Snön kom och med den Matz Rogers till Storfors kulturhus

 
 

Det började redan snöa lite försiktigt vid lunchtid då jag stod hemma och lagade mat. Det var ett snöfall som sedan skulle öka. Känslan I kroppen var så fantastisk för äntligen skulle vi åker få åka till Storfors kulturhus på dans. Storfors kommun tog över danserna där och hade bokat in två danskvällar nu I höst för att göra ett test. Förra gåmngen vilket också var den första spelade Jompaz och se väldigt mycket folk letade sig glädjande dit vilket såklart gladde arrangören. Nu laddade man om och det var åter de mycket populära och stora, stora publikfavoriterna Matz Rogers som skulle äntra scenen och spela. Jag och min bror Markus hade I vanlig ordning gjort en massa reklam för dansen. Affischer hade vi varit runt och satt upp. På sociala medier hade vi lag tut på diverse olika sidor om dansen. Det är så oerhört kul att ge bade arrangörer och orkestrarna en hjälpande hand. Under alla år har varken jag eller min bror för den delen INTE tagit u ten enda krona I ersättning eller fått någon lön. Allt detta gör vi för vi älskar dansbandsmusiken så otroligt mycket. Det är en stor kulturskatt också som vi vill värna om och bevara.

 

 
 

Lagade lite mat och duschade sedan klädde jag upp mig som jag alltid gör då jag åker ut på dans. Stunden senare kom papa, mamma och min bror och hämtade mig de skulle också med på dansen. Det snöade ganska kraftigt ute nu så vi förstod at ten del av den tänkta publiken skulle stanna hemma. Men det var riktigt manga ändå som kommit till Storfors för att dansa. Betalade entrén och steg sedan in. Grabbarna I Matz Rogers var som alltid på ett strålande humor. Hej, hej på er alla så himla kul att åter få spela upp till dans här I Storfors utbrast Janne bakom sina trummor. Vi ska börja lite lugnt med dina kärleksbrev sedan lätta bubblor.

 

 
 

De fick direct en stor applåd av publiken. Ulf gjorde sig redo för att sjunga. Dina kärleksbrev har jag inte glömt sjöng han så fint. Klapp, klapp applåderna är där som alltid I Storfors kulturhus och många är applåderna. Öka på farten I nästan dans Save the last dance och saknar dig nu åker vi. Några buggade och några dansade på som vanligt. Det är så himla kul att se glädjen hos alla över att åter få dansa I Storfors. Du vinner igen höll farten uppe. Ett danspar stannade till vid mig tack för alla fina bilder du och din broder fotograferar. Och tillade mannen så kul att läsa din blogg allt du skriver. Sånt bade värmer och är kul att få höra.

 
 

 

Dags nu att sänka ner tempot och bjuda er på sången till livet efter det ska Kalle med sin gitarr spela lite gitarrgodis I storms never last. Vilken mästare han är på gitarr. Oj, oj, oj vilka rejäla applåder de fick efter den dansen och låten. Roger hängde på sig saxen för att tuta och blåsa I den. Du är vinden är en låt som Black Jack bland annat spelat in på skiva en riktigt stark låt. Matz Rogers hör till något av det finaste då det gäller dansbandsmusik och framför allt konsten att spela bra fin dansmusik. Nu ökar vi tempot sade Janne med sitt leende bakom trummorna. Vem tror du att du är kommer precis nu varsågoda. Dansgolvet fylldes direkt.

 

 
 
 

En kvinna utbrast rakt framför Ulf och Roger som stod på scenen “gud ni blir bara bättre och bättre vilken music ni spelar” Tackar svarade de I kör. Kassiska Vikingar toner Blue Hawaii och höga berg. En ny dans en ny chans som man brukar skoja och säga. Så var de ten stor stund. Kära publik sade Janne det är dags för Kalle att bjuda på lite gitarrgodis Tomégrend 14 men innan dess is it wrong. Stående ovationer fullständigt alla stod och bara slog ihop sina handflator. Kalle Örtlund ge han en applåd till uppmanade Janne publiken. Så fantastiskt så mästerligt spelat verkligen. Allt kommer tillbaka sjöng sen Roger och danskvällen fortsatte. En av min mammas absoluta favoritlåtar är Du laser mellan raderna Carina. Den sjunger Ulf med sin mjuka Varma stämma så berörande och fint. Du läser mellan raderna Carina jag vill så gärna tro. Vi stod bredvid och applåderade så han rodnade lite. Ni är för underbarat goa sade Janne till publiken så mycket värmade applåder ni ger oss.

