Julafton med uppesittarkväll och Bingolotto dagen innan

 

Betänk så fort ett år går och så mycket som händer under ett år så extremt mycket man får vara med om och uppleva. Nu var vi åter där dagarna innan jul. Av någon utgrundad anledning blir det alltid sådan stress innan och runt jul det är mycket som ska förbredas och fixas. Julklappar ska handlas all julmat ska också inhandlas. Jag har med åren ju äldre jag blivit lärt mig att ta det lite lugnare att inte försöka stressa så. Ett mycket välkommet trivsamt avbrott är dagen innan julafton. Då åker jag alltid hem till mina föräldrar för att spela bingolotto. Då är det den stora uppesittarkvällen. Det är en fin tradition vi har i familjen och lite julgröt och skinksmörgås till det.

 
 

Direkt efter jobbet åkte jag iväg för att handla lite sedan hem och göra mig klar byta om. Åkte hem sedan till mina föräldrar vilket var skönt. Halvåtta skulle bingon börja det är alltid mysigt med uppesittarkvällen tycker jag. Så slog klockan halv åtta och Rickard drog igång kvällen. Jag hade köpt två lotter den ena av en riktig idrottsprofil här i Kristinehamn Eilert. Så dukades det fram gröt och smörgås gott, gott för nu var jag hungrig.

 
 

Första spelet ettans bingo men jag vann inget det var mycket fin underhållning med. Marlena Erman inledde med att sjunga Gabriellas sång. Så mäktigt och storslaget. På bingon blev det ingen vinst för min del på mina lotter. Men de övriga vann både mamma, pappa och min broder. När bingon var slut rullade jag hemåt för att lägga mig då hade dagen övergått till julafton.

 
 

Kröp ner i min varma sköna säng och somnade så gott. Efter en god frukost satte jag mig för att slå in julklapparna jag köpt det är alltid mysigt och kul. Hade ett fint uppdrag med då jag skulle iväg till en arbetskollega och vara jultomte. Hade köpt varsin liten julklapp till barnen. En kort sväng köpa tidningen så ar det sedan hemåt. Hjälpte till gjorde klart det sista på julbordet innan vi alla satte oss till bords för att äta. Så mycket gott det fanns att äta av riktigt gott var det med. Sedan var stunden kommen då Marianne Mörck skulle inleda hon var årets jul värd. Köttbullar, prinskorv, Janssons frestelse, ägg och en massa gott julskinka såklart. Min broder bjöd på goda star och något jag tycker mycket om är Åsedas gräddost.

 
 

Klockan närmade sig tre och Marianne hälsade alla välkomna så var det dags att tända ljuset innan Kalle Anka gjorde entré. Det är så kul att titta på varje år man tröttnar aldrig på det. Sedan var det dags för mig att åka iväg och tomta vara jultomte vilket var väldigt glädjande och kul. Barnen blev så glada när jag kom och lämnade paketen. Allt gick väldigt bra och se tomten fick ett paket med. Åkte hem igen.

 
 

Blev lite julgodis sedan slappa i soffan och se på tv:n. Karl Bertil Jonssons jul såklart. Men jag har min absoluta favorit Svensson, Svensson firar jul det måste jag se varje år det är så himla kul. Man kan alla repliker men man älskar det. Efter det kom filmen Black Jack en film jag sett så många gånger men aldrig får nog av.

 
 

Dags så att runda av julaftonskvällen med att fara iväg på midnattsmässa ute i österviks kapell det är en mycket fin tradition som vi gör varje år. Det är så stämningsfullt när man kommer ut till kapellet. Det var en tjej som ledde midnattsmässan och en kille spelade piano och en kille spelade trumpet. Som vanligt var det mycket folk som hade samlats där ute. Fina psalmer blandat med många tänkvärda ord. När det var slut i kapellet och vi återkommit hem blev det en obligatorisk knäckemacka borsta tänderna och sedan lägga sig s¨gott jag somnade med en massa fina intryck. Tack för allt denna jul.

Fridens Mikael.

Kommentera här: