Förlust för IFK Ölme i den riktiga hemmapremiären

Hemmapremiären må redan ha spelats men det var på Stora Vallas konstgräsplan i Degerforas då Ölme IP inte var spelabar. Nu var den spelbar och det var så dags för årets första hemma match ute på IP. Förutsättningarna var riktigt bra en sol som värmde från himlen lite kylslagna vindar i luften. Det var upplagt6 för en fotbollsfest. Allt var sig likt Roger stod och tog mot entrén och Sverre grillade sina världsberömda Sverreburgare och i kiosken stod Susanne. Det är så underbart att fotbollssäsongen äntligen är igång så man får komma ut och heja på laget i hjärtat IFK Ölme. Spelarna höll som bäst på att förbereda sig för matchen med att göra övningar och värma upp.

Köpte en kopp kaffe av Susanne i kiosken och njöt av det fina vädret. Hälsade glatt på en del som jag kände eller ja alla inom föreningen IFK Ölme känner jag ju efter alla år som supporter. I snart tjugo års tid har jag troget hållit och supportat detta lag och resorna och milen på vägarna har både blivit många och långa. Nu var det åter dags att styra ut till Ölme IP all väntan var över klockan slog tre och spelarna i de bägge lagen hemmalaget IFK Ölme och gästande Adolfsbergs IK marscherade in på planen tillsammans med dommartrion.

Så blåste domaren igång matchen och direkt efter dryga två minuters spel vaskar och skapar Ölme en målchans. Det blev direkt ganska hetsigt och grinigt ute på planen. Efter nästan varje avblåsning var spelarna framme och skulle snacka med domaren och ha synpunkter. I match minut sex är det så gästande Adolfsberg som tar ledningen med ett mål som kan vara det finaste ute på Ölme IP denna säsong. Spelaren gör en cykelspark som går i en båge över målvakten i hemmalaget. Ölme fortsatte att skapa målchanser och trycka på framåt utan att lyckas få in bollen i mål. Det var väldigt grinigt ute på planen och det small i nästan varje närkamp. Det märktes att Adolfsberg var ett Örebro lag för herre gud vad de gnällde och var på domaren i parti och minut.

Efter dryga halvtimmens spel blir Mateus fult och brutalt kapad bakifrån i min värld är det rätt kort alla dagar i veckan. Chockat får jag och broder stå och se arr ingenting händer inte ens ett gult från domaren som i denna situation gjorde en bedrövlig domarinsatts insatts. Vad krävs egentligen jag var rejält upprörd inombords. I samma situation kommer Ölmes Jimmy Frisk fri med målvakten men missar och målvakten kniper bollen. Precis efter blir gästernas målvakt skogstokig och börjar skrika åt domaren och veva med armarna. Åter skriker jag och broder på domaren att ha ska ta fram krotet men inget händer. Totalt delade domaren ut fyra varningar i den ganska hårda småfula och grina första halvleken.

Lugn , lugn intalar jag mig själv vi är det bättre laget. 0-1 i halvtid då vi promenerar för att köpa den berömda goda Sverre burgarna som är bland det godaste hamburgare jag ätit toppat med en kopp kaffe. Så börjar andra halvleken och vi går och ställer oss där vi brukar så längs kortsidan vid våra vänner från Nykroppa Tomas och Eva. Vi gjorde vad vi kunde för att heja på pojkarna. Efter drygt femtio två minuters spel är det en situation som slutar med att Reza får rött kort efteråt sade någon att domaren sett en armbåge. Det var absolut inte vad vi behövde då vi jagade en kvittering. Hemmalaget skulle dra på sig ytterligare en varning i jakten på kvittering. Adolfsberg drar även de på sig en utvisning. Mot slutet av matchen får Ölme ett läge men gästernas målvakt räddar bollen. Ölme skapar ett par halvchanser utan att trycka dit bollen. Gästerna kan freda sitt mål hålla undan och ta tre poäng. Detta var en match där Ölme stundtals var det bättre laget men utan förmågan att få in bollen i målet. Adolfsberg gjorde målet ett riktigt vackert sådant kanske årets mål ute på IP höll undan och vann matchen. Det är bara att ta nya tag för Ölmes del.  Hursom skönt att säsongen nu äntligen är igång.