Fin danskväll med Martinez på hotell Gustav Fröding i Karlstad!

Denna danskväll var en kväll som jag och min broder planerat in sedan länge. Vi brukar kolla spelplaner och de olika dansställena som vi brukar åka till i närområdet och från det planera vilka danskvällar som är av intresse att åka på. Och denna kväll var en kväll vi ganska snabbt och tidigt planerade in för det är inte så ofta Martinez är i våra trakter och i Värmland överhuvudtaget och spelar. Det är som man kan säga det gäller att passa då chansen kommer och Martinez är i mina ögon ett av de absolut bästa dansbanden. De har dom en strålande stjärna som sjunger så underbart vackert med en röst som kan beröra så mycket och framkalla så mycket känslor i hela kroppen Lillan Louella Westman. Började hemma med att välja kläder till kvällen det är alltid lika spännande att leta kolla vad som kan tänkas passa ihop och bli snyggt till kvällen.

Martinez.Martinez.Martinez.

Martinez.Martinez.Jag. 

Fastnade för en fin svart skjorta silverfärgad slips, en slipover det blev snyggt och fint. Gjorde det sista innan jag styrde hem för att hämta broder som skulle med denna kväll. Styrde ut på E-18 nu var man på väg mot ännu en danskväll jag har tappat räkningen men det har blivit många danskvällar detta år men det är ju alltid trevligt tycker jag. Till Karlstad är det bara fyra mil så det går ganska smidigt att köra dit. Stannade till och köpte med en chokladask till Lillan som sjunger i Martinez för det är ju jul snart. Hon blev så rörd och glad för mitt lilla paket och talade samtidigt om att hon var krasslig i kroppen, förkyld och hade nästan 40 graders feber ändå står hon och sjunger genomför hela kvällen. Som man snabbt kan säga Svenssons sjukskriver sig stannar hemma en dansbandsmusiker åker för det mesta iväg och genomför danskvällen. Lite kort snack med grabbarna innan det är dags att dra igång ännu en danskväll.

Martinez.Martinez.Martinez.

Martinez.Martinez.Martinez. 

En, två, tre ljuset tänds och Danne Strandberg bakom trummorna räknar in till kvällens första dans. På några få sekunder fylls dansgolvet av dansglada Värmlänningar som verkligen kan roa sig och framförallt bjuda på sig själv. Det var en ganska hög stämning direkt från start och publiken var verkligen med applåder i massor efter första låten och dansen. Jag såg på Lillan hur rörd och glad hon blev för detta gensvar från publiken men så här brukar det alltid vara i Värmland. Lugnt och sakta gled dansparen fram på golvet innan det var dags att öka farten en aning och spela lite buggelibugg som Lillan kallade det för. Martinez hör till ett av mina absoluta favoriter bland alla dansband som finns dom kan konsten som få att bjuda på och spela en härlig dansmusik som är så medryckande och med så lugna fina låtar där Lillans fina röst verkligen kommer till sin rätt. Hon står på scenen som den klaraste stjärnan på himlen och tindrar och ler med sina vackra ögon hon förmedlar med sin varma fina sångröst ett budskap en text som sätter sig direkt och berör i hjärtat. Hon har en utstrålning som få och hennes ögon tindrar så vackert i scenlamporna. En, två, tre en ny dans tar sin början det byts partner sedan är en ny dans igång.

 

Jag stod vid sidan av scenen och bara njöt av musiken som Martinez bjöd på det är något av det bästa då det gäller dansband och dansbandsmusik. Och att höra Lillan sjunga är något av det finaste hon har en sådan stark personlighet och utstrålning. Dansen fortsatte och det var dags att ta en liten paus så jag passade på att köpa mig en kopp kaffe innan Martinez åter var redo att dra igång dansen och fortsätta danskvällen. När inte Lillan sjunger så tar Tommy eller Jouni ton och sjunger bakom trummorna sitter Danne Strandberg och håller takten. Nu börjar kvällen så sakta lite mot sitt slut jag bara njuter för varje låt dom spelar och som jag sade då dom spelade här i Kristinehamn inte en dålig låt på hela kvällen. Klockan smög sig sakta mot ett och Lillan tackade publiken för en fantastisk kväll och talade om att hon varit krasslig med hög feber nästan 40 grader men ändå genomför hon kvällen. Jag säger det finns många jag beundrar men ingen är så gudomlig som Lillan Louella Westman i Martinez TACK för kvällen ni i Martinez gav mig. För oss återstod att rulla hemåt i natten efter en trevlig fin danskväll och för grabbarna att packa ihop sedan mot nästa spelning.

 

Fridens Mikael