Trivseldans i Forshaga folkets hus med Matz Rogers

 

Forshaga folkets hus är ett av Värmlands populäraste dansställen på vinterhalvåret de bjuder på lördagarna in till dans med flertalet av vårt lands största dansorkestrar. I år har man inför höstsäsongen valt att testa ett nytt grepp trivseldans på måndagarna. Först ut skulle de stora publikfavoriterna i Matz Rogers vara. Sunne pojkarna som genom åren rönt stora publika framgångar på många ställen de drar fram kan det stoltsera med både säsongs och publikrekord. Lite konstigt skulle det för oss kännas att åka till Forshaga på dans en måndagskväll. Efter arbetsdagens slut så styrde jag hemåt för att duscha och snygga till mig. När det så var fixat så kom resten av familjen och hämtade mig mot Forshaga.

 
 

Vädret var varmt soligt och mycket fint. Vilken fin kväll som nu framför oss låg. Svängde in framför och där stod redan många bilar detta bådar gott tänkte jag spontant. Inge satt och tog emot entrén Per tog emot jackan i garderoben så var denna kväll igång. Grabbarna i Matz Rogers kom ut och var redo att börja spela. Janne tog till orden ja kära publik varmt välkomna hit till Forashaga folkets hus måndagkväll trivseldans till Sunne pojkarna i Matz Rogers. De fick en rejäl applåd av publiken vi ska börja lite lugnt Låt en morgon vakna sedan kommer Kärleken ska vinna. Ut på dansgolvet gled dansparen i en rak strid ström och fyllde dansgolvet direkt.

 
 

Lite fart på nästa dans kära publik Kan du hålla dom orden och all världens rosor. Stilen skiftade från bugg till foxtrott. Dina kärleksbrev har jag inte glömt inte heller bilderna av dig sjöng Ulf Gullbrand med sin mjuka stämma det märktes vad populära Matz Rogers är. Applåderna var många och långa kvällen rakt igenom. Dags att hänga på sig saxofonerna för herrarna Ulf och Roger och blåsa så vackert så finstämt som bara de kan göra. Kalle Örtlund skulle få briljera med sin gitarr i Storms never last. Jaha lite fart på nästa dans tar vi nu sade Janne skojfriskt bakom trummorna Jag har hört att du har någon annan jo man tackar ja. Åter var dansstilen bugg och det svettades och dansades hej vilt.  Det svängde så rejält att dansgolvet gungade i Den gamla moraklockan åter stod herrarna för briljant saxofonspel.

 
 

 

Vi ska både spela och bjuda på spår från nya skivan Ulf ska få sjunga Du läser mellan raderna Carina varsågoda. En låt med en otroligt fin text efter denna kom åter saxarna fram Du gav mig livet så säger så mycket denna låt spelade sjöng Git in med Kellys på skiva. Kalle Örtlund skulle åter få briljera med sin gitarr i Thomegrend 14 till publikens vilda glädje stående ovationer till denna legend. Tiden den går och ja köra publik vi har nått fram till kvällens paus dags att dricka kaffe så ses vi om en halvtimme här.

 

 
 

Vi köpte kaffe och smörgås som smakade mycket gott och satt perfekt. Redo var både vi och Matz Rogers. Gå inte nu inledde dom med sedan fick herrarna hänga på sig saxofonerna igen blåste så vackert i Seeman. Vilken inledning på andra halvleken. Lennart stod bakom sin klaviatur och bara njöt när han såg danspubliken dansa förbi. Lite tempo höjning i En dans på rosor sedan Vilken underbar dag. Detta är bland de finaste pojkarna att spela dansmusik utbrast en kvinna till mig och hennes man instämde snabbt ja bland det bästa skriv det självklart gjorde jag det. Nyanser sedan är det herrarnas tur att tuta sax i Roses of picardy. Och som de blåser dessa grabbar är så fina när de selar dansmusik det är musik när den är som bäst. Från nya skivan kom först Nå og helie livet sedan lite fart i Jag hittade rätt. Tog mig en kopp kaffe till och bara njöt av denna stund och kväll.

 
 

Kalle drog ett gitarrsolo så publiken baxnade. Carolina moon är så himmelsk vacker och dessutom dubbla saxar. Alla kvällar har ett slut så även denna kväll som var en av de finaste detta år. Jaha publiken vi har nått fram till kvällens sista dans vi vill tacka alla ni som kom ikväll och dansade till Matz Rogers. Vi hoppas ni för alla som inte var här berättade hur trevligt det var. Tänk om en ros kunde tala sedan avslutar vi med En silverslant för dina tankar. Stora rejäla applåder efteråt. Vi snackade lite med grabbarna innan vi tackade för oss. OCH ÅK UT till Forshaga folkets hus och dansa ja alla dansställen.

Fridens Mikael.