En fin tradition besök på bokrean

 
 

En väldigt fin tradition jag haft i många år är att besöka bokrean då den startar för böcker är något jag läser mycket, gärna och ofta. Det är för mig en oerhört skön stunds avkoppling tycker jag. Vädret var väldigt fint då jag steg upp och gjorde i ordning frukost.

 
 

Så gott att äta frukost i lugn och ro sedan göra mig i ordning och ta en skön promenad till stan. Hade siktet inställt på Minervabokhandeln som vår bokhandel heter fast de flesta här i Kristinehamn säger fortfarande Persons bokhandel som det står på skylten ovanför entrén.

 
 

 

Det var ett underbart fint härligt väder när jag promenerade mot stan. Hade min nya lilla kamera med för att ta lite bilder. Traditionen är att först besöker jag bokrean sedan går jag och tar mig en kopp kaffe och en smörgås. När jag kom fram var där väldigt lite folk men det gjorde inte mig något. Jag visste att det kommer mer under dagen dit.

 
 

Hade i förväg varit inne på nätet och kollat lite vilka böcker jag ville köpa. Adrenalina en bok med vår störste eller av vårt lands största fotbollsspelare Zlatan den tog jag. Hittade även boken med min politiske favorit Jonas Sjöstedt den åkte också med samt en bok till.

 
 

En bok jag tänkt köpa men inte just nu är sportjournalisten Patrik Ekwalls bok om hans fru Hanna som så tragiskt gick bort. Hans historia när han gästade Renées brygga är så stark och berörande. Det var ett otroligt fint program och ett fint samtal. Nöjd med mina inköp gick jag vidare till Bageriet Höghuset för att köpa mig en kopp kaffe och en smörgås trots att det var semmeldagen fettisdagen idag. Där var det fullt med folk som skulle köpa just semlor. Men en god fika som traditionen innan jag promenerade ut till mitt arbete. En riktigt fin dag som gav mig cirka sexton tusen steg inte så dåligt.