Varmt, varmt fina Matz Bladhs bjöd på dans vid Upperudslogen

 

Ibland har man svårt att hitta orden hur man än försöker att beskriva den just nu varma svenska sommaren är inte alltid så enkelt. Men det går med ett enda ord UNDERBART med stora bokstäver. Det är en enorm värmebölja som sköljer över vårt land just nu. Alla de logdanser ja alla danser som vi varit ute på så har det varit ett underbart väder. Nu var det åter dags att rulla iväg till Sveriges vackraste dansloge den ligger ju här i mitt älskade landskap Värmland i Molkom Upperudslogen. Det är något av det finaste med den svenska sommaren då man får göra sig klar och åka dit på logdans. Vädret var inget undantag denna kväll varmt och härligt dessutom mycket kul för min fina vän Carina skulle följa med på dansen. Så jag duschade hemma packade ner skjortan för jag skulle byta om när jag kom fram annars blir det för varmt. När jag var klar dragit ut strykjärnet gjorde jag en sista koll allt var med.

 
 
 
Så for jag iväg och hämtade Carina så rullade vi hem till far och mor och min broder som också skulle med på dansen. Sedan åkte vi alla iväg mot logen och mot Molkom. Vackert väder strålande solsken och värme tur det finns AC som fungerar. Fram kom vi och där stod det lite bilar även husbilar och husvagnar. Det är nog lite för varmt för att åka ut och dansa. VI steg in och alla blev så glada av att se oss vi slog oss ner så fick vi fika av Annette och hennes fina syster Marieanne. Så gott kaffe smakade och med så rysligt goda bullar till. Sekunden senare kom grabbarna i Matz Bladhs så stiliga och uppklädda. Kul skulle det bli att höra dom med deras nye sångare Ole Hansen.
 
 
 

Ja en sista koll så räknade Sören in till kvällens första dans Tänker du på mig i ensamhet fick inleda denna danskväll med Matz Bladhs. Sedan kom Natten tänder sina ljus så lugnt över dansgolvet gled dansparen fram och bara njöt. Hej, hej på er allesammans och riktigt varmt välkomna hit till denna fantastiska loge vilken vacker och fin kväll fortsatte Niclas. Vi heter Matz Bladhs om någon missat det vi ska bjuda upp spels dansmusik för er ikväll här.  Vi ska öka på farten så ni blir lite varma nu när det är så kallt ute skojade han. Dags att börja om sedan tar Lollo och sjunger Tänk om världen vore min.

 
 

Ole skötte sig med den äran han sjöng så fint och så säkert lite nervositet fanns det också men det ska det göra efter att komma in som ny sångare i denna orkester. Det bjöds på massa låtar från deras skivor en lugn dans bytte sin plats med en snabbare dans. Niclas hängde på sig dragspelet säg att du vill säg att du kan sjöng Ole. Så var det dags att spela en av Matz Bladhs allra finaste låtar Emma det är en låt som när jag första gången hörde den så gick den rakt in i hjärtat. Vilken fin låt och texten den sjöng Ole med sån värdighet. Tiden gick framåt och vi närmade oss kvällens paus Ja kära underbara publik det är dags att gå och fika lite dricka kaffe sade Niclas vi ses om en halvtimme här igen.

 
 

I logen eller i rummet hade Annette dukat upp en massa gott herre gud utbrrast Matz Bladhs i kör denna kvinna är gudomlig. Synd att man måste svälta här sade Niclas när Annette stack in huvudet. Vilka fantastiska smörgåsar och sockerkaka fanns där också. Vi satt och småpratade med grabbarna. Jag passade på att berömma dom ordentligt för hur bra det lät när de spelade. Sedan var det så dags att åter börja spela vi dukade av som vanligt och bar in all disk i köket till Annette och hennes fantastiska personal. En två tre så var det åter igång. Ut på dansgolvet gled dansparen i en jämn ström. Ole fick visa prov på vilken duktig saxofonspelare han är det fick han visa i Don´t forget to remember. Flamingos Sjätte september kom likaså Sju ensamma kvällar som Niclas sjöng. Denne fina kloke man och musikant.  Sedan åkte saxen fram det är så kul att Matz Bladhs åter har saxofon i sin laguppställning. Våran grammofon sjöng Lollo eller Lars Olof som han egentligen heter med den äran det är en riktigt stark härlig låt som det svänger gott om.

 
 

Den gamla Moraklockan ska Ole få blåsa till i med sin saxofon sade Niclas. Min röda ros ifrån Mexico är en skivlåt från en av deras skivor. De bjöd på en ny låt med från deras kommande skiva bara ett ensamt hjärta. Jag bjöd upp min vän så gled vi ut på dansgolvet och bara njöt av denna underbara kväll och musiken. Applåderna är många och långa. Tiden går så fort då man har trevligt ja kära publik en del tittar på klockan tänker nu är det snart slut. Vi vill rikta ett stort TACK till Annette och personalen Sveriges bästa arrangör vilken omsorg när vi kom hit fick vi en rejäl god pannkakstårta bullar dricka kaffe kakor bullar, middag ja listan kan göras lång. Tack vi älskar Upperudslogen så enormt mycket. Det ligger så nära hjärtat. Efter att vi snackat lite tagit oss en korv. Sedan vill jag bara till alla säga åk ut och dansa till Matz Bladhs det blir en toppen kväll.

Kommentera här: