Holidays svängde loss i Forshaga folkets hus

 

Så var det åter dags för en danskväll i Forshaga folkets hus detta fantastiska Forshaga som verkligen är ett av våra absoluta favoritdansställen. Jag brukar alltid säga att vi åker alltid till Forshaga på dans oavsett vilka som spela på de andra ställena typ Brunnsparken i Örebro så är det Forshaga som gäller. Min broder var lite förkyld så han valde att stanna hemma. Jag duschade och klädde upp mig och sedan åkte jag iväg ensam det funkar utmärkt det med. Fin väg och väldigt lite trafik. Petade in en cd skiva i bilstereon och rullade fram. Det tar dryga timmen att köra till Forshaga. När jag kom fram träffade jag på Thomas som tidigare spelat med Holidays. Han blev pappa, gifte sig och valde att satsa på det livet.

 
 

Det var kö utanför folkets hus för att komma in. Vad roligt tänkte jag. Betalade entré och lämnade jackan och skorna i garderoben så var jag redo för en fin härlig danskväll med Holidays. Kul för det skulle bli första gången jag hörde dom med deras nya sångare Ole Hansen som kommer ifrån Kjellez. Så dök Michael upp och blev så himla glad av att se mig där likaså Jönsson och Kenneth. Folket droppade in och klockan slog sju. Jönsson tog till orden och hälsade alla välkomna till vad han hoppades skulle bli en trevlig danskväll i Forshaga. Vi ska inleda och börja med en låt som man inte får glömma bort att spela nämligen främling efter den innan höstlöven faller varsågoda och välkomna.

 
 

Ut på dansgolvet gled dansparen och det blev fullt och en härlig stämning. Applåder direkt efter första dansen. Ljudet var perfekt tyckte jag alldeles lagom och inte för högt. Tackar, tackar för det vi ska höja på farten lite grann är du min älskling än och sen stanna hos mig. Från foxtrott till bugg blev det nu. Det var väldigt många som jag kände igen där. Mycket hälsande och snack. Hur lät det då, jo fantastiskt bra måste jag säga. Michael gjorde sig redo för att sjunga en styrka i Holidays är att alla fyra sjunger. Om jag säger att jag älskar din kropp. Jönsson eller Hans som han heter tog sedan vid och bjöd på nästa dans.

 
 

Klapp, klapp applåderna var många och långa efter låtarna. Vi ska höja på farten igen och två Streaplers låtar Ma Marianne följt av tre goda skäl. Ett danspar stannade till va fint du skriver och va fina kort du tar på danskvällarna sade de. Tackar så kul att ni tycker det svarade jag. Nu var det dags för Ole och Michael att blåsa sax samtidigt i let it be me. Vackert och jag som är en saxofon älskare. En stunds love kom efter i nästa dans. Agneta Mårtensson heter en fantastisk kvinna från Skåne hon har skrivit nästa dans vi ska spela älska mig mest. Då satt jag och fikade en räksmörgås och en kopp kaffe satt perfekt.

 
 

Lite Sannex nu om du stannar en stund följt av den tid vi behöver kommer här. Vilken kväll de levererade Holidays. Dags så för grabbarna att ta kvällens paus. Jag följde med de in för de blev bjudna på mat i pausen. Tacos serverades det till dom. Precis när de började äta så blev det strömavbrott och ingen såg någonting. Bra närt jag ska äta skojade Michael just höll jag på att äta upp en blomma. Men stunden senare kom ljuset tillbaka. Dags att åter börja spela. Hans tackade arrangör för den goda maten. Några enkla rader och efter den de ensammas promenad varsågoda. Det var riktigt mycket folk vilket var oerhört glädjande. Guld och gröna skogar följt av ett hundra mil ökade på farten. En lugn dans bytte plats med en snabbare dans. Vi ska besjunga jukeboxen sade Hans till publiken. De buggade så svetten lackade i pannorna efteråt stod de och klappade, klappade i händerna. Visslingar och rop. Micke tog fram saxen och blåste till i be my baby.

 
 

Pratade lite med Mattias som spelar i Sandins. Han var nöjd med kvällen. Dags då för Ole att sjunga en av mina absoluta favoritlåtar ljus och värme. Denna fina melodi från Norge. Vilka applåder vilken stämning det var heja, heja Forshaga. Ja klockan går fort då man har trevligt vi har nått fram till kvällens sista dans förklarade Hans för publiken. Vi vill tacka alla er som kom hit och dansade ikväll. Before next teardrop falls var första låten och sedan åter dags för saxofon don´t forget to remeber me. Det låter riktigt fint när Ole och Michael blåser sax samtidigt. Publiken ville tydligen inte gå hem de stod kvar på dansgolvet och klappade i händerna. Tack, tack snälla ni självklart ska ni få ett extranummer. Lite Refreshments och Veronica varsågoda och än en gång stort tack. Jag tog de sista bilderna innan jag gick till bilen och rullade hemåt. Jag var väldigt nöjd med denna fina danskväll och självklart högsta betyg till Holidays. Riktigt bra sen de fick med Ole i orkestern. Nu återstår en danskväll i Forshaga den 20 april då är det nonstop dans med Fernandoz och Sandins. Ett extra tack till personalen i Forshaga för som alltid superservice.

Fridens Mikael.