Säsongsavslutning vid Upperudslogen med Micke Ahlgrens

 

För trettio sju år sedan provade man att arrangera en danskväll i Molkom platsen var vid Nyeds hembygdsgård (Upperudslogen). Sedan dess har det genom årens lopp rullat på med danskvällar. Nu har vi efter en fin sommar nått fram till säsongens sista danskväll vid logen och från Uppsala, Enköping med omnejd kommer Micke Ahlgrens orkester. De skulle svara för dansmusiken denna sista danskväll för säsongen. Hela familjen hade av arrangören blivit dit bjudna att äta middag innan dansen skulle börja. Det kändes mycket fint och trevligt tyckte vi alla här hemma. Efter en sväng till hembygdsgården här och en tur på stan for jag hem för att göra mig klar. Duschade och klädde upp  mig. Sedan åkte jag hem till resten av familjen så for vi iväg för sista gången denna sommar till logen. Ut på vägarna som Fernandoz sjunger om på vägen vi åkt så många gånger.

 
 

Halv sju skulle vi vara där och tio över sex parkerade vi framför logen. Det blev lite snack innan Anette hälsade oss alla välkomna och sade att vi fick hugga in ta för oss av maten. Det såg riktigt gott ut och det var inget mot vad det var. Vi började att ta och slog oss sedan ner till bords nu skulle det smaka mycket gott med mat. Detta var fantastiskt gott satt och åt medan jag småpratade med ordningsvakten om lite allt möjligt. Maten smakade utsökt god och en kaka på detta och en kopp kaffe så var allt toppen. Grabbarna i Micke Ahlgrens kom in de också för att få sig mat. Micke hälsade artigt bugade fint inför vad de skulle få att äta så gjorde även Kent, Petter, och Jörgen. Anette reste sig och höll ett litet tal där hon pratade om hur säsongen varit sedan ville hon speciellt tacka fyra personer det var jag och min broder. Från hjärtat för allt fint vi hjälpt henne med och allt fint vi skriver och gör. Vi fick varsitt fint paket mor och par tackades också och mamma fick en fin blomma. Alla var så nöjda och glada vi chillade lite snackade med grabbarna i Ahlgrens som slappade efter maten och fikat.

 
 

Danspubliken började strömma till logen och framför parkerade bilarna en efter en. Klockan drog sig mot nio och Kent satte sig till rätta bakom trummorna gjorde en sista koll och räknade in. Petter blåste för fullt i saxofonen i Nyanser, Vår kärlek kan verka rätt skör ibland sjöng han herr Ekman.  Ut på golvet gled dansparen och bara njöt. Sedan tog Micke vid i Vinden har vänt foxtrott var danstilen. Hej på er allesammans välkomna hit till denna förtjusande fina loge till säsongsavslutningen vid Upperudslogen. Vi heter Micke Ahlgrens vi ska underhålla bjuda på dansmusik fram till 01:00 i kväll. Vi ska öka lite, lite Vägen hem och Return to sender. Golvet fylldes åter sedan skulle Petter Sand denna fantastiska musiker få briljera i en fin melodi vid namn I dina kvarter så fint blåste han i saxofonen.

 
 

En äldre herre gjorde tummen upp till grabbarna som svarade med ett rejält leende tillbaka. Tänk om världen vore min sjöng Kent så vant och den var så medryckande och härlig. Nu ska vi på begäran såklart spela Främling här för Markus framme vid scenen. Sedan tar vi Stand by me så inledde Micke med de klassiska fraserna Kanske log hon mot sin bild i spegeln kanske såg hon mig i ögonvrån. Många, många i publiken sjöng med för en stund blev det rena allsången. Applåderna var många och långa efter denna låt. Vi ska nu spela en låt med lite Värmländsk anknytning Livet det har varit gott mot mig. Kent sjöng med sin fina stämma och framför honom dansade dansparen för fullt. Tiden gick framåt mot kvällens paus innan dess så bjöds det på ett par gammaldanser till publikens förtjusning. Nu går vi och dricker kaffe sade Micke till publiken vi ses om en halvtimme här. Nu skulle kaffe smaka mycket gott och en god smörgås som Anette fixat till oss och orkestern. Vi satt och fikade och småpratade med grabbarna i Ahlgrens. Det var helnöjda med denna danskväll så kul att vara här vilken kväll och vilken loge. Detta bemötande av Anette är så fint och berörande sade de i kör till oss. Upp på scenen och räkna in så började Tredje gången gillt Vikingarnas gamla hit låt. Efter denna kom just ett medley med Vikingarna låtar och dansparen dansade och bara log och njöt. En, två nu ska Petter få göra sin sånginsats i afton förklarade Micke Anna och mej, efter den tar vi Emelie. Många buggade en del dansade lite långsammare. Kära publik nu ska Kent Ekman bakom trummorna sjunga en fin låt som ja varje kväll är det om det funkar. Slutet är då han ska upp till den höga tonen förklarade Micke så inledde Kent på California blue på slutet hukade sig grabbarna se det gick ikväll med. Ljus och värme kom efter detta fina alster och det är en av mina absoluta favoritlåtar. Vi ska nu hylla ett band som spelat i imponerande sextio år förklarade Micke ett Sven Ingvars medley bjöd dom på med sån fart och finess.

 
 

Danspar bytte partner och det var idel glada miner och skratt ute på dansgolvet. Efter detta Sven Ingvars medley stegade jag och broder upp på scenen för att tacka och hylla arrangören Anette. För att man ska kunna anordna dans krävs det arrangörer och Anette är i våra två bröders ögon och hjärtan Sveriges bästa och finaste. Tyvärr tog man bort den kategorin vid Guldklavegalan i Malung var på vi tog saken i egna händer. Broder hade på sitt jobb gjort ett fint diplom med följande motivering” För att hon med ett stort engagemang och med stor kärlek tar emot orkestrar och publik på ett fantastiskt sätt under danskvällarna på Upperudslogen” Hon blev väldigt rörd när hon fick diplomet och en stor blomma av mig och broder. Många, många i publiken var framme och kramade om henne och gratulerade. Så fortsatte danskvällen med Aj, aj, aj Schytts gamla dänga och det blev ett fasligt hålligång på publiken. Petter Sand är en fantastisk musiker han fick blåsa så vackert i Spanish eyes han spelar något så vackert som sopransaxofon. Till Stockholms skärgård signerad Lasse Berghagen kom som nummer två i denna dans. Jag stod och var bara så glad att få se och höra Micke Ahlgrens från hjärtat spela så fin dansmusik.

 
 

Cotton fields en härlig låt kom innan Micke förklarade att klockan minsann gått iväg och nått slutet vilket fantastisk kväll utbrast han. Jag är överväldigad av detta mottagande vi i Micke Ahlgrens fått det är outstanding det bästa i hela landet. Stort tack till Anette för allt gott och den fina servicen vi ska nu spela kvällens sista dans och det är tre låtar. Alla vindar, Mera sol mera värme och sedan ska Petter få avsluta med ABBA Thank you for the music. Tack hoppas vi ses igen kraftiga applåder till orkestern som smög igång sista dansen. Nu blev det känslosamt och så fint Petter blåste många stannade upp och bara gungade med. VI tackade alla ordentligt och speciellt Anette och Micke Ahlgrens tack för den fina tröjan jag fick. Den ska bäras med stolthet. Vilken avslutning nöjda satte vi oss i bilen och rullade hemåt i natten. Nästa år ses vi 28:e maj vid logen då spelar Claes Lövgrens upp vid säsongspremiären.

Fridens Mikael.