Påskafton, glädje bra dansmusik Skåningarna i Forshaga FH

 

Då var det så dags för vårens sista danskväll i Forshaga folkets hus. Det var på självaste påskafton och för dansmusiken skulle en orkester som snabbt vuxit sig till att bli en av landets populäraste Skåningarna. Från början var tanken att de inte skulle spela så mycket inte heller resa så långt. Men det ena gav det andra arrangörer hörde dom och stod sedan i både kör och rad för att boka de. Joel Andreasson som startade orkestern valde att tillsammans med de övriga att satsa en satsning som verkligen gick hem. Idag är de en av de populäraste och mest publikdragande dans orkestrar. Det var så dags att för andra gången spela upp i Forshaga. Efter en massa god påsk mat hemma hos mor far och mor och min broder blev det kaffe med lite gott till innan soffan kallade på mig. En liten vila innan det var dags att duscha och byta om. Så gott och skönt vädret ute var strålande en klarblå himmel och värme, värme. Så drog vi iväg mot Forshaga i bilen. När vi kom fram stod en av ordningsvakterna Patrik sin vana trogen och hälsade alla välkomna.

 
 

Inge satt sin vana trogen och tog emot entrén och hälsade alla välkomna. Så kom grabbarna ut vad kul att se er bröder sade Joel de andra med så angenämnt. Klockan slog åtta och Håkan bakom trummorna räknade in till kvällens första dans. En tår på min kind inledde Joel med att sjunga dansgolvet fylldes snabbt av dansugna människor och stämningen blev mycket hög direkt. Vilka kraftfulla applåder han fick. Tusen, tusen tack underbara publik kul att åter vara här i Forshaga denna påskafton och spela för er En låt om tårar vi ska fortsätta med ännu en Tårar från himlen så var denna danskväll i gång. Om du vågar och vill och från deras senaste skiva Hej å hå höjde upp farten och tempot. Nu buggade publiken och en herre torkade svetten i pannan en äldre kvinna stannade till vilka fantastiska pojkar.

 
 

Mammas favorit låt kom Måndag heter den kort och gott. Vid foten av Texas kom som nummer två i denna dans. Roger Olsson denne gentleman som tidigare spelat ibland annat Christina Lindbergs och Stenssons skulle sjunga och lugna ner tempot med Tack min vän. Tusen tack vilken publik här i Forshaga berömde Joel. Vi ska öka på farten och bjuda på en helt ny låt som någon kanske lyssnat på Spotify. Gamla goa låtar heter den. Vilken fartfylld härlig bugg låt det var härligt sväng och driv i låten. Tackar så mycket dags så för att sänka ner på farten igen Om du stannar en stund och sedan Did I tell you Jerrys härliga låt som fyllde dansgolvet totalt.

 
 

Dansparen gled fram över dansgolvet och bara njöt. Joel stod där framme och bara njöt , Nytillskottet från Bob Stevens Dan Gustavsson spelade så fint på sin gitarr Roger hängde på sig dragspelet dags för en av de finaste dansbandslåtarna i mitt tycke Emma heter den. Som en ängel du kom lilla Emma som en vårvind så frisk sjöng Joel så ärligt så menat rakt från hjärtat. Publiken stod efteråt och bara öste applåder över Skåningarna.  Nu ska herr Gustavsson få hänga på sig sin saxofon och blåsa lite för er i I can´t stop lovin you. Och som han blåser och spelar jag fick gåshud över hela kroppen. Stående ovationer till Dan efter detta fenomenala spel gick vi och fikade. Kaffe och en smörgås smakade mycket gott. Efter pausen stod de redo igen på scenen då är vi i Skåningarna tillbaka. Ett stort tack till Inge och personalen för all service och gott fika. Är du ensam nu ikväll varsågoda lite lugnt här. Jag vill älska kom i par med denna låt. Så lugnt så fint gled dansparen fram över dansgolvet. Förbannad höjde upp farten rejält till maxfart.

 
 

Det var många som dansade förbi mig som uttryckte sin beundran för Skåningarna. Vilken underbar vilken bra orkester. Ingen annan är som du ingen annan go som du sjöng Joel det är Nick Borgens låt. Roger höjde upp på farten rejält med att sjunga Då visste jag inte ditt namn. Det svängdes till höger och till vänster i en snurr en herre log emot mig och nickade. Hans fru pustade innan det var dags igen. Forshaga ni är en underbar publik att spela för berömde Joel vilken kväll applåder i massor efter varje dans och låt. Roger ska sjunga inte om sig själv men låten heter Ja vill bara va en gammal man en mycket populär låt som många dansband spelar.

 
 

En låt med ett perfekt tempo i. San Diego  och Håkan bankade skinnet rejält på sina trummor sånt gott driv i denna låten Kärleken har fått vingar höjde upp farten mer. Det var varmt men blev ännu varmare och svetten lackade i pannan på många dansare. En av mina absoluta favoritlåtar är Ljus och värme den sjöng Joel så fint. Min mor blev så glad och fler med henne. En annan fin låt är en låt vid namn Änglasjäl som jag första gången hörde med Thor Erics. Den sjöng Roger och jag passade på att filma den och vilken fin sångröst Roger har så mjukt så varmt och innerligt sjöng han med sådan total inlevelse. Applåderna ville aldrig ta slut och inte efter nästa dans heller. Ja kära publik klockan är snart slagen för kvällens sista dans började Joel. Vi i Skåningarna har haft en kanon kväll så fantastisk och trevlig. Tack publiken som gör detta tack Inge och all övrig personal för ett bemötande i världsklass. Hoppas vi ses i sommar någonstans kvällens sista dans kommer här. Två ögon blå följt av Om du lovar stanna kvar. En sista gång gled dansparen ut på dansgolvet och många stannade upp framför scenen och applåderade en del gjorde tummen upp och dansade vidare. Vi snackade lite med grabbarna och styrde sedan hemåt i natten väldigt nöjda och belåtna. TACK Forshaga vi ses till hösten.

Fridens Mikael.