Strike blev en riktig fullträff i Degerfors Folkpark!

 

Onsdagar sommartid är så starkt förknippat med trivseldanser i den fina folkparken i fotbolls orten Degerfors. Allt är inte fotboll och röda vita laget utan det är också lika mycket trivseldans i den fina folkparken. Där bjuds det in och upp till dans varje onsdagskväll under våren och sommaren tills början av september månad. Många, många gånger under sommaren har vi åkt till Degerfors och dess fina folkpark på dans många danskvällar som givit oss så fina minnen. Denna kväll skulle vi lyssna på ett för oss nytt band som heter Strike och kommer från Hudiksvall. Hade varit inne och lyssnat på deras hemsida och det lät riktigt bra tycke jag om det jag där hörde.

 
 

 

Slutade jobbet och styrde hem för att vila lite innan det var dags att förbereda och göra sig klar för kvällen. Min mor och broder skulle också följa med på dansen så jag skulle fixa fika och bjuda dom på. När jag så väl hämtat dom rullade vi mot Degerfors tog ut lite pengar så var vi redo för dansen. Rullade in i denna fina folkparken. Betalade entrén till Manne som var på sitt sedvanliga glada humör. Dansfolket strömmade till och så även grabbarna i Strike. En sista koll så räknade trumslagaren in till aftonens första dans. ”Den tid vi behöver och Minnenas allé” Fick inleda denna dans. Deras trumslagare hälsade alla välkomna till denna fina folkpark vi ska spela för er i afton lite lugna låtar lite fart och blandat fyra moderna och en gammaldans talade han om innan ”Sommar sol och varma vindar” Tog sin början innan Oklahoma tog vid.

 
 

 

En ny dans så höll de på innan trumslagaren påannonserade att det nu var dags för en gammaldans. Det var den första för i afton en schottis fick det bli. Full fart var det på dansgolvet och många kända glada ansikten bland publiken. En ny dans tog sin början och en dam skyndade för att bjuda upp en man hon säkert spanat in. Tiden gick och det var dags för kvällens paus och mitt intryck var att de var väldigt duktiga att spela. Han som sjöng merparten av låten deras basist hade en mycket fin sångröst som gav en stark profil till orkestern. Det enda som var väldigt synd på en så duktig orkester var att gitarren var förinspelad den borde de istället spela live men, men duktiga var de för det. Dags för kaffevalsen innan kvällens paus tog vid så vi gick till bilen packade fram mitt campingbord och stolarna och jag tog fram fikat. Så skönt så mysigt sitta och fika ute i denna fina folkpark. Smörgås och kaffe smakade mycket gott. En halvtimme senare hade vi packat in allt i bilen och var på väg ner på dansen igen.

 
 

 

Direkt efter pausen startade de upp med ”Flamingo och alla åren ” Två härliga låtar som det svängde skönt om. Dansgolvet fylldes på igen av dansglada människor. Så skönt sväng innan det var dags att åter lugna ner det hela Livet det har varit gott mot mig denna låt skriven av Peter Grundström sjungen av Christer Sjögren som blivit så omtyckt av så många. Många, många dansade förbi scenen och gjorde tummen upp åt orkestern. Pariserpolka var det dags för nu och många sökte sig upp på dansgolvet igen. Paralyze fart så det hette duga vilken fin danskväll detta var och framförallt blev. Tiden den går och nu var det så dags för slutet av denna danskväll. Deras trumslagare tog till orden och tackade publiken för en riktigt fin danskväll i denna fina folkpark. Save your heart for me och hålla dra hårt när ni går fick avsluta en mycket fin danskväll med Strike och ja det blev en riktig fullträff.

 

Fridens Mikael.