Fernandoz och Pia Pihlgrens i Gûnnerske

 
 

Det har blivit en väldigt fin tradition midsommardagens dans i Gûnnerske eller Gunnarskog som det heter på svenska. I många år har Fernandoz och på senare år även Pia Pihlgrens spelat upp för FUB. Det fina är att de gör detta helt ideellt med så mycket hjärta. Från när och fjärran från Värmlands alla hörn kommer folk. Och många är de som kommer år efter år. Vi klev på bussen i Kristinehamn för att sedan stanna i Karlstad och Grums för att ta upp folk.

 
 

Det var en god härlig stämning på bussen där vi rullade fram. Svängde in vid järnvägsstationen i Karlstad för att plocka upp folk. Det låg en enorm glädje och förväntan i luften. Så åkte vi sedan vidare genom det vackra värmländska landskapet.  Nästa stopp blir Grums där steg de sista på bussen. Nu blir det Gûnnerske nästa gång.

 
 

Så svängde bussen in sista biten till Gunnevi idrottsplats. Solen stod högt på himlen och värmde det var riktigt varmt. Tog lite kort direkt till min blogg. Men se god dag sade Anders i Fernandoz så kul att se dig här. Förra året var jag tyvärr sjuk och låg inlagd på sjukhuset. Hej på er alla vad roligt att åter se er sade Anders vi ska spela och ha trevligt tillsammans nu. Applåder, applåder. Vi ska börja med en lugn låt typisk Fernandoz låt en passande sådan. En dag den sommaren följt av välkommen hem från filmen repmånad. Dansen var således igång.

 
 

Så mycket glädje hos alla som var här. Nu höjer vi farten sade Simon bakom sina trummor. Svetten lackade i pannan och Anders fick flera gånger torka sig på en handduk. Nu har Anders sjungit även jag nu ska Kevin få sjunga my next broken hart varsågoda. Sedan var det dags för en riktigt Fernandoz klassiker tomma löften. Det buggades och svängde åt alla håll. Vilken stämning det var applåder i massor. Oj vilken fin publik ni är att spela för berömde Anders. Vi ska nu ta en paus men på den blåa vagnen där borta kommer ett rockband att börja spela några låtar. Sedan kommer Pia Pihlgrens att dra igång i tältet innan vi kommer tillbaka.

 
 

Trumslagaren räknade in och det blev ett himla drag och säng direkt på musiken. Vi gick och köpte fika kaffe, smörgås och en korv med bröd. Hej, hej vad roligt att se er alla igen sade Pia vi ska underhålla och spela för er ett tag framåt här nu. Fart direkt och det riktigt gungade på scenen och dansgolvet. Nu tänkte vi spela rock´n roll Friday night varsågoda. De hade en väldigt ung tjej som spelade trummor och jäklar vad duktig hon var. Det svängde rejält. Lennart eller Kaggen skulle upp och sjunga leende guldbruna ögon det brukar han göra.

 
 

Vilken härlig stämning sade Ronnie så kul att få spela för er. En väldigt fin låt kommer nu med en mycket fin text. Pia och grabbarna gav verkligen allt och publiken hängde på. När de spelade sin sista låt stod alla och klappade i händerna vi tar en låt till för er sade Pia. Rällsbussen till Årjäng är en låt som Ronnie sjunger och det svänger helt otroligt. När Pia och grabbarna spelat klart tog Fernandoz vid. Kevin ska få sjunga Lion sleeps tonight bu steg temperaturen till max. Vilken stämning den var magiskt och elektrisk. Det står en kille där sade Anders och pekade på mig vi ska spela hans favoritlåt främling. Många sjöng med jag filmade det är en låt jag aldrig kommer trötta på.

 
 

Vi i hela orkestern är så glada av att se dig här Mikael sade Simon, det värmde gott. Sedan började Anders på sin bas att spela en kort snutt på en annan stor favoritlåt jag har Run to the hills. Det är ett band som jag fullkomligt älskar Iron Maiden. Mer musik och fler favoritlåtar bjöd de på. Fredrik hängde på sig saxofonen och blåste till det. Denna trevliga fina eftermiddag hade nu övergått till kväll och denna trevliga dans var på väg mot slutet. Vi vill tacka er alla som kommit hit inledde Simon. Sköt om er tills vi ses nästa gång om inte annat på luciadansen i Holken. Ha en fortsatt fin sommar. De bjöd på en Elvis som absolut sista låt. Vi tackade ordentligt innan vi gick till och klev på bussen hemåt. Stort tack för ännu en fin spelning där åren nu blivit många som de spelat. Tack Fernandoz, Pia Pihlgrens, rockbandet, Gunnarskogs IK och alla andra som gör detta så trevligt.

Fridens Mikael.