Värme spelglädje fina låtar med 40 års jubilerande Sounders i Forshaga!

 

I imponerande fyrtio år har de spelat upp till dans på landets dansbanor de har varit på logar, krogar folkets hus och i parkerna och spelat upp för danspubliken.  Och spela skulle de göra denna fina lördagskväll i Forshaga folkets hus Värmlands bästa dansställe på vinterhalvåret. Jag fixade lite hemma hjälpte till med städning i området jag bor i vi gör så frivilligt en gång på våren och en gång på hösten.  Det trevliga är att efteråt grillar vi korv och dricker kaffe kul med lite samkväm och gemensakap grannar emellan. Gick sedan hem för att vila lite sedan ringde min broder och snackade lite så jag gjorde mig klar och for hemåt. Han mor och far skulle också med på dansen.

 
 

Vi stannade till för att ta ut lite pengar innan vi rullade in framför folkets hus där stod redan en del bilar. Steg in och en kille satt i luckan och hälsade oss välkomna det gör så mycket för trivseln det är sådant som gör att man återkommer kväll efter kväll till just Forshaga. Per och tjejerna i garderoben är likaså det genomtrevliga. Lite hälsande på en del som vi kände av danspubliken. En stund senare kom André Polgary som är sångare i Sounders han hälsar glatt på oss och vi snackar lite med honom en titt på klockan. En liten kopp kaffe sen så kör vi gång. De andra grabbarna kom också och äntrade scenen en sista koll alla var redo. Christer bakom trummorna räknade in till kvällens första dans ”Walk on by” Dansparen gled ut på dansgolvet många buggade en del dansade lite långsammare.

 
 

Return to sender kom som nummer två i denna dans. Full fart från start hej och godkväll på er kära publik vi heter Sounders och ska spela upp till dans för er ikväll. Lite lugnare nu Små, små ord och Tusen skäl att stanna och då var det Henrik Gillenhems tur att sjunga. En väldigt mjuk och fin sångröst hade han. Det märktes ganska tydligt vilken sorts musik Sounders spelar och bjuder på  genuin mogen dansmusik varvat med lite fartiga låtar. Det hade kommit lite fler människor till dansen. Per som jobbar i garderoben var framme till scenen sänker ni ner ljudet lite grabbar vilket dom gjorde så fortsatte danskvällen med sjätte september och San Marino. Grabbarna delade så fint på sången André sjöng likaså Henrik och Anders, Christer satt bakom trummorna och trummade på Staffan stod tryggt bakom sin klaviatur och spelade.

 
 

Vi ska ta en låt från Värmland som Christer Sjögren och Vikingarna sjungit in på skiva För dina blåa ögon skull därefter hämtar vi en låt från Schytts Natten tänder sina ljus. Två väldigt fina låtar och fint spelade verkligen Sounders väldigt fint avvägt låtval och blandning mellan lugna och snabba låtar. Ett danspar gjorde tummen upp till grabbarna då de dansade förbi scenen. Vi ska spela en danstill sedan ta lite gammaldans innan kvällens paus förklarade Henrik för publiken. En två tre så började It´s now or never så storslagen röst han besitter André Polgary. Ljus och värme, Nyanser och välkända Spanska ögon kom också innan vi gick och fikade.  Blev som vanligt en köttbulle macka och en kopp kaffe dumt att ändra på traditionen för det är samtidigt så himla gott. Satt en stund och pratade med ett annat danspar som också var väldigt nöjda med kvällen.

 
 

Så äntrade grabbarna scenen igen nu är det dags att åter spela för er. Vi har fått go taco buffé och kaffe så nu kör vi igen. En gammal goding från förr Corrina, Corrina följt av Kiss me quick ska vi spela inledningsvis på andra halvleken. Så fint det lät och dansparen styrde ut på dansgolvet en herre gnällde att det bara var en foxtrott i pausmusiken. Då sade Christer bakom trummorna herre gud här åker man nästan 40 min och de gnäller på pausmusiken men han sade det inte så dansparet hörde honom. Streaplers älskar vi alla så också Hela, hela dig varsågoda kära publik. Åter så dags att sänka ner tempot Ticket to heaven följt av Rythm of the rain varsågoda Henrik har en härlig röst likaså de andra grabbarna André och Anders. Vem vet nu gick det undan på dansgolvet ett par buggade så det svängde överallt jag blev nästan yr där jag stod. En fin låt heter Du tänder ett ljus och Henrik spelade så vackert med sitt dragspel och framför honom dansade dansparen så fint över dansgolvet. Wait a minute och All you ever do is bring me down blev kvällens sista snabba dans. Kära publik nu är vi framme vid slutet kvällens sista dans vi i Sounders Henrik, Christer, Staffan Anders och jag André vill tacka arrangörerna men framförallt ni som kommit hit ikväll och dansat. Vilken fin kväll här i Forshaga sista låtarna The wonder of you sedan Can´t help falling in love with you. Lugnt gled alla fram så vackert så fint avslut på denna kväll.  Klapp, klapp applåder i massor efter sista tonen. Vi snackade lite med grabbarna innan vi tackade för oss och styrde hemåt i natten. Stort tack till Inge med personalen och Sounders för en fin kväll.

Fridens Mikael.