Bordtennis derby mellan Kristinehamn 1 och Storfors BTK

Det var så dags för en riktig het derby match och fajt i bordtennisens division fem mellan Kristinehamns första lag och gästande Storfors BTK. Kristinehamn som är obesegrade i serien och Storfors som skulle försöka spräcka och ge Kristinehamn sin första förlust i serien. På förhand skojade man om att detta skulle bli en hård match. Bägge lagen var rejält taggade och laddade inför matchen.  Vi skulle ställa upp med Mattias Nilsson, Peter Andersson, Fredrik Nordgren och vårt duktiga unga löfte Elis Adlerborn. Storfors i sin tur ställde upp med Tomas Bergqvist, Tobias Nilsson och vår gamla pingis lirare Anders Hiller. Innan matchen skulle börja bollade spelarna in och värmde upp det haglade spydiga kommentarer och gliringar med en väldigt hjärtlig ton. Jag tog mig en kopp kaffe och slog mig ner nu såg jag med spänning fram emot denna match.

 
 

Peter Andersson skulle inleda i sin första match mot vår gamla spelare Anders Hiller. Och Mattias Nilsson skulle i sin första match Tomas Bergqvist. Tomas som är en av ledarna för Storfors bordtennisdamers framgångsrika damlag i högsta serien Pingisligan. Hiller vann första setet med 11-8 efter många fina boll dueller andra set vann han med 11-6 medan Mattias i sin match mot Tomas inledde med att vinna de två första seten i sin match med 5-11 och 7-11. Men Tomas gav sig inte och körde över i det tredje setet och vann med 11-4mne Mattias skulle vinna nästa set med 11-6 och ge Kristinehamn ledningen med 1-0 i matchen.  Men Hiller spelade mycket bra och vann sin match i tre raka set det sista med 11-3 och kvitterade till 1-1 i matchen.

 
 

Sedan var det dags för vårt stora unga löfte Elis Adlerborn att kliva in mot Storfors Tobias Nilsson det skulle visa sig bli en hård kamp och match som gick i hela fem set. Tobias vann de två första seten med 11-6 och 11-5 innan Elis kunde knipa de två nästkommande med 11-8 i bägge. En kopp kaffe till och dags för en ny match där Anders Hiller skulle möta Mattias Nilsson. Storfors ledde matchen med 2-1. Mattias visade sig vara den starkare av de två och vann över Hiller i tre raka set ( 3-11, 6-11, 8-11) Det var utjämnat till 2-2 i matchen.  Matchen var således väldigt jämn En boll i matchen mellan Mattias och Tomas fick avbrytas sedan en boll från matchen bredvid kommit in fan utbrast Tomas jag var rejält på gång så skrattade alla. Det var det så dags för två olika generationer skulle man kunna kalla det för Den lite äldre Tomas Bergqvist mot den yngre Elis Adlerborn. Det var Tomas som genom ett säkert spel tog kommandot i matchens inledning genom att vinna första setet med 11-4. Elis vände på steken genom att börja tro mer på sig själv och sitt spel han knep andra setet med 11-8. Han började våga mer i matchen och drog en lång forehand långt ut på Tomas vänstra bordshalva som han inte han med på. Publiken applåderade och njöt för fullt när unge Elis spelade ut. Men Tomas var slug och knep det tredje setet med minsta marginal 11-9. De två nästkommande setet visade Elis en enorm kyla och segrade med 8-11 och 9-11 och möttes av kraftfulla applåder ha gav också Kristinehamn ledningen i själva matchen med 2-3.

 
 

Peter klev in för en ny match på andra sidan bordet stod Tobias Nilsson det skulle visa sig bli en jämn drabbning de båda emellan. Första setet vann Peter med 6-11 för att i andra förlora med 11-5. Tredje setet vann han åter med 11-7 det svängde i det fjärde blev det betydligt jämnare och de vann ungefär varannan boll 8-8, 8-9, 9-9. 10-9, 10-10 så höll det på. Tobias kunde slutligen vinna med 14-12. Och matchen vann han efter att ha segrat i femte och avgörande set i själva matchen stod det nu tre lika. Då det blev dags för dubbel Tomas Bergqvist och Tobias Nilsson skulle försvara Storfors färger i dubbeln och vi ställde upp med Mattias Nilsson och Fredrik Nordgren. Första setet vann Fredrik och Mattias med 11-7 efter en hel del långa omväxlande bolldueller och spel. Andra setet vann Tobias och Tomas efter mycket smart spel med 11-7. En klunk vatten så var det dags för tredje setet som Storfors killarna knep med 11-5 men sedan vände Mattias och Fredrik på hela matchen till deras fördel. 9-11 samt 7-11 i det nästkommande två seten och ledning i matchen med 3-4. Anders Hiller gjorde sig redo för match mot Elis Adlerborn där Anderas visade sig vara för stark i de två första seten 11-4 och 11-5 vittnade om ett övertag i matchen. I det tredje setet flyttade Elis fram och höjde sitt spel men förlorade setet knappt med 14-12. Nu hade Storfors än en gång kvitterat till 4-4. Det var så en våg det låg och vägde och nu kunde matchen gå vilken väg som helst. Tobias Nilsson gjorde sig redo på andra bordskivan stod Mattias Nilsson för motståndet och i den andra matchen klev Peter Andersson och Tomas Bergqvist in för att mötas.

 
 
Mattias inledde med att vinna första, andra och slutligen tredje setet med 12-14 han hade satt Kristinehamn i förar sätet. Peter kämpade bra och mycket väl i sin match an gick en stenhård fajt mot Tomas där han vann de två första seten med 11-13. I det tredje setet ledde Tomas och var på väg mot seger men Peter drog i en rak backhand som Tomas slog i nät där fick matchen sin vändning 11-12, 12-12, blev 12-13 till Peter som skaffade sig matchbollar och slog in den till seger med 12-14. Matchen hade Kristinehamn vunnit med 4-6. Det blev en jämn mycket underhållande bra match mellan två duktiga lag. Jag njöt för fullt av spelet och matcherna.