Årets första logdans – Mats Bergmans vid Upperudslogen!

Detta är för mig personligen årets höjdpunkt med den hela svenska sommaren då dansbandet Mats Bergmans kommer till Upperudslogen för att spela. Det är något man går och längtar efter varje år och man räknar dagar minuter och sekunder tills de ska komma till logen och spela. Överhuvudtaget så längtar man tills programmet för Upperudslogen ska bli klart så man kan se och läsa vilka dansband som kommer dit och spelar under sommaren. Var nere på staden för att leta om jag kunde finna en ny skjorta till kvällen och det gjorde jag kändes så perfekt till mina rost röda byxor så var skjortan perfekt. Nu hade jag hittat danskläder för sommaren. Åkte hem för att vila lite innan det var dags att börja fundera på att göra mig klar för kvällens dans.På väg mot Upperudslogen.
På väg mot logen.
Jag vid Molkoms sjön.
Vid upperudslogen.

Satt en stund på min balkong och njöt i solskenet och kollade tempen 27,4 i solen känns härligt att åka på logdans då. Klockan blev så pass att det var dags för mig att göra mig klar ta en dusch sedan fixa kläderna putsa skorna allt ska se propert och snyggt ut. Jag är väldigt noga med hur jag ser ut när jag var klar styrde jag hem för att hämta min broder som skulle följa med på dansen. Vädret var helt underbart och bättre väder går det inte att få en kväll som denna hade också bryggt kaffe hemma och gjort smörgåsar till mig och min broder. En stund senare satt vi båda i min bil på väg mot årets första logdans vid Upperudslogen och den känsla som infinner sig då jag kör vägen dit är svårt att beskriva i ord. Vägen dit är så vacker med ängar och röda stugor det är ett vackert och fint Värmländskt landskap som breder ut sig som en fin målad tavla.Vacker vy vid Upperudslogen.
Upperudslogen.
Två glada grabbar.
Micke gömmer sig.
Tobbe kikar fram.

Efter ett tag svänger jag in vid Molkoms sjön för ett kort stopp ta lite bilder och göra en videohälsning till min blogg om denna danskväll. Bytte om satte på mig min nya skjorta och styrde sedan vidare in till logen och när vi kom stod det ganska många husvagnar och husbilar där det bådade gott inför kvällen. Parkerade bilen och gick iväg för att fota lite nya bilder innan dansen skulle ta sin början. Hälsade på den alltid så trevlige parkeringsvakten nu är det sommar och jag är fylld med så mycket glädje inom mig. Betalade entrén och steg in efter en liten stund kom så grabbarna och skulle göra en sista koll innan det var dags att sparka igång denna danskväll. En, två, fyr lamporna tänds och Tobbe räknar in "Är du ensam nu ikväll" Får inleda denna danskväll lugnt och fint glider dansparen fram över dansgolvet. Publiken är med på noterna direkt och ger grabbarna massa applåder. Så jäkla fin början på en danskväll Magnus hälsar alla välkomna till vad som ska komma att bli en underbart trevlig danskväll.Linus tar ton.
Magnus och Micke.
Gullmar kikar fram.
Upperudslogen.

Lite lugnt i andra dansen innan det är dags att öka farten och tempot en aning. Nu bytte man partner och det buggades så svetten lackade i pannan för det var riktigt varmt nu både i och utanför logen med. Dags för en ny dans såg en man hålla så ömt om sin danspartner jag misstänkte att det vars fru han dansade med. Linus hängde på sig saxofonen likaså gjorde Magnus nu skulle det bli väldigt finstämt i "Ramblin rose" och alla bara njöt av det fina saxofonspelet grabbarna bjöd på. När inte Linus sjunger tar Micke eller Magnus över sången med den äran. Det bet är starkt att ha tre mycket bra sångare i orkestern. Linus sköter det mesta av sången med en sådan stor ära och på ett mycket proffsigt sätt han för sig vant på scenen och kan verkligen förföra och bjuda en danspublik på det bästa. Detta är ett av de finaste dansorkestrarna vi har i vårat land Sverige de är alltid så omsorgsfulla och fina i allt dom gör Bergmans. De kan konsten att både sprida glädje och beröra med sin dansmusik. Det fina är att de vårdar sin publik och ställer alltid upp för alla.Mats Bergmans.
Mats Bergmans.
Mats Bergmans.

En ny dans tog sin början och det var en låt som jag tror alla kan texten till och som alla dansband säkert spelat under en danskväll någon gång "Främling" Blev rena allsången och applåder i massor. Min egen ängel en egen låt och en av Mats Bergmans största låtar som dom bland annat legat etta på Svensktoppen med. Detta hör till något av det finaste Mats Bergmans spelat in på skiva efter denna låt så var det dags att öka på farten och nu svängde det både på scenen och ute på dansgolvet. Nu var det innan kvällens paus dags att spela ett potpurri med lite gammaldans så det var att skifta om till dragspel och bas samt gitarr sedan räknade Tobbe bakom trummorna in. Grabbarna knallade ner och ut på dansgolvet och spelade det var riktigt trevligt och fint att på så sätt bjuda på sig själv. Det kom en hambo, shottis och en polka innan det var dags för kvällens fika paus. Jag hämtade vårat fika i bilen sedan gick vi in till grabbarna och fikade tillsammans med dom. Kul att sitta och snacka lite med dom och kaffe och smörgås smakade som alltid mycket gott.Magnus och Linus.
Jag med en nalle.
Gullmar körar.
Upperudslogen.

En halvtimme senare stod grabbarna redo att sparka igång andra halvleken av denna fina danskväll. Lugnt smög dom igång och snart var dansgolvet fyllt av danssugna människor som gled runt och trivdes i denna fina försommar kväll. Det tråkiga med var att min kompis Jessica inte kunde komma hon som sett så fram emot denna danskväll. Träffade en hel del som jag kände igen och som brukar vara i Forshaga och dansa. Micke sjöng varje natt och då tänkte jag på min vän hon gillar denna låten så mycket. Men lade min mobil mot en av monitorerna på scenen så hon kunde lyssna lite genom mobilen. Gick ut för att svalka av mig och även köpa en korv med bröd vilket känns som ett måste på en danskväll. Magnus och Linus plockade fram sina saxofoner ett antal gånger under kvällens gång och blåste så fint i dom. Jag fick en rysning i hela min kropp av att höra dom spela så fint som dom gjorde. Detta var en stor stund av kvällen Micke sjöng en låt som blivit lite bortglömd och som är med i en av Änglagårdsfilmerna "Stanna hos mig". Och publiken svarade med att ge han applåder i massor och det varade länge, länge. Micke såg lite rörd och tagen ut utav reaktionen från publiken. Nu var man inne på sista halvtimmen och det gick åter lite långsammare ute på golvet. Magnus tog ord till micken och tackade publiken som gjort denna kväll så fantastisk och fin som den blev han tackade arrangörerna också för den goda middagen och allt fika som dom fått. Kvar återstod sista dansen men publiken ville inte gå hem utan stampade i golvet och applåderade kraftigt så det blev ett extra nummer. Tackade och snackade lite med Micke innan vi rullade hemåt vill tacka arrangörerna men framförallt Mats Bergmans för att ni finns för den glädje ni sprider och för att ni alltid är konsekventa och spelar så fin dansbandsmusik.

Fridens Mikael.