Strike var en ren, riktig fullträff i Degerfors folkpark

 

Det kör med en slogan som blivit så välkänd i danskretsar, en ren fullträff. Från glada Hudik kommer de ifrån de tre vise männen Lennart, Roland och Christer. Många, många är åren som Strike rest runt med sin turnébuss och packat upp sin utrustning allt för att göra det som de är allra bäst på att glädja människor. Året var 2008 som Strike såg dagens ljus och bestämde sig för att starta i gång. Mogen dansmusik med en oerhört hög igenkänningsfaktor på materialet och låtarna de spelar under en danskväll.

 
 

När den stora fina dansbanan så sorgligt brann ner var det väldigt många som trodde att dansen skulle vara över, ja kanske rent av för alltid. Men tack och lov fanns det i den vackra fina folkparken i Degerfors en dansbana till. Efter inspektion beslutade man att köra sommarens danser där till både orkestrar och publikens jubel. Onsdagarna är så inkört och inarbetat att alla som älskar att åka ut och dansa vet att då är det dans i Degerfors folkpark.

 
 

Denna sommar har vädret och regnet ställt till det lite men trots regn så har ändå den fina danspubliken varit så oerhört trogen och dykt upp. Denna onsdag regnade det men vad gör lite regn tänkte jag. Vi dansar under tak och dessutom såg jag fram oerhört mycket att åter få träffa och lyssna på en av mina absoluta favoritorkestrar Strike.

 
 

Trots regnet så dök det upp mycket, mycket glada människor. Grabbarna i Strike blev så glada av att se oss där. Mer folk strömmade till. Precis innan de skulle börja spela gav publiken grabbarna en rejäl applåd som säkert värmde långt in i hjärtat. Tack kära älskade publik sade Roland. Tack så mycket vi heter Strike och kommer från Glada Hudik vi ska spela dansmusik för er i afton i denna fina folkpark i Degerfors. Hem igen och om du vågar och vill varsågoda. På nån sekund blev dansgolvet fullt av dansglada människor. Applåder i massor efter första dansen.

 
 

Det märks hur oerhört populära och omtyckta grabbarna i Strike är. Dags för tack för att du finns sedan kom det ett dansband till från glada Hudik Sven Erics. Vi har från de lånat det gick en liten ängel. En väldigt fin version gjorde de av Sven Erics melodi. Nu ska vi lugna ner tempot vi ska tända ett ljus i fönstret. Lugnt gled dansparen fram och en äldre herre skyndade för att bjuda upp en dam. Ett annat par samspråkade innan de gled ut på dansgolvet. Lennart ska för er sjunga håll om mig nu. Efter nästa dans är det dags för en gammal sade Roland vi klämmer till med en hambo varsågoda.

 
 

Strike har något som är så oerhört fint nämligen trumpet vilket ger en tydlig fin profil på orkestern. Det är det lilla extra under en danskväll. Smile ska Lennart få blåsa i sin trumpet. Förälskad kom efter denna låt. Publiken stod och klappade i händerna och visslade. Tusen tack för alla applåder. Vi ska nu spela en passande låt med tanke på vädret sade Roland. Sitter här i regnet. För trots att det regnade ute så var det full fart på dansgolvet hela tiden. Vi promenerade i väg till caféet för at fika dricka kaffe som skulle bli så gott.

 
 

Stunden senare strömmade folket in i serveringen. Då satt jag redan till bords med en kopp kaffe smörgås och en liten kaka. Gott som alltid smakade det. Så fint med alla dessa eldsjälar så ställer upp ideellt och hjälper till. Grabbarna i Strike hade också fått i sig lite gott fika. Dags att åter börja spela igen tack till personalen och arrangörerna för den goda fikan sade Roland. En sommar i Provence ska vi sjunga om varsågoda. Jag vill se dig lycklig kom efter den. Jaha vi ska släppa fram den skönsjungande Christer bakom klaviaturen han ska sjunga gå din väg.

 
 

Vi är i Värmland från Värmland kommer ett väldigt bra dansband inledde Roland. Fernandoz ska vi låna två låtar ifrån när ett hjärta har älskat och sen om jag ber dig att stanna kvar. Applåder, applåderna var många långa och kraftiga. Oj, oj, oj vilken publik ni är att spela för utbrast grabbarna i kör på scenen. Vill du bli min så var det åter dags för en Fernandoz låt en dag den sommaren. Den låten har Anders Nordlund skrivit själv tillsammans med Peter Månsson som spelade trummor i Fernandoz.

 
 

Regnade hade slutat och ut från dansbanan strömmade de ljuvligaste tonerna från Strike. Ett äldre par pratade med mig om att filma och hur man lägger in det på Youtube sedan. Vilken orkester att spela utbrast en kvinna ja det är något av det bästa vi dansat till sade hennes man. Om himlen och Österlen är en av de finaste låtarna Danne Stråhed sjunger den bland annat. Den skulle Strike spela nu men de hade bytt ut och sjöng i stället om sitt fina landskap Hälsingland. Detta var en av kvällens finaste stunder. Publiken ville aldrig sluta applådera. Vad ska vi säga, vad ska vi göra sade Roland märkbart rörd i rösten. White Cliffs of Dover blåste Lennart med sin trumpet. Ja kära publik vi har nått fram till kvällens sista dans. Vi vill från våra tre hjärtan tacka er alla för en magisk, fantastisk danskväll. Stort tack till arrangören och alla ni underbara människor som pysslat om oss. Lasse Stefanz ska vi avsluta med utan att förstå sedan tar vi sista dansen när jag var liten. Mera applåder fick Strike. Ja de ville aldrig sluta applådera. Mera, mera sade publiken. Anita som är arrangör kom och var så nöjd och hon sken som ett stort solsken. Vilken underbar kväll grabbar. Ni är toppen och så duktiga och trevliga. Vi hörs så ska vi sätta ett datum för nästa år. Vi tackade ordentligt innan vi sakta rullade hemåt. TACK Strike för en danskväll som är en av årets finaste danskvällar.

Fridens Mikael.