 

 
 

Nu började klockan sakta gå mot kvällens fika paus men först Du gav mig livet denna fina låt som Git Persson och Kellys spelade in på skiva. Det är en låt som har en otroligt fin text. På begäran kom en schottis.Dags så att dricka kaffe. Vilket smakade mycket gott. Sedan var det så dags att åter börja spela igen. Dig ska jag älska all min tid började de med och Roger sjöng medan danspubliken strömmade in genom dörren och åter fyllde dansgolvet. Applåder igen är det något publiken kan I Storfors så är de tatt dansa och applådera. Kalle fick åter briljera med sin gitarr När du ser på mig. Många stannade upp och bara för  lyssnade på hans gitarrspel. Stora rejäla applåder fic khan ta emot av publiken.

 

 
 

Jag hittade rätt där en kvinna skyndade sig ivrigt för att hinna bjuda upp en herre. Gång på gang möttes Matz Rogers av publikens uppskattning och kärlek. Vilka killer att spela, wow vilka undernbara grabbar skrek en äldre kvinna rakt ut. Sven Ingvars och främst Sven Erik Magnusson gjorde en fantastisk låt som är så storslagen och vacker Så manga mil så manga år. Det är något av kvällens största behöllning fast allt är så hjärtskärande lysande bra. Jag har hört att du har någon annan höjde farten till maxgräns. Åter var det dags för herrarna Gullbrand och Andersson att tuta I sina saxofoner allt till publikens stående ovationer. Dubbla saxar är något alldeles extra I ett dansband. Sakna och aldrig glömma är hämtad från Thorleifs repertoar. När Matz Rogers spelar och tolkar Thorleifs låtar så är man I himmelriket rakt upp I en magisk stämning. Med andra ord det gör det så fantastiskt bra det är rak ren världsklass. Ulf sjunger så mjukt så varmt för han fram varje ord och ton från sin mun.

 
 

 

Åter instrumental Harbour lights stod på tur saxarna löjd av vällust I lokalen. Ja ni kära public ett lite thus nere I Skåne kanske någon har skojade Janne med publiken. Den kom sedan skulle han åter få briljera så som bara han kan. Pariserpolka stod på turen efter önskemål från publiken. Men Janne började en egen show bakom sina trummor med så mycket spex och en egen påhittad sang. Nä sa han sedan nu får får vi allt skärpa till oss så här kan vi inte hålla på sade han I nästa mening med ett rejält skratt. En av Thorleifs största låtar utan konkurrens är Med dig vill jag leva nu fällde jag inombords en liten tår av saknad efter Thorleif Thorstensson. Det var längesedan jag horde så kraftfulla starka applåder efter en låt under en danskväll. Ulf skakade på sitt huvud såg väldigt tagen ut Roger och Kalle tittade på varandra. Janne skulle presentera nästa dans men kom av sig lite.

 

 
 

Vad sager man vad sager vi ni är den finaste danspublik att spela för. Vi är i Värmland vi kommer från Värmland. Tack publiken. Tiden går fort då man har trevligt och roligt vi ska nu för er spela kvällens sista dans. Men vi vill tacka arrangörerna och ni underbara publik. Stora applåder igen Var det en tår jag såg och säg måne säg fick avsluta en fantastisk fin danskväll med Matz Rogers. Efter dansens slut tog jag lite kort på grabbarna och vi snackade lite innan vi rullade sakta hemåt. Tack Storfors kommun för danserna nästa år I februari är det så åter dags för nästa dans då kommer Samzons. Vilken fin danskväll detta blev med så mycket fin musik och glädje.

 

Fridens Mikael.