Fina låtar, mycket applåder för Sandins i Storfors kulturhus

 

Söndag är lika med dans i orten Storfors och dess kulturhus. Storfors som är en liten bruksort i Östra Värmland beläget mellan städerna Kristinehamn och Filipstad. Där bjuds det i Korpen Karlskogas regi in till dans på söndagarna. Sven och hans förtjusande hustru har med den äran skött om danserna i imponerande fyrtio år. Nu är de så inne på sitt 41:a år som arrangörer. Folk från när och fjärran strömmar till varje söndagskväll. Nu var det så dags för hela familjen att åka iväg på dans och för musiken skulle ett av de populäraste och finaste orkestrarna svara för nämligen Sandins med den vackra fina skönsjungande Kessy.

 
 

Det är många år sedan Johnny Sandin startade orkestern. Närmare bestämt på hösten 1984. Fixade mat hemma och gjorde mig redan klar åkte hem till resten av familjen så drog vi iväg mot Storfors. Fram vi kom parkerade bilen gjorde pappa sedan var vi så åter redo för en danskväll. Sven och Kerstin blev så glada av att se oss alla där. Så dök Mattias som spelar trummor i Sandins upp hej och välkomna sade han. Så dök Johnny upp och Kenneth och även Kessy. Tack för senast sade hon skämtsamt ja vi hade träffat på henne dagen innan i Forshaga då vi var på Skåningarna.

 
 

Publiken strömmade in i lokalen en sista koll så räknade Mattias in till kvällens första dans.  Jag vill älska var kvällens första dans en väldigt fin låt. Efter den tog Kennet över och sjöng en låt han skrivit själv I dina ögon. Kenneth har en väldigt speciell personlig sångröst. Nu ska vi höja farten sade Kessy jag och Mattias ska sjunga duett Världens lyckligaste par sen kommer Det blåser en vind.  Så fint de båda sjunger tillsammans det syns så väl på deras enorma glädje. Och publiken gav de båda en rejäl applåd. Johnny stod så tryggt med sin bas och spelade. Jag är inget utan dig får lugna ner på tempot sedan ska Mattias sjunga Kan man älska nån på avstånd. Publiken gled ut på dansgolvet och varv efter varv dansade de fram. Kvällens första gammaldans blev en Schottis. Oj, oj så duktiga de är att dansa gammaldans i Storfors. Kessy skulle få briljera ordentligt med sin fina sångröst sjöng hon så fint Säg att du saknar mig ibland.

 
 

Kenneth tog vid och sjöng Jag vill ha en egen måne. Ted Gärdestads fina låt. Barcelona är en stad i Spanien men också en låt med Sandins som jag tycker väldigt mycket om. En riktig buggrökare som Kessy sjöng med den äran. Åh herregud vad hon håller igång på scenen hon är som ett enormt yrväder överallt på scenen. Hon ger så enormt mycket av sig själv det fullkomligt strålar om henne där hon sjunger.  Kenneth Herrgård ska för er kära publik spela lite instrumentalt på sin sax Röda sandens dal. Så tätt så nära dansade alla på dansgolvet en gång till kom de förbi där jag stod. Han fick rejäla varma applåder från publiken. Schlager musik La de swinge innan det blev Hambo kvällens andra gammaldans.

 
 

Kenneth sjunger ett synnerligen mycket uppskattat Thorleifs medley som fick många i publiken att stanna upp bara lyssna och sjunga med. Många dansade såklart med. Och du tände stjärnorna i kvällens sista dans sjöng han, för att i nästa andetag sjunga Gråt inga tårar. Han rev ner några av kvällens kraftfullaste applåder. De fortsatte att applådera Tårar från himlen. Vi ska ta en kaffevals innan kvällens kaffepaus förklarade Kessy till publiken. Vi gick och fikade nu var jag rejält kaffesugen. Satt med två goda vänner vi mötte genom dansen och glatt samspråkade med de båda. Så var det dags att åter spela för Sandins. Kenneth skulle inleda andra halvleken av denna mycket fina danskväll med att sjunga En dag i taget. Visst har jag tänkt ibland att livet rusar fram inledde han med att sjunga. För jag tar en dag i taget och ser allt som jag har.

 
 

Så kom Inom mig en låt många dansband brukar spela. Dags nu att öka upp farten Jag säger som det är kommer först sedan En dans på rosor. Kessy for runt som en virvelvind på scenen fram och sjöng för en äldre herre som blev så lycklig och nöjd. Dags för saxofon igen Lätta bubblor den kommer här och nu. Mattias gjorde sig redo räknade in och sjöng Låt en morgon vakna Lasse Stefanz låt. Det var mycket folk vilket gläder enormt. Pariserpolka blev kvällens sista gammaldans. Nu ska vi sjunga duett igen sade Kessy till publiken. True love står på tur så jag och Mattias ska sjunga igen tillsammans. Så otroligt fint de båda tillsammans sjunger det är förbaskat bra och publiken njöt.  De stod länge, länge på dansgolvet och klappade i händerna. Tusen tack vilken fin publik det alltid är här i Storfors. Pappa Johnny nickade instämmande. Ge en bukett med röda rosor höjde upp farten. Helene & Gänget hette ett av våra populäraste dansband från dom har vi lånat Segla din båt i hamn. Det låter så magiskt vackert när Kessy sjunger hon har en gudabenådad fin sångröst som värmer djupt i själen och hjärtat.

 
 

Oj, oj den flickan kan sjunga hon sade en god vän till mig Krista. Jag fick en tår i ögonvrån det är så fint när hon sjunger. Så var då stunden kommen och inne dags så för kvällens sista dans. Det är en ära och alltid lika trevligt och fint att komma hit till Storfors och spela för er här sade Kessy vi i Sandins vill tacka er för en fantastisk danskväll. Pappa Johnny sedan Kenneth och Mattias jag själv heter Kessy. Publiken gav de applåder som värmde och som stegrade rejält. Om du stannar ska Mattias få börja med att sjunga sedan kommer Tänd ett ljus i fönstret.  Hon ursäktade sig att hon inte han med att spela Sven Ingvars medley som hon lovat en i publiken. Så startade sista dansen och låten Om du stannar brukar Kjetil Granli i Streaplers sjunga det är en jättevacker lugn fin ballad. Och så stod hon där finare än någonsin eller lika fin som alltid och sjöng Tänd ett ljus i fönstret. Det var längesen jag hörde nåt ifrån dig jag tog tåget till en annan  del av landet började hon sjunga. Oj vilken röst så gudomligt fin. Efteråt stod publiken kvar och klappade stampade i golvet tusen tack kära publik. Ja vi tar väl Sven Ingvars medley som jag förut lovade. Det skulle bli kvällens sista dans. Lite snack innan vi tackade Sven och Kerstin och deras medhjälpare ordentligt sedan styrde vi hemåt. Vilken fin danskväll vilket fint avslut på denna helg. TACK till Sandins och till Sven och Kerstin.

Fridens Mikael.