Stensons har än så länge gjort 2011 års bästa mogen skiva!

Stensons Du kommer väl på festen.
Orkester: Stensons
Platta: Du kommer väl på festen
Utgivningsår: 2011
Skivbolag: Atenzia records.
Betyg: 5 +


Jag har svårt att se hur något annat dansband ska kunna övervinna och kunna toppa Stensons detta år i alla fall inte på skivfronten där är Stensons än så länge de okrönta kungarna då det gäller att göra årets bästa mogen platta. Skivan inleds med mycket starka ”100 mil” En låt som är skriven av Leif ”Mulle” Melander och Åsa Karlström en tjej som rönt stora framgångar de senaste åren med de låtar hon skrivit till olika dansband. Denna låt har en refräng som sätter sig direkt i skallen titelspåret ” Du kommer väl på festen” är en låt som det svänger skönt om och Roger Olsson sjunger med sin speciella stämma som ger en stark profil åt denna produktion den andra sångaren Mats ”Masse” Karlsson har en mycket varm innerlig röst som skänker mycket värme och som lyfter fram texterna på denna skiva mycket bra och trovärdigt. Spår tre ”Mitt barndomshem” är något av det finaste jag hört ett dansband spela in på skiva detta är en låt som Kapellmästaren Roger Olsson själv har skrivit och denna låt har Stensons spelat in förut på skiva. Låten är så berörande och det visar fram det vackraste då det gäller dansbandsmusik.


Stensons.
Detta är en skiva som berör och skänker så mycket ljus och värme. Detta är en skiva i varierande stil och tempo anslaget är moget. Här blandas både lugna kramgoa låtar med lite mer fartigare bugg låtar. ”Angelina” är en av skivans starkaste spår tycker jag skriven av ( T.Berglund / U. Georgsson /  P. Svensson )Denna låt satte sig direkt då jag första gången lyssnade på skivan. Att plocka ut favoritlåtar är svårt då samtliga sexton låtar är mycket starka. ”Big blue Cadillac” Har ett härligt gott driv och tempo likaså ”Du e så mycket mer” Som gör det svårt att sitta stilla man vill bara upp på golvet och dansa loss. Stensons står för det trygga, mogna traditionella då det gäller att spela dansbandsmusik. ” Tiden läker mina sår ” Sjunger Mats med sin mjuka fina stämma och texten är riktigt fin. Det som slår mig är att texterna på skivan är mycket starka rakt igenom. ”Utan dig” Berör mig mycket och återigen Mats Karlsson har en röst som är så varm mjuk och personlig den rösten borde ta honom ända upp på scenen i Malung och ta emot en guldklav som årets sångare om jag själv får bestämma. Stensons blev för något år sedan framtröstat av danspubliken till årets mogen band i Guldsladden. När man lyssnar på deras nya cd så förstår man varför. Stensons är ett av Sveriges absolut bästa mogenband det finns många men inte många som kan förmedla och spela så som Stensons gör.Stensons.
Det är inte bara Mats som sjunger på skivan utan Roger Olsson tar även han ton med den äran i ett antal låtar. Det gör han suveränt i låten ”Ingalill” Roger kompletterar Mats Mycket bra Stensons har i dessa två grabbar så profilstarka sångare. Och i låten ”Surrender” får Mats ta fram hela sitt röstregister man blir berörd och glad av att lyssna på denna skiva med Stensons. Detta är ett stort stycke dansbandsmusik som Stensons levererar på sin nya cd. Den avslutande mycket svängiga ”Lillemor” får bli ett fint avslut för denna utmärkta dansbands skiva. Och med denna skiva kommer Stensons ta steget upp till den absoluta toppen bland dansband. Dom är verkligen att räkna med och nu har dom spänt bågen hårt.

Fridens Mikael.