Motorkväll i Björneborgs folkets park

 

Varje måndagskväll slås portarna upp till en gammal fin genuin svensk folkpark den ligger cirka en och en halv mil utanför Kristinehamn i ett samhälle som heter Björneborg. Det är folkets hus och park styrelsen som öppnar parken och bjuder in alla till motorkväll. Då kan man åka dit med sin gamla veteranbil eller motorcykel för att fika. Och självklart behöver man inte ha någon gammal bil eller motorcykel för att åka dit alla är välkomna.

 
 

För varje måndagskväll under maj, juni och augusti är det motorträff i Björneborgs Folkets park. Precis som tidigare år är konceptet anspråkslöst – kör in i parken med hobbybil eller motorcykel, umgås och fika. Det är väldigt trevligt och mysigt och hela området i parken andas nostalgi och på scenen har många av de stora stått och uppträtt på rotundan har flertalet dansorkestrar spelat upp till dans. Publikrekordet i parken ja det har ABBA.

 
 

Jag och broder bestämde oss för att åka dit för att ta en fika denna soliga varma fina måndagskväll. Vi parkerade utanför parken tog lite bilder innan vi knallade in. Så fint krattade grusgångar och en hel del gamla bilar stod parkerade inne i parken. En och annan motorcykel hade också letat sig dit. Vi stegade fram köpte fika och slog oss ner vid ett bord så mysigt och fint där var. Satt och njöt i solskenet tog lite bilder innan vi båda var nöjda och styrde vidare. TACK till alla som gör dessa kvällar så både fina och gemytligt trevliga.

 
 

Fridens Mikael.