Samzons bjöd på en fin danskväll i Storfors Kulturhus

 

Det är otroligt efterlängtat och samtidigt glädjande att Storfors åter har starta igång med danserna. Det är något som varit väldigt efterlängtat och efterfrågat av danspubliken. Nu har de kört några danser som slagit väl ut. Det var nu åter dags att styra bilen mot Storfors. Vädret denna söndag var strålande ute. Efter en skön promenad på eftermiddagen och lite mat så var det dags att ta en dusch och sedan åka iväg. Kristinehamn – Storfors är inte så lång bit att köra vilket är skönt. Samzons skulle svara för dansmusiken och det är en orkester som hållit på i många år och spelat. Efter att vi betalat entrén och steg in så mötte vi direkt ett danspar som vi kände så det blev lite snack. Alexander som spelar trummor i Samzons dök upp och blev glad av att se mig där. Sedan kom även Jerzy och Conny. Nämen vad trevligt det var längesen utbrast Conny och fyrade av ett brett leende.

 
 

Klockan slog fem och de gjorde sig redo så räknade Alexander in till aftonens första dans. San Marino och på röda rosor faller tårar blev första dansen ut. På dansgolvet gled dansparen fram. Applåder, applåder. Hej på er alla välkomna hit till Storfors vi heter Samzons och hoppas att vi ska få en trevlig kväll tillsammans. Vi ska i nästa dans höja lite på tempot om du vågar och vill följt av låt din kärlek växa. Det var många kända ansikten och många glada leenden. Jaha sade Conny det är dags för Jerzy att hänga på sig saxofonen och blåsa fint i something stupid. Saxofon är ett instrument jag tycker väldigt mycket om. Och vilka rejäla applåder han fick efter låtens slut. Sea cruise och nu var det bugg som gällde. Vi ska släppa fram Alexander han ska få sjunga för er i en melodi som heter kärleken efter den jag vill bara va en gammal man vem de nu syftar på skojade Conny.

 
 

Ett äldre par stannade till vid scenen och berömde Conny vilken fin dansmusik ni spelar, så duktiga ni är fyllde damen i med. Lite Streaplers gung stod på tur hela, hela dig sedan jukeboxen. Vi har fått begäran om att spela tango sade Conny så självklart gör vi det. Dansgolvet fylldes igen av glada människor. Regnets rytm står tur varsågoda. Lugnt och fint spelade Samzons och de gör det riktigt bra tycker jag. Kom med mig fick fart på många fötter ute på dansgolvet. Jag tog fram kameran och tog lite bilder till min blogg.

 
 

Nu var det åter dags för Alexander att sjunga det är fint när de delar upp sången. Applåder är det efter varje dans i Storfors. Rigmor var där gud så bra de spelar pojkarna sade hon ja sade Hans som var bekymrad för Degerfors spel i fotbollen. Dags för en kultis igen sade Conny en hambo denna gång. Det är fint att se alla som dansar gammaldans va duktiga de är på att dansa. Kärleken finns för alltid kvar står det på listan och nästa dans på tur. Efter två valser var det dags att gå och fika. Nu skulle det smaka mycket gott med en kopp kaffe och en smörgås. Vi satt och småpratade med ett annat danspar. Vilken trevlig danskväll slog vi alla fast att det var. Dags att åter börja spela. Hej på er vi i Samzons är tillbaka på scenen och vi ska börja med en Thorleifs låt krama mig igen och sedan låtar vi en låt från Arvingarna de ensammas promenad. Många sjöng med när de dansade förbi scenen. När countryn kom till Skåne så heter nästa dans förklarade Conny för publiken. Det var sån glädje på dansgolvet. Fram och tillbaka snurra, snurra och sväng.

 
 

Dags för still därefter från en av Samzons skivor kärlek & längtan. Efter nästa dans är det åter dags för en Kultis pariserpolka så vet ni det sade Conny. Åter stod de redo dansparen och dansade polka. Peter Grundström skrev den till Christer Sjögren livet det har varit gott mot mig. Hallå är en riktig klassisk dansbandslåt som kom nu. Jag tog en klunk vatten och njöt av denna trevliga fina danskväll. En sommar i Provence är en riktigt fin danslåt. Det höjde farten en sista gång för kvällen Peppelinos bar denna härliga Lasse Stefanz dänga. Ja tiden går fort då man har trevligt och roligt sade Conny. Vi vill tacka alla som kom hit ikväll och dansade till oss i Samzons. Vi ska bjuda på kvällens sista dans. Varje natt och efter den du läser mellan raderna Carina. Applåder fick de många från publiken som visade sin uppskattning. Vi tog de sista bilderna innan vi tackade för oss och styrde hemåt och väldigt nöjda var vi med denna fina danskväll i Storfors med Samzons. Tack Storfors kulturhus och stort tack Samzons för en trevlig kväll.

 
 
Fridens Mikael.