Kjellez bjöd på en fin danskväll i Forshaga Folkets hus

 

Det är få väldigt få band om ens något band som gjort den kometkarriär som dansbandet Kjellez gjort. Först och främst under pågående pandemi bestämde sig ett par grabbar för att vi ska starta ett nytt dansband. Grabbarna var bland andra Kjell Lundholm och Peter Malmqvist tillsammans med några andra började de smida planer. För två år sedan drygt såg Kjellez dagens ljus resten är som man säger en vacker historia. Nu var det dags för höstens sista danskväll i Forshaga Folkets hus.

 
 

Jag hade först på dagen vårt sammandrag i bordtennisen att tänka på men det gick bra. Seger i bägge matcherna grabbarna spelade. Jag åkte hem duschade och bytte om nu var jag redo för Forshaga och Kjellez. Åkte hem till familjen för de skulle också följa med på dansen. Så var vi på väg mot Forshaga. Detta ska bli en mycket trevlig danskväll tänkte jag. Kul att åter få träffa grabbarna också.

 
 

Betalade entrén och steg in. Så dök de upp och mycket glada att se oss alla där. Klockan slog sju och Håkan bakom trummorna gjorde en sista koll innan han räknade in till kvällens första dans. Du är värd att vänta på fick inleda danskvällen.  Ut på dansgolvet gled dansparen i en strid ström. Kjell såg så oerhört nöjd ut där han på scenen stod. Inom mig hette nästa melodi och då var det Peter som sjöng. Applåder, applåder från publiken. Nu ska vi både spela och bjuda på musik från en fantastisk låtskrivare Agnetha Mårtensson. Hon skriver fantastiska låtar. Här kommer Älska mig mest. Dansgolvet fylldes av dansglada människor som ville bugga loss. Vi ska släppa fram Ole som ska få sjunga en låt som heter Silver. Det är en väldigt lugn fin låt. Lite blyg Matz Bladhs gamla hit kom efter denna.

 
 

Kjell såg så nöjd ut där han stod och sjöng. Ole blåste för allt vad han orkade i sin saxofon. Håkan bakom trummorna höll takten. Peter svängde loss med sitt dragspel. Dags för Ole att blåsa lite saxofon igen det ska bli instrumentalt förklarade Håkan. Don´t forget to remember me. Rejäla applåder fick han efter denna låt. Tack, tack vilken publik ni är att spela för sade Håkan. Jag är skåning hoppas ni förstår vad jag säger. Kjell var snabb med att säga att vi kan översätta. Kom stanna kvar, och ge en bukett med röda rosor en gammal Tonix melodi var nästa dans. Så ge en bukett med röda rosor ge till den vän du håller kär sjöng Kjell. Tonix var ett utav mina absoluta favorit dansband. Publiken var verkligen med på noterna. De dansade, de applåderade flitigt efter varje dans och låt som Kjellez spelade. Dags för en gammal Drifters låt Om du ringer till mig sedan I need more of you. Lite Streaplers gung i jukebox svängde till det ordentligt.

 
 

Peter tog sedan vid och sjöng party på våran gård. Då var det sedan dags att fika, kvällens paus. Så gott jag kostade på mig en räksmörgås det är alltid gott tycker jag. Satt och njöt av en riktigt fin danskväll. Så var grabbarna tillbaka på scenen. Håkan räknade in och Kjell lyfte mikrofonen mot munnen och började sjunga på den mycket fina rosen som du gav mig. Första gången jag hörde denna låt var med Carina Jaarnek. Sedan fick Mats Bergmans en stor hit med denna låt. Mera Mats Bergmans sade Håkan här kommer min egen ängel. Lugnt gled dansparen fram över golvet och bara njöt. Gunnar höll takten med basen. Peter hängde åter på sig sitt dragspel. Försök att fånga kärleken svängde till det rejält och ett par buggade förbi och gjorde tummen upp. Klapp, klapp i händerna. Ole klämde sedan i ordentligt med sin saxofon i diggerty doggerty Streaplers gamla hit. Jag sluter ögonen fick lugna ner det en aning. Vi ska spela en låt på begäran sade Håkan nämligen Främling, främling efter den senorita. Många, många som dansade förbi sjöng med. Applåderna ville aldrig tystna. Oj, oj, oj sade Kjell tusen tack. En kvinna log och rusade fram vad fantastiskt du sjunger. Tack svarade Kjell ödmjukt. Dags för nästa dans green, green grass of home kommer först sedan ska vi tända ett ljus i fönstret. Det är min mammas favoritlåt. Det var längesen du hörde nåt ifrån mig jag är inte den som skriver långa brev började Kjell att sjunga samtidigt som han gick ner på knä och sjöng speciellt för mamma. De andra kom och satte sig ner runt om.

 
 

Det var en otroligt fin stund och jag förevigade allt på bild med min kamera. Publiken stod och bara öste på med applåder. Kjell skakade på huvudet och såg oerhört rörd ut. Vilken fantastisk publik ni är sade Håkan. Ingen är som du fick höja upp farten i nästa dans. Applåder och visslingar dags så för sänd mig ett minne. Detta var en av de finaste danskvällar jag varit ute på under alla år som jag varit ute på dans. En kväll går fort då man har trevligt och det var dags att spela kvällens sista dans. Kära publik vi har nått vägs ände, vi har nått slutet på denna fantastiska danskväll. Vi ska bjuda er på kvällens sista dans men först ska vi tacka alla ni som kom hit ikväll och dansade till oss i Kjellez. Kjell ska få sjunga blue bayou till att börja med sedan save the last dance for me. Vilka applåder Kjellez fick av publiken. Tackat, tackar sade Kjell. Jag Håkan, Kjell, Gunnar, Ole och Peter tackar er alla. Publiken fortsatte att applådera och det blev ett extranummer Peppelinos bar fick avsluta allt. Lite snack så började vi att rulla hemåt efter en fin lyckad kväll. Tack till Kjellez för en oerhört magisk fin danskväll. Tack Forshaga folkets hus alla där. Nästa dans i Forshaga är i början av januari då Martinez kommer dit.

 

Fridens Mikael.