Lördag en tur till loppis och tippen

Lördagar är alltid oerhört trivsamma tycker jag. Dels att stiga upp tidigt, dels sitta i köket och äta en god frukost samtidigt som jag lyssnar på Ring så spelar vi på radion. Det är en mysig stund av avkoppling tycker jag. Blickar också ut på vädret som var lite gråmulet men inget regn. Så gott Jag hade några ärenden som jag skulle göra.

 
 

Hade städat hemma och rensat ut lite skräp som jag skulle åka till tippen med. Men bestämde mig innan för att åka ut till Pingstkyrkans second hand. Där brukar jag alltid hitta något trevligt. Men först gjorde jag frukost. Det var gott lade mig på sängen och läste klart en bok jag läser ”Ett år i taget” Med Sven Ingvars. Det är en väldigt intressant fin historia de har.

 
 

Gjorde mig klar och plockade ihop allt jag skulle ha med till både tippen och allt jag skulle åka och panta. Så åkte jag i väg. Svängde först ut till loppmarknaden för att kika. Åkte vidare till tippen, så skönt att slänga lite skräp. Dags då att åka och lämna in lite tips som jag brukar göra på lördagarna.

 
 

Hade med mig att panta men det krånglade en del så jag åkte till Maxi där har de ett nytt system där man tömmer i allt i en maskin så räknar den sedan ut. Lämnade in lite tips bara sen att hoppas på turen med. Efter Maxi åkte jag hem till mina föräldrar för att kolla på ishockey sedan fotboll på tv:n då Degerfors spelade match. Det blev en nervös match som slutade 1-1 ett resultat som var allt annat än bra. Men det är bara att gilla läget. Trots att blev det en fin avkopplande lugn lördag.

Fridens Mikael.