Matz Rogers bjöd på en minnesvärd danskväll i Storfors Kulturhus

 

Jag vet inte hur många gånger jag har varit ute och lyssnat till Matz Rogers men många, många gånger är det. Jag får också säga som en herre sade innan dansen till Janne i Matz och Ulf i Matz Rogers, Matz Rogers är bara bäst av alla dansband. Efter den trevlig danskväll i färskt minne med Fernandoz så var det dags att byta skjorta och åka iväg till Storfors och kulturhuset för danskväll nummer två denna helg. De är skulle jag vilja säga legender med samma status som Flamingokvintetten och Streaplers, De gamla stora dansbanden. De har spelat i många, många år på landets dansbanor och folkparker. Nu var det för oss åter dags att styra färden och bilen till Storfors kulturhus för ännu en danskväll med Matz Rogers. Efter lite god mat hemma, en dusch och en ny skjorta var jag så redo på med skorna och iväg.

 
 

Det är skönt med en kort resa denna gång dryga 3 mil till Storfors. Denna ort i östra Värmland. När vi kom fram stod där redan många bilar detta bådar gott tänkte jag. Betalade entré och steg in nu var vi åter redo för en trevlig kväll. Hej, hej va kul att se er alla utbrast Janne när han fick syn på oss. Så kom resten av grabbarna ut.

 
 

Jaha Storfors så kul att åter få vara här och spela för er sade Janne. Vi ska inleda med dina kärleksbrev sedan ska herrarna få blåsa sax i lätta bubblor. Ut på dansgolvet strömmade danspubliken i en strid ström fullt golv direkt. Rejäla applåder direkt det är ett gott kvitto att få så här direkt på danskvällen. Save the last dance och så ska Ulf klämma i med saknar dig en riktigt go Streaplers låt med ett gött sväng i. Några buggade i mitten resten dansade bara på. Det är en låt med en perfekt danstakt i och ett gött sväng. Dina ögon är blå från deras skiva kom efteråt. Roger gjorde sig redo att både spela och sjunga nästa låt Sången till livet den hörde jag första gången med Christina Lindberg. Lite gitarrgodis på detta Kalle ska få spela storms never last varsågoda. Och som han spelar publiken stod och sköljde över honom med applåder. Tackar ni allt bra snälla ni sade han.

 
 

Eftersom vi är så otroligt snälla i Matz Rogers ska vi ta en schottis den bjuder vi på. Det är fint att se vad duktiga alla är på att dansa gammaldans. Mera applåder, applåder. Låt en morgon vakna och kärleken ska vinna det var nästa dans som stod på tur. Du läser mellan raderna Carina är min mammas favoritlåt den sjöng Ulf med sin mjuka fina stämma. Flertalet i publiken stod och klappade ivrigt i händerna. Oj,oj,oj vilken publik vi har sade Janne tusen tack ni det värmer att få så mycket applåder. Från cd:n du är nummer ett varsågoda. Stilen gick från foxtrott till bugg nu.

 
 

Nu var vi fikasugna så grabbarna tog kvällens fikapaus. Vi satt och drack kaffe och samtalade med ett annat gäng där och de var lika nöjda med kvällen som vi var. Jag vill älska och efter den mera saxar i käre John det är en av mina favoritlåtar. Ja överhuvudtaget när Ulf och Roger spelar sax samtidigt det är en ren njutning och fröjd för öronen och ögat att beskåda. Två danspar stod tätt intill och ville inte sluta applådera. Det är magi nä mästerlig magi sade den andra herren till den första. Thorleifs har gjort många fina låtar en är sakna och aldrig glömma. Med en av de finaste texter jag hört. Ulf tolkar och sjunger den så äkta så berörande vackert och fint som bara han kan.

 
 

Harbour lights med dubbla saxar det finns inget finare eller bättre för den delen heller. Vi ska för er spela och besjunga ett litet hus nere i Skåne förklarade Janne till publiken. Det är minsann en riktigt fin kåk det där fortsatte han. En låt med ett gott tempo i. Fram med saxarna igen med dig vill jag leva en av Thorleifs största låtar. Jag vill gå i en skog känna livet som andas Maria började Ulf Att sjunga. Det är så man nästan blir religiös vilken röst vilken version så mjuk så berörande vacker. Vi stod en bit från scenen och gav han fullkomligt stående ovationer totalt. Ja sade Janne våra trognaste fans är här stort tack kära publik för att ni alltid kommer ut när vi spelar. Du ringde från Flen efter den ska vi åter vara snälla och spela en pariserpolka för er. Vi är extra snälla idag. Black Jack på det i torka tåren. Black Jack som har gjort många riktigt starka låtar och hits efter hits. Vi ska i maj släppa en ny singel även om låten är en gammal goding en riktig klassiker Nyanser ska det bli efter den mera sax i roses of picardy. Danspubliken i Storfors ja hela norden har verkligen tagit Matz Rogers till sina hjärtan. Vilka applåder de fick efter varje dans av publiken. En kärlek så väl besvarad.

 
 

Den gamla moraklockan klämmer vi i med. Sedan kan du hålla dom orden innan det var dags att spela sista dansen. Storfors det är för oss dags att spela sista dansen i Matz Rogers började Janne men innan dess ska jag berätta att vi är i Hällefors femte maj då är ni alla välkomna dit. Men dags nu för sista dansen var det en tår jag såg och sedan säj måne säj tack för oss. Mera applåder innan sista dansen tog sin början. Lite snack med grabbarna innan vi tackade för oss och styrde hemåt mycket nöjda med ännu en danskväll med Matz Rogers.

Fridens Mikael.