Ännu en danskväll till Claes Lövgrens brunnsparken Örebro!

Så var det åter dags för vilken gång i ordningen vet jag ej att styra bilen mot en danskväll med Claes Lövgrens det har nu blivit ett antal kvällar till dessa mycket trevliga och duktiga grabbar med utgångs ort Helsingborg. Efter en skön dusch hemma och lite lukta gott så var det dags igen att bege sig iväg till Brunnsparken i Örebro som är i mitt och även många andras tycken ett av Sveriges bästa dansställe. Ett ställe som älskas av såväl orkestrar som publiken. Och det är alltid lika roligt att åka till lena och Sören som dom två drivande heter som driver Brunnsparken, lena i form av parkchef och Sören i form av kvällsvärd som tar hand om orkestrarna ser till att dom trivs och även danspubliken.

Claes Lövgrens.Claes Lövgrens.Claes Lövgrens.

Claes Lövgrens. Claes Lövgrens.Claes Lövgrens.

Kom så fram en stund innan dom skulle börja spela Claes Lövgrens. Träffade på och hälsade snackade lite med Nicke som spelar gitarr innan det var dags för dom att gå på scen och dra igång kvällens dans. Mycket folk hade tänkt samma tanke som oss och styrt vägen till Brunnsparken denna lördagskväll. Klockan nio så räknade Andy in till kvällens första dans och ganska snabbt fylldes golvet av dansare och alla verkade njuta och trivas till tonerna från Claes Lövgrens. Jag satte mig en bit från scenen där jag både hörde och såg bra när dom spelade. Claes Lövgrens är verkligen ett dansband som bjuder så enormt på sig själva och Claes i spetsen spexar och flyger runt som en duracell kanin på scenen.

 

En lugn dans följdes av en lite snabbare dans så höll det på hela kvällen. Det kom många låtar som jag har som personliga favoritlåtar med Claes Lövgrens och många fina låtar från deras senaste cd. Brunnsparken har fotoförbud så det blir sparsamt med bilder från denna danskväll men jag tog lite bilder på slutet på orkestern så jag kunde få några till bloggen och hemsidan med. Marseille och kärleksdansen är två låtar från senaste cd:n som blivit mycket omtyckta och legat högt på diverse listor. En av mina favoritlåtar från senaste skivan är ”Här är min dröm” den tillsammans med lite Elvis och Joacims fina saxofonspel lägger grunden till det typiska Claes Lövgrens soundet. Nu var det så dags för oss att bege oss iväg för att fika kaffe och smörgås smakar som vanligt mycket gott då man är ute på dans. För Lövgrens del blir det att bjuda på lite gammaldans innan även dom ska ta en fika paus.

Claes Lövgrens.Claes Lövgrens.Claes Lövgrens. 

Nöjda och belåtna efter lite rast och fika så var man på hugget igen att fortsätta danskvällen. På några få sekunder var åter dansgolvet fullt av dansande människor såg en del bekanta ansikten. Och allt som klockan gick flöt dansen och kvällen på framåt. Tyvärr som alltid då man har trevligt går tiden så fort och det började bli dags att runda av denna danskväll som liksom alla andra man varit ute på till Claes Lövgrens blev mycket trevlig. Som alltid lite snack efteråt med grabbarna innan vi tackade förr oss och åkte hemåt Kristinehamn igen. För Claes Lövgrens del var det dags att börja rigga och packa ihop för att åka vidare mot nästa spelning innan även dom skulle få lite vila. Dom gör varje år 160 spelningar och alltid så håller dom ångan och humöret uppe varje danskväll och man kan inte göra annat än beundra dom för allt. Tack för en fin kväll som vanligt tack för att ni alltid kan konsten att till oss dansare/publik leverera och bjuda på den finaste dansmusiken.

 

Fridens Mikael.