En vacker sommarkväll allsång i kvarteret Almen i Karlstad med allsångstema Sven Ingvars

 
 

Karlstad är en fantastisk vacker och fin stad som rönt stora framgångar inom olika områden. Karlstad har en hel del som gjort staden vida känt och som lyft fram den i vårt land Sverige. Några som verkligen satt Karlstad på kartan och som i imponerande hela sextio år spred sång, musik och glädje så var det Sven Ingvars. Sven –Erik Magnusson är en av vårt lands allra största sångare och personligheter. 22 mars nådde vi alla av de tråkiga besked att Sven Erik efter en längre tids sjukdom lämnat oss alla i en oändlig djup sorg och saknad. Musiken , melodierna och texterna kommer leva vidare för alltid de sitter så starkt så djupt i den svenska folksjälen.  Alla liten som stor alla kan deras texter och sjunger glatt med i de trallvänliga låtarna. I Karlstad finns ett jättefint kvarter som heter Almen där skulle det bjudas på allsång och temat var Sven Ingvars. Spela och uppträda skulle ett band vid namn Bengt Ingvars mä Anders göra. De består av idel legendarer Bengt Alsterlind, Anders Kyrkander som jag inte kände till också Ingvar Karlsson som var med 1956 och bildade Sven Ingvars.

 
 

Riktigt stort att se denne legendar Ingvar Karlsson åttio år fyllda fortfarande vara så vital ung, pigg och spela för fullt. Vi gick dit ganska tidigt för att få en bra plats jag misstänkte att det kommer mycket folk. Och ja det vällde in folk överallt fler och fler kom. Det blev en rejäl stora skara människor som samlades där. Klockan slog sju och en herre också musikant Bertil Eng från den arrangerande föreningen Visklubben Hallen och ABF steg upp på scenen och hälsade alla välkomna. Kul att se så många människor här denna vackra fina kväll. Det är en stor glädje att få hälsa välkommen till Bengt Ingvars mä Anders. Och Sven Ingvars originalmedlem Ingvar Karlsson ge honom en stor applåd. Av publiken fick han en rejäl applåd som säkert värmde gott. Så greppade Bengt Alsterlind mikrofonen hälsade även han alla välkomna och presenterade sina medmusikanter Anders som för många säkert var en ny bekantskap berättade att han kommer från Västergötland så bredde han på med sin dialekt och berättade en historia. Sedan drog Bengt igång en låt och så var kvällen igång. Det kom en Sven Ingvars låt och både Bengt och Ingvar berättade lite roliga anekdoter från Sven Ingvars karriär. De berättade om Ingvar Hellberg som skrivit några av Sven Ingvars största hit låtar hur han alltid spelade sittra. Så drog de igång Vid din sida.

 
 

Jag satt och njöt och sjöng med i alla låtar de spelade. Nej, nej sade Ingvar så har v aldrig spelat denna låt då måste du sjunga i G med Bengt fick börja om i rätt tonart. Säg inte nej säg kanske, kanske och för en stund tystnade de på scenen och publiken tog i för fulla halsar och sjöng låten själva.

 
 
 

Önskebrunnen är en av de verkligt stora klassikerna. Min gitarr kom likaså Gamla polare. Bengt berättade minnen om en polis som ringde som skulle till Sandgrund med ett par kollegor och dansa. Ingvar satte på sig dragspelet och drog igång det välkända tonerna till Sommar och sol. Bengt berättade att det var Oscar son till Sven Erik hans klass som var med i programmet och Oscar låg på taket och hade en massa bus för sig. Innan de spelade två mörka ögon berättade Bengt att Sven Erik Magnusson hade lovat att vända upp och ner på Karlstad om de slog rekordet. Han höll Sven Eriks ben så sjöng han hela låten upp och ner. Vilken kväll vi fick oss serverade så mycket folk alla sjöng med.

 
 
 
 

Kristina från Vilhelmina blev en av kvällens sista låtar. Tack alla ni som kom vilken afton sade de tre herrarna i kör på scenen. Efteråt smög vi fram och tackade så fick vi autograferna på allsångshäftena. Men det största var att jag fick ta ett kort ihop med Ingvar Karlsson denna legendar och fantastiske musiker. Efter allsången gick vi och köpte oss något att äta sedan strosade vi runt i Karlstad denna fina kväll. Solen värmde så gott och himlen var klarblå alla människor var så glada alla uteserveringar var fulla med glada människor.

 

Fridens Mikael.

 

   

Kommentera här: