Härlig country med Meadow Creek vid Degerfors hembygdsgård

 
 

Jag har tidigare bara läst namnet Degerfors hembygdsgård i Knutsbol men aldrig varit där. Men nu var det så dags för hela familjen att besöka detta ställe och hembygdsgård. Skolmuseum, loftbod, smedja, snickarbod, banvaktsstuga och vagnmuseum samt servering är några av sakerna som finns vid hembygdsgården. Det som nu skulle dra oss till detta ställe för första gången var det äkta paret Linda och Peter Dahl. För några år sedan bildade de en countryduo vid namn Meadow Creek. Namnet Meadow Creek kommer från platsen där de bor Ängebäck i Degerfors. Nu skulle vi hela familjen åka iväg för att avnjuta en stunds country musik. Vädret var varmt, varmt och helt strålande fint där vi rullade iväg. Vilken vacker dag vilken fin eftermiddag som nu låg framför oss. Och oj vilket vackert ställe vilka fina omgivningar det var runt omkring. Det var väldigt vackert med så fina omgivningar där jag gick runt och tog lite bilder med kameran. Sedan steg vi in Linda och Peter blev så glad av att se oss där. Det skulle spela uppträda inne på logen vilket skulle visa sig vara ett klokt val då vädret ute var väldigt varmt.

 
 

Klockan två skulle de köra igång och det droppade in fullt med folk de kom ganska mycket vilket var enormt glädjande. Klockan slog två och de steg upp på scenen och möttes av en rejäl applåd från publiken. Hej på er alla utbrast Linda vad kul att se så mycket människor som trotsat det varma vackra vädret med att komma in här och lyssna på oss. Riktigt kul fyllde Peter i med. Vi två har spelat i lite olika konstellationer och band senast Whiskey & dynamite men nu har vi bildat denna duo som heter Meadow Creek namnet kommer från platsen där vi bor och betyder kort och gott Ängebäck.

 
 

Vi ska bjuda på lite musik country musik och låtar från vår egna skiva som vi släppte i december. Det kommer bli mycket eget material men även en och annan covers som ni säkert kommer känna igen så välkomna hit. Där står en mjölkanna eller kruka där får ni gärna lägga ner en slant så hembygdsgården och föreningen får leva vidare och kan göra flera sådana här arrangemang sade Linda. Resque me var första låten ut och det lät riktigt bra dessa två röster passar så fint ihop tillsammans. Peter berättade hur nästa låt kom och blev till. Så tog nästa låt sin början. Small from the she hette nästa låt de spelade. Tills döden skiljer oss åt har vi en gång lovar prästen sade Linda jag tror det blir så också. Til death do us part kommer här så heter vår nästa låt. Det låter så fantastsikt om dessa människor.

 
 

Linda sjunger med sån säkerhet i sin röst och Peters röst är som gjord för att sjunga country. Vi ska bjuda på en cover nu en av de största är Dolly Parton Jolene kommer här varsågoda. En och annan trallade med. De bjöd på musik av en fantastisk kille Ryan Adams. Nu ska vi spela en låt till sedan ta en paus så kör vi ett set till förklarade Peter för publiken. Då finns möjlighet att köpa fika. Vi gick ut och tog oss lite luft. Vädret var underbart så gott sträcka på benen vilket fantastiskt ställe detta var. Så var det åter dags att spela vad kul att ni stannade kvar skämtade Linda. En kille som tyvärr dog väldigt ung endast 29 år Hank Williams och jambalaya ska vi inleda med. Publiken började spontant att klappa med och klappa takten.

 
 

So far from home hette nästa låt de spelade. Den duktige kille som var med dom och spelade Jimmy han lirade gitarr så fantastiskt. Det bjöds på en cover till och Linda sjöng med sån total inlevelse och värme i rösten. Peter vände kepsen bak och fram nu jäklar blir det drag sade han så drog han själv igång nästa låt. En fantastisk country artist är en tjej vid namn Sunny Sweeny det kom en cover av henne Amy som de spelade så fint. Tiden går fort när man har trevligt och vilken fin eftermiddag vilken fin stund vi fått tillsammans med er sade Linda och Peter fyllde i tack för att ni kom och så många som kom med. Publiken ville inte ge sig applådera tack, tack ni ska få en siat låt ett extranummer. Merle Haggard är aldrig fel sade Peter Sing me back home sjöng han så fantastisk som han bara kan göra. Vilken fin musikstund vi fått oss serverade och lyssnat till. Vi gick fram efteråt och tackade ordentligt jag köpte mig en keps. Ja skivan har jag redan den kan jag varmt rekommendera. Sedan styrde vi till Degerfors för att få i oss lite mat och sedan rulla hemåt. Tack Linda och Peter för denna stund tillsammans med er på ett för oss nytt vackert ställe.

 
 

Fridens Mikael.

 

Kommentera här: