Tredje seriematchen, tredje segern, tredje trepoängaren för IFK Ölme

Så var det åter dags för en ny hemmamatch för IFK Ölme och säsongens tredje seriematch. Denna gång på självaste Valborgsmässoafton för motståndet skulle Hertzöga BK svara för. Ölme som inlett årets seriespel med två raka segrar och Hertzöga som inlett med tre spelade matcher en seger en oavgjord och en förlust. De båda skulle drabbas samman ute på Ölme IP. Något kylslaget i luften men ändå perfekt för en fotbollsmatch i Division fyra Sharpligan som den kallas för. När domaren blåste igång spelet visade Ölme direkt att det var de som ville ta tag i taktpinnen.

De satte upp en väldigt högt bolltempo och rullade bollen både snabbt och fint utefter marken. Det dröjde till match minut 39 innan Håkan Berg elegant kunde göra 1-0 till hemmalaget ett resultat som stod sig halvleken ut det blev en jämn första halvlek mellan lagen.

Nöjd var jag med första halvleken kunde varit något mer mål för hemmalaget men ändå en trygg och säker ledning. Matchen blåstes igång igen och IFK Ölme fortsatte sin forcering framåt. I matchminut 65 gör Håkan Berg 2-0 eller ett snyggt förarbete och tio minuter senare skickar han in 3-0 på ett elegant sätt. Sedan backar Ölme tillbaka en aning och matchminuten efter 76 så reducerade Hertzöga till 1-3 stärkta av målet fortsatte Hertzöga framåt och i minut 85 gör man en ny reducering till 3-2. Närmare än så kom inte gästerna för hemmalaget gjorde 4-2 två minuter senare av Jonas Iwersen. Ett resultat som stod sig matchen ut. Så här långt efter tre spelade matcher har seriefavoriten IFK Ölme infriat förväntningarna. Men det återstår mycket av säsongen så det gäller att ha fötterna på jorden och fortsätta och kämpa på. Men tränarna har lyckats få ihop en stark grupp som sliter och kämpar för varandra. Det ska bli intressant att följa fortsättningen.