skiva som jag fick. Nu var det dags för oss att också få smaka och få sig lite av den goda maten. Vi hade som vanligt köpt med fina presenter till Annette. Grabbarna gick för att förbereda sig vi för att ta lite bilder. Klockan slog åtta och Kenneth stampade in till kvällens första dans. Tomma löften, tomma ord och den alltid så omtyckta främling blev kvällens första danser. Hej på er allesammans sade Hans så kul att åter stå här och spela för er. Hoppas vi tillsammans ska få en trevlig kväll. Vi ska öka på tempot en aning nu Blue eyes crying in the rain och säg att du vill varsågoda.

 
 

Stilen byttes från foxtrott till bugg och alla var glada. Applåder efter varje dans är en regel och något publiken alltid gör vid logen. Det fina i Holidays som också är en styrka det är att de är tre som sjunger. Ja alla fyra sjunger under kvällens gång. Om jag säger att jag älskar din kropp följt av adios mi vida. De fyllde på med dansare och det var full fart på dansgolvet. Mattias eller Malte som han kallas stod och bara njöt när han sjöng. Blinkade åt en kvinna som dansade förbi scenen. En herre steg fram och blev så otroligt glad av att se oss där. Det var minsann inte igår skojade jag. Älska glömma och förlåta efter den fyra timmar. De bjöd på sitt sedvanliga sväng blandat med lite lugnare låtar. En hel del från deras senaste skiva spelade de.

 
 

Dags för musik från vår senaste skiva En enkel biljett nu höjer vi farten. Skivan finns att köpa här framme sade Hans. Åh den måste jag köpa utbrast en kvinna och rusade dit. Michael skrattade gott. Han hängde på sig saxofonen och blåste så oerhört vackert. Morten Trinholt heter en norrman som skrivit en väldigt stark och bra låt I wonder. Applåder i massor från publiken. Vilken härlig kväll tusen tack sade Mattias och fick medhåll av de andra i Holidays. Agneta Mårtensson har skrivit nästa låt förklarade Hans älska mig mest. Härligt att se hur nästan alla buggar. En herre torkade sig i pannan, vatten, vatten måste jag ha. Skratt så dansade han sen vidare. Malte hängde på sig dragspelet nu skulle han åka rälsbuss en låt från nya skivan. Ett av mina favoritspår från skivan. Tiden går fort och vi var framme vid kvällens paus. I vanlig ordning hade Annette dukat fram en massa gott till orkestern att fika på. Ja även vi också. Vilken gudomlig kvinna, vilken arrangör tänkte jag.

 
 

Vi satt och snackade med grabbarna och åt av allt det goda. När de sedan gick upp för att börja spela igen så dukade vi av. När jag steg in på logen igen så var det dags för Lasse Stefanz Peppelinos bar. Du vinner igen innan den. Så många glada människor jag träffade på vid logen. Hej, hej mycket hälsande blev det. Vilken kväll vilka grabbar att spela utbrast ett danspar. Den tid vi behöver följt av en riktig klassiker Peter Grundströms fina till min kära. Vilka kraftfulla applåder de fick efter låtens slut. Tack kära publik vad snälla ni är sade Hans. 100 mil svängde till det rejält. Svetten lackade i pannan på de flesta. Vi ska hylla ett av de största banden nämligen Thorleifs genom att spela gråt inga tårar. De gör en oerhört fin version med dubbla saxar Malte och Michael. Gråt inga tårar mer för min skull för du menar ingenting med det ändå. Jag tog en klunk vatten och lite mer kort. Vad hjälper det att älska var nästa dans på tur. En kväll går otroligt fort när man har trevligt. Jag gick fram lånade mikrofonen och tackade alla som kommit till logen i sommar. Men sedan hyllade jag den alltid så fantastiske arrangören Annette hon fick stora applåder av publiken och Holidays. Grabbarna hyllade jag med. Tack Mikael sade Hans för de fina värmande orden.

 
 

I mina skor Alf Robertssons låt kom. Ja vi har nått fram till kvällens sista dans förklarade Hans vi vill tacka alla som kom ikväll. Tack till arrangören för allt det goda tack för en fin säsongsavslutning. De sista låtarna spelades. Men publiken stod kvar och ivrigt klappade fram ett extranummer. Vi tackade ordentligt innan vi styrde hemåt i natten. Stort tack Annette för denna sommar, alla dansband stort tack. Det blev en väldigt fin avslutning vid logen.

Fridens Mikael.