Fyra matcher fyra segrar för vårt A – lag i Örebro

 

Vårt A–lag åkte i helgen till Örebro för att där spela totalt fyra matcher de gick fullkomligt fram som rena ångvälten. De vann samtliga fyra matcher i stor stil. Jag hade planerat allt eftersom det mellan Kristinehamn och Örebro är sjuk mil tänkte jag att det kan vara skönt att boka in mig en natt på hotell för att slippa köra emellan. Totalt skulle våra A-lags killar spela fyra matcher under helgen två på lördagen och två på söndagen. Jag hade packat ner allt inför helgens tripp till Örebro. Extra batteri till kameran, blocket så jag kunde skriva lite och lite ombytes kläder. Sedan drog jag iväg och fram kom jag. Parkerade bilen och steg in där hade grabbarna redan startat den första matchen för lördagen de skulle möta Björkborn. Viktor Johansson klev in och vann med klara 3-0 i set i sin match. August vann också sin inledande match och KBTF gick fram till en ledning med 2-0 i matchen. Dags så för både Lars och Arvid att kliva in i varsin hage för att spela. Arvid ryckte åt sig en klar ledning i första setet med 8-3 och ångade sedan på och vann första setet med klara 11-3 sedan vann han tämligen enkelt nästa set och även det tredje med 11-1. Han ökade på ledningen i matchen till 3-0. Lars var säkerheten själv i sin match han spelade ut hela sitt register han fick slita lite i sitt första set som han tillslut vann med 11-8. De nästkommande två seten vann han tämligen lätt och utökade ledningen för KBTF till 4-0. Arvid vann sin match i tre raka set och drygade ut ledningen till 0-5 i KBTF:s favör.

 
 

Viktor Johansson gjorde sig redo och klev in för att spela sin andra match för dagen. Han drog in en rak forehand långt ut på ena bordskanten som Björkborn spelaren inte kunde nå bollen satt rakt och poängen betydde ledning med 3-9 i första setet Som blev 3-10 och även 3-11. Viktor vann med 5-11, 4-11, 3-11. Han spelade väldigt stabilt och drog gång på gång i bollarna hårt på backhandsidan så Björkborn spelaren fick svårt med returerna. På tavlan stod det Björkborn – Kristinehamns BTF 0-6 och så här långt har vi