Varmt, trångt en fin sommarkväll med Hedins i Degerfors folkpark

 

Den sommar och framförallt den värmen som just nu sköljer över vårt avlånga land är riktigt skön. Temperaturen upp emot trettio ibland över trettio grader vissa dagar. Då blir det ganska svettigt och varmt att som grabbarna i Hedins sitta i sin buss och åka runt i vårt land för att spela upp till dans. Det är något man gjort i så många års tid med den äran och glädjen. Onsdag kvällar så är det dans i den vackra fina välskötta folkparken i Degerfors. Ja allt är inte fotboll och röda vita laget i denna bruksort i östra Värmland det är också dans. Folkparken hör till en av de mest välskötta och finaste som finns kvar. Vädret var som sagt väldigt varmt soligt och fint. Åkte hem och hämtade mamma och min bror som också skulle med sedan rullade vi iväg mot Degerfors.

 
 

Fin väg lite trafik där vi så sakta rullade fram längs vägen. In i parken svängde jag och parkerade bilen. Vilken underbar kväll som nu låg framför oss tänkte jag. Det stod fullt med bilar överallt inne i parken och det var fullt med människor dansgäster som längtade efter att få attackera dansgolvet likt en geting svärm. Så dök grabbarna i Hedins upp hej på er allasammans utbrast Conny kul med så fint besök sade Ola och stunden senare kom även Christoffer. Är allt bra frågade Conny ja svarade jag men det kunde gott vara lite varmare han skrattade gott.

 
 

Stunden senare ar dansen igång En, två, fyr Sången till dig inledde Hedins med och ut på golvet gled dansparen i en strid jämn ström alla som brukar vara där och även Sten. Det är en riktig gentleman som hunnit fylla 105 år vilket är riktigt imponerande. Tusen, tusen tack hej på er alla wow vilket enormt mottagande sade Conny välkomna till denna fantastiskt fina folkparken i Degerfors. Vilken fin kväll vi tillsammans kommer att få vi ska fortsätta spela en låt som kanske inte passar in ikväll sa han skämtsamt Sitter här i regnet. Om du vågar och vill i par med Förbannad höjde upp farten. Dansen var igång så var det dags för Conny denna otroligt fina musikant och genomsnälla människa att ta sin trumpet och blåsa. Tänk er själva Sverige sommar en riktigt fin varm sommarkväll precis som denna Conny Hedin i en folkpark spelandes trumpet. Det är så galet vackert så storslaget Forver and ever blåste han så magnifikt. Och vilka applåder han fick de ville aldrig tystna tack, tack ni är underbara. Dags för kvällens första gammaldans en Schottis klämmer vi till med. Och de ställde upp sig så var det igång igen. Det är fint att beskåda och se vad enormt duktiga alla är att dansa gammaldans i Degerfors. Christoffer klämde i med Om änglar finns det är en oerhörd duktig musikant och sångare som sjunger väldigt bra.

 
 

Hela, hela dig en Streaplers goding drog Conny till med innan det blev Pariserpolka. Tack dags att lugna ner på farten igen Vår egen bröllopsdag sedan ska vi besjunga Alla hjärtans dag förklarade Conny. En äldre kvinna skyndade fram och ropade gud vad bra ni spelar ni är de bästa fyllde hennes danskavaljer i med. Mötet en fin låt signerad Peter Grundström den kom i par med No matter what som Conny så mästerligt blåste med sin trumpet. Kaffevalsen innan vi ska gå och fika dricka kaffe. Så gjorde vi ut med mitt lilla campingbord stolarna också kaffe och smörgåsar som mamma så gott gjort i ordning. Vi satt i denna sköna fina folkpark och bara njöt av vädret. Så gott så himla mysigt sedan plockade vi ihop allt och begav oss tillbaka mot dansbanan där satte en herre upp hur många som var där ikväll och dansade och det var mycket folk.  Nyckeln till mitt hjärta följt av Det regnar mot mitt fönster fick inleda andra halvlek av dansen. Applåderna finns där det är många och långa. Lite Elvis innan det åter var dags för gammaldans en Hambo denna gång. Sedan var det dags för min absoluta favoritlåt en låt som är Nya Zeelands inofficiella nationalsång Pocare Ana den skulle Conny så vackert blåsa med sin trumpet och som han blåser den karln. Publiken gav honom stående ovationer efteråt tusen tack han såg märkbart tagen och väldigt rörd ut.

 
 

Tänd ett ljus i fönstret på det en låt många dansband spelar. Christoffer sjöng Tre goda skäl innan Ola tog vid. En låt på begäran Där vattnet möter stranden med en väldigt fin text. Sänd inga rosor mer sjöng Ola med så djup inlevelse och stark scennärvaro. Tiden går fort då man har trevligt det är dags för oss i Hedins att tacka er alla för en fantastisk varm fin kväll här i Degerfors. Oj oj vilken kväll och vilka kraftfulla välförtjänta applåder de fick av publiken. Öppna landskap kommer först sedan Kvällens sista dans tack och ha en fortsatt fin sommar. Vi snackade lite med grabbarna tackade ordentligt för denna mycket varma fina danskväll. Vi ses gott folk.

 
 
Fridens Mikael. 
 
 

Kommentera här: