Samlarmässa i Ransäter

 
 

Varje år arrangeras en stor samlarmässa uppe i Ransäter med ett hundratal säljare och tusentals köpare. Där finns det mesta att fynda och hitta. Många säljare reser långt så även många köpare reser långt. Det har nu blivit en fin tradition att åka upp på samlarmässan.

 
 

Vädret var kanonfint med strålande solsken och värme. Det var en skön känsla då jag steg ut hemma och väntade på att pappa, mamma och min bror kom och hämtade mig. Sen var vi på väg mot Ransäters hembygdsgård. Solen sken och ur bilradion strömmade dansbandsmusiken.

 
 

När vi kom fram stod där redan många, många bilar. Det var mycket folk på plats. Betalade entré och steg in. Direkt stod ett par veteran mopeder och motorcyklar även en hel del fina gamla veteranbilar. De började jag med att föreviga på bild.

 
 

Sedan gick jag och började kolla bland alla stånd och bord av säljare. Men ganska snabbt hamnade jag på logen där de sålde vykort. Det har nog väldigt mycket att göra med att jag är filatelist och samlar frimärken men även vykort över Kristinehamn.

 
 

Köpte en hel del vykort innan jag gick vidare för att kolla mera på allt det andra. Det fanns en massa olika saker men inget som direkt föll mig i smaken. Hittade i stället lite fler vykort som jag köpte.

 
 

Gick in där de sålde skivor och hittade en trevlig säljare som jag köpt skivor av tidigare. Vi samspråkade lite och jag hjälpte honom att ta ut lite dansbandsskivor som är lite svåra som han kunde sälja på Tradera och få lite mer betalt för.

 
 
Hungriga blev vi och gick till loftet där de serverade raggmunk med fläsk. Det var riktigt gott. Efter den goda maten gick jag och tog lite fler bilder på de snygga veteranbilarna som stod där. Gick en sista sväng utan att hitta något mera så nöjd var jag och vi bestämde oss för att rulla hemåt. Nöjda och glada med dagen i Ransäter.
 
 
 
Vi tog en annan väg hem och stannade till i Filipstad på Caféhuset för att ta en kopp kaffe och en glass innan vi åkte sista biten hem.