Filibjur i Filipstad och dans till Matz Rogers

 

Åren är många som Filipstad företagarna i samverkan tillsammans arrangerat Filibjur veckan i Filipstad med den äran och glädjen. Åren är också många som vi åkt upp till Filipstad för att besöka just Filibjur veckan. Alltid lika trivsamt , trevligt och fint på samma gång. I år skulle mina goda vänner de enormt populära grabbarna i Matz Rogers spela upplagt för succé direkt. Jag och broder åt lite mat hemma innan vi for iväg mot Filipstad. Vi åkte tidigare för på eftermiddagen skulle Robin Bengtsson spel. Helt ärligt hade vi gärna kunnat skippa den grabben det var inte mycket att ha. Dessutom en ljudvolym som inte var av denna värld. Melodifestivalen har han visst vunnit tydligen men nepp. Det blev en fika med en god vän och hans kamrat istället. Så dök Kalle i Matz Rogers upp sen kom de andra pojkarna Ulf, Janne och Roger i turnébussen. Först en gruppbild vid Nils Ferlin statyn sedan var det bara i tropisk hetta att packa upp instrumenten. Ut upp på scenen med allt mycket grejer som behövs för att få det att låta bra. Idag för vi allt skippa kavajerna sade Janne vad skönt utbrast Ulf på en gång. Ja för denna gång får de gå utan kavajerna svarade Janne blixtsnabbt. Roger suckade och Kalle bara log. Dags att börja packa upp sedan skulle de soundchecka ställa in ljudet.

 
 

Bra ska det låta det är viktigt och en självklarhet. När det så var fixat tog jag mig en kort lite promenad tog lite bilder innan grabbarna skulle börja spela. Hasse som sköter snacket så fantastiskt som är konferencier hälsade alla välkomna drog resten av Filibjur programmet innan han presenterade Matz Rogers. Till publikens jubel så skulle Janne prata med applåderna överöste honom tack ja vi Sunne pojkar i Matz Rogers är redo. Krama mig igen följt av I sjunde himlen varsågoda. Snabbt fylldes dansgolvet och det var många kända ansikten i publiken. Applåderna är många långa och så kraftfulla herre vad skoj utbrast Janne tack kära publik. Hjärtats röst står på tur och Hem igen nu höjer vi farten.

 
 

Det var några som vågade sig upp och bugga. Dags för herrarna att ta fram sina saxofoner och blåsa till i Lätta bubblor. Så magiskt att stå under bar himmel och höra Ulf Gullbrand och Roger Andersson spela saxofon samtidigt. Publiken stod efteråt och ville aldrig sluta applådera , Ulf rodnade lite innan det var dags för Livet det har varit gott mot mig. En herre skyndade för att bjuda upp en kvinna en yngre tjej drog upp en kompis och dansade loss.

 
 

Åter dags för saxofon Inga blommor växer på en sjömans grav. Oj vad det svängde ute på dansgolvet det svängde så det stod härliga till. Kalle släppte loss allt med sin gitarr sedan kom Nå og heile livet. Ja kära publik dags så för lite gitarrgodis Kalle ska få bjuda på När du ser på mig. Det är mästerligt spelat av Kalle och publiken gick bananas igång fullständigt totalt. De applåderade våldsamt. Blue Hawaii följt av Höga berg djupa hav stilen blev nu bugg. Rose Marie Stråhle skrev den här kommer Nyanser och Roses of Picady sedan blev det dags för kvällens paus. Vi gick och köpte oss lite mat pommes och grillkorv som smakade mycket gott och satt perfekt. Dags så att åter börja spela Carolina moon smög i gång andra halvleken. Dansgolvet fylldes direkt det var en mycket skön fin kväll.

 
 

Ett litet hus nere i Skåne klämde Roger i med. Corrina, Corrina varsågoda lite lugnare igen då. Denna danskväll är en av de bästa detta år utan konkurrens. Från deras senaste skiva kom Vägen till kärleken. Applåder, applåder och mer applåder publiken öste applåder i massor över Matz Rogers. Ulf gjorde sig redo för att sjunga Du läser mellan raderna Carina så inledde han Jag har packat så nu tar jag min väska. Så fint så mjukt utan att pressa eller anstränga sig sjunger Ulf så menat så äkta och fint. Publiken stannade upp på slutet och vaggade in sången ordentligt. Sedan bröt jublet ut. Ja det är något med denna låten så vackert så fint. Kalle drog av Thomégrend 14 med sitt magnifika gitarr spel som är i en klass för sig själv. Janne satt bakom sina trummor och häll takten ivrigt påhejad av publiken och sina spelkamrater. Denna fantastiska fina kväll hade nu nått vägs ände. Ja Filipstad det har varit en helt otrolig kväll så fantastisk. Jag är mållös sade Janne tack för en underbar kväll. Lite snack med grabbarna som började rigga och packa ner allt. Tack för denna gång Filipstad vi kommer tillbaka nästa år tack till Matz Rogers en av årets bästa danskvällar vi ses.

 
 

Fridens Mikael.

Kommentera här: