Premiär för Engdahls vid Upperudslogen

 

Det är alltid kul när man får chans att höra ett dansband man aldrig sett spela live förut. Också lika kul då vi till vår fina loge Upperudslogen får välkomna en orkester som aldrig tidigare spelat här förut. Nu var det så dags att för första gången i Värmland välkomna en orkester från Skåne som heter Engdahls. Det skulle bli så spännande och kul framförallt. Vilken enorm respons vi fått inför denna danskväll på allt vi skrivit gjort och lagt ut på Upperudslogens FB sida så vi var väldigt spända. Åt mat hemma sedan lite vila innan det var dags att göra sig redo och klar för att fara till logen.

 
 

Mor och far skulle också med denna kväll. Vi styrde iväg och nöjda kände vi oss kul att höra en ny orkester. När vi kom fram stod där redan många husbilar och husvagnar framför logen även en hel del bilar så det var en enorm glädje. Vi steg in och hälsade snackade lite med arrangören Annette som var så glad att se oss alla där även hennes syster Marianne med. Vi gick upp betalade entrén och steg in på logen. Där stod Engdahls redo att dra igång denna kväll. Vi hälsade och hälsade de armt välkomna hit till Värmland. Wow utbrast de i kör vilken fin loge vilket ställe.

 
 
En, två, tre, fyr så var dansen igång. Det finns ingen i världen inledde de med en låt Fernandoz brukar spela. Snabbt fylldes dansgolvet av danssugna människor. Alla vägar bär till dig kom som nummer två i den första dansen. En koll med publiken vad gäller volymen och den fick de sänka lite , lite. Det ska de ha all heder för att de kollar av. Tyvärr gör inte alla dansband det. Publiken öste applåder över grabbarna i Engdahls de var väldigt tagna. Vilken underbar publik utbrast Lars Göran bakom sina trummor första gången vi är i Värmland men vilket mottagande. Nu höjer vi farten Tre små ord följt av Lover please. Det snurrades hej vilt ute på dansgolvet åt vänster åt höger.
 
 

En dag den sommaren åter en låt hämtad från Fernandoz repa. Lugnt och fint gled de fram och de var många i afton dansparen. Stort tack vi höjer farten igen Så jag tog gitarren varsågoda. Sea cruise och Tre goda skäl kom av bara farten. Vilken stämning den var magisk vilket ös vad duktiga de är pojkarna att spela utbrast en herre i publiken. Så enormt fin blandning av lugna och snabbare låtar. Om jag säger att jag älskar din kropp ska vi för er spela nu. Jag fotade för glatta livet och kände mig bara så nöjd och glad. Broder var chockad som jag vad fantastiskt de spelade.

 
 

Hur mycket jag älskar dig är en egen låt som de fått fin framgång med. Staffan höll stadigt grepp om sin bas och Patrik stod bakom sin klaviatur och spelade. Jag är inget utan dig lugnade ner tempot för att sedan öka på i Oklahoma. Dags så för min absoluta favoritlåt Främling wow så fint det spelade den. När ett hjärta har älskat också det en låt från Fernandoz. Tiden var så inne för kvällens fikapaus och vi gick med grabbarna in för att fika. Där hade Annette som vanligt dukat upp med en massa gott. Men oj sade grabbarna i kör vi är väldigt rörda och tagna vilken arrangör vilket mottagande. Vi fikade och pratade med grabbarna. Kul att få komma till ett nytt ställe tyckte de. Tack för all fin reklam ni gjort om oss berömde grabbarna mig och broder för. Det var så åter dags för de att gå upp till logen och börja spela igen. Vi dukade av som vanligt och städade undan. Tackade ordentligt för fikat sedan gick vi upp och då var de i full färd med att spela Varje brev en låt det svängde gott om. Tusen tack Varje natt följt av 500 miles så fick det bli lite långsammare nu.

 
 

En lugn dans tog slut Wait a minute tog över och med ett sådant sväng och driv. Fredrik sjöng så fint Blue California så ärligt och menat rakt från hjärtat till publiken. Ett par stannade upp gjorde tummen upp nästa danspar likaså. Sedan dansade de vidare. Från deras full cd bjöd de på material I min dröm följt av en riktigt stark låt I need more of you. Lång, lång väg är också det en egen låt som de spelade. Total publikontakt till 110 procent total scennärvaro ja allt är så fantastisk vilken kväll. Jag är knockad totalt. Nu vill jag dansa höjde upp farten för sista gången denna kväll. Ja tiden går fort då man har trevligt sade Lars Göran bakom trummorna. Ja fyllde Fredrik i med det är så dags för oss att spela kvällens sista dans. Men vi måste tacka för en fantastisk danskväll så mycket värme och glädje. TACK till arrangören vilken enorm service stort tack. Danspubliken en stor applåd från oss för att ni kom hit ikväll och gav oss en chans. Publiken inledde operation applådera Engdahls. Änglasjäl följt av När jag kommer hem fick avsluta denna mycket trevliga fina danskväll. Men applåderna ville aldrig tystna så det blev ett extranummer. Vi tackade ordentligt sedan vart det ner till boa och äta korv. Tack till Engdahls som gav oss denna danskväll tack till Annette för allt gott i vanlig ordning vi ses snart igen. Detta var så här långt årets bästa danskväll utan konkurrens.

Fridens Mikael.

 

Kommentera här: