Dagstur till Sunne med min mor och broder

 
 

Sunne här i Värmland är en fantastisk vacker plats en oas i miniatyr så vackert och så rikt på kultur och historia. Sunne som är är en tätort samt centralort i Sunne kommun i Värmland. Den ligger i Fryksdalen, mellan Övre Fryken och Mellan-Fryken. Genom Sunne går järnvägen Fryksdalsbanan och förbi tätorten går Europavägen E45. Nu var det så dags för mig och min broder och min älskade mor att göra oss en dagstur dit upp. Bland annat skulle vi göra en loppis sväng besöka lite olika loppisar.

 
 

Gjorde mig klar hemma och drog sedan iväg hem för att hämta min mor och broder. Lite vatten åkte med det är alltid skönt att ha när jag sitter och kör. Kaffe och lite gott fika hade mamma gjort iordning och packat ner. Så drog vi iväg mot Sunne. Vädret ja det regnade ganska så rejält men det är som det är.

 
 

Men lika glada var vi för det när vi närmade oss Sunne som avtog regnet och solen försökte tränga fram. Vi svängde av för att stanna och fika med vårt medhavda kaffe och det goda mamma packat ner. Det var så skönt att slå sig ner och dricka kaffe. Regnet hade avtagit och gett sig. Sedan rullade vi vidare mot Stöpafors där det finns ett jätteloppis. Det finns fullkomligt allt på detta jätteloppis. När vi steg in blev han som hade loppisen väldigt glad för han kände igen oss direkt. Åh nu kommer bussmannen sade han till min broder, ja min bror samlar på modell bussar. Han hade sparat två bussar till min broder. Själv hittade jag några cd skivor och två fina tavlor till min lägenhet som jag köpte.

 
 

Efter att vi snackat en stund med ägaren och hans förmodar jag fru så tackade vi för oss och åkte vidare.  Mot Sunne för nu skulle vi äta mat. Efter att vi gått runt ett tag hittade vi en fin mysig restaurang där vi åt tror det var pasta. Ja gott var det och smakade mycket fint stället var fräscht och fint även det. Sen åkte vi vidare vi skulle till en god vän till min bror främst som har ett eget litet loppis. Han bor en bit utanför Sunne så dit letade vi oss. Så mysigt och fint han bodde Daniel med sin familj mitt ute på landet. Hittade en fin tavla med min stora favoritgrupp Iron Maiden den köpte jag. Sedan fick vi kaffe där vilket smakade mycket gott satt där en stund och snackade innan vi tackade för oss. Det blev ett sista loppis besök i en gammal skola. Efter det besöket började vi så sakta rulla hemåt nöjda med denna dag och allt det fina vi fått se och upptäcka.

 
 

Så vackert Värmland är så vacker fin natur vi fått både se och uppleva på nära håll. Jags att och körde och såg allt det fina breda ut sig emot mig bredvid och framför mig. Svängde så ner på gården hemma hos far och mor väldigt nöjd med denna dag var vi allihopa. Tack Sunne för detta trevliga fina äventyr.

 
 
Fridens Mikael. 

Kommentera här: