Säsongsavslutning Kjell Dahls i Storfors kulturhus

 

Tiden går fort när man har roligt sägs det ju och roligt är det alltid att åka ut på dans. Tiden går verkligen fort. I september var det så premiär i Storfors kulturhus för Korpen Karlskogas mycket uppskattade och populära söndagsdanser. Hos de alltid så vänliga trevliga arrangörerna Sven och Kerstin som nu är inne på sitt smått fantastiska 41:a år. Nu var det så dags att runda av höstens danser knyta ihop säcken och spela upp till sista dansen före jul och nyårshelgerna. För musiken skulle Kjell Dahls svara för från Katrineholm kommer de. Med Kjell Andersson i spetsen sedan Sven Malmberg och Mats Eriksson som var med och startade dansbandet Mats Bergmans. Efter lite mat hemma gjorde jag mig klar så kom de andra och hämtade mig.

 
 

Storfors här kommer vi. Ut på vägarna igen så rullade vi framåt. Svängde in och parkerade bilen där stod redan en del bilar detta blir en fin danskväll och avslutning tänkte jag. När vi steg in satt Sven och Kerstin sin vana trogen och hälsade oss välkomna så kul att se er alla. Sedan kom grabbarna i Kjell Dahls så kul att se er här. Tjenare professorn sade Kjell skämtsamt till mig. Så slog klockan fem och det var så dags att börja spela. Hej på er allesammans varmt välkomna hit till Storfors kulturhus det är för oss en ära att spela för Sven och Kerstin det har vi gjort i lite olika konstellationer genom årens lopp. Tack för att du finns inledde dom med innan en väldigt fin låt Barndomsåren tog vid. Så fint de både spelar och sjunger. Det fina är att alla tre i Kjell Dahls sjunger. Barn behöver kärlek utan gränser sjöng de så vackert det är orden i texten till barndomsåren.

 
 

Ja då höjer vi upp fart och tempot sade Sven Kan du hålla dom orden och Ma ma Marie varsågoda. Nu byttes dansstilen från foxtrott till bugg. Det svängde hit och dit på dansgolvet höger, vänster om. Kjell tog sedan ton och sjöng Rose – Maries Stråhles fina Du försvann som en vind. Med sån stark övertygelse. Dags nu för kvällens första gammaldans en Schottis klämmer vi till med. De är så duktiga publiken i Storfors att dansa gammalt. Ge dig tid blev nästa låt under danskvällen. Det regnar mot mitt fönster är en väldigt populär låt som de rev av.

 
 

Dags för Mats att sjunga om Världens bästa servitris. Det är Lotta Engbergs gamla hitlåt som han klämde till med. Innan det åter var dags för en gammaldans denna gång en hambo varsågoda. Ett äldre danspar var så glada och upprymda vilka låtar de spelar utbrast de båda. Från Norge kommer nästa melodi Ljus och värme det gick ett sus genom publiken. Denna fina låt som många tagit till sitt hjärta. Dags så för lite instrumentalt Hit kommer jag nog inte mer en riktigt fin version gjorde Kjell Dahls av denna fina låt. Livet det har varit gott mot mig kom efter denna låt. Tänk att här står jag nu mitt i livet började Kjell att sjunga. Det blev en kaffevals innan det var dags för kvällens paus. Nu var vi alla rejält fikasugna. Kaffe och smörgås smakade mycket gott. Vi satt och samspråkade med ett annat danspar som var väldigt nöjda med danskvällen. Så var det åter dags att börja spela. Ja gott folk nu har vi som alltid fått gott fika av Sven och Kerstin nu ska vi börja spela. Heja, heja dig sedan Söta lilla Lisa sade Sven.

 
 

 

När de spelat Hela, hela dig steg Hans upp på scenen en dansare som tog mikrofonen för att tacka Sven och Kerstin med en stor rejäl julbomma sedan berättade han vad insamlingen gett i år. Jag och min broder steg också fram och gav dessa fantastiska arrangörer en fin julblomma och lite andra små saker. Så fortsatte dansen med två fina instrumental låtar Saila long silvery moon och I can´t stop lovin you. Publiken gled runt och bara njöt när Sven blåste så vackert i sin saxofon. Lite rock´n  roll då Let me be there. Mats skulle sedan lugna ner det hela med att sjunga Till min kära Peter Grundströms fina låt som han skrev till Streaplers. Kjell tog över i Rosen som du gav mig. Två låtar publiken verkligen gillade för vilka rejäla applåder de fick från publiken.

 
 

Så kan det gå höjer upp farten. Dags för gammalt igen Pariserpolka denna gång. En, två, fyr så var det igång. Så fint alla dansa gammaldans och så duktigt och bra de gör det. Om jag faller så faller jag för dig nästa dans lite snabbare. Kjell såg så nöjd ut där han stod med plankan på magen och blickade ut över danspubliken. Flamingo ja låten inte gruppen kom som en riktig rökare. Kära älskade publik när man har det så här trevligt går tiden väldigt fort. Vi i Kjell Dahls har kommit fram till kvällens sista dans men innan så vill vi tacka er alla som kom ikväll. Vi vill önska er alla en riktig God jul och ett gott nytt år så ses vi nästa år här. Tack till Sven och Kerstin ge de en stor applåd. Lite sax inledningsvis Regniga natt följt av Där björkarna susa. Efter sista tonen fick de rejäla applåder av publiken. Lite snack med grabbarna innan vi tackade Sven och Kerstin och deras medarbetare ordentligt. Det var skönt att krypa ner i en varm skön säng. TACK Sven och Kerstin för alla dessa fina danskvällar.

Fridens Mikael. 

Kommentera här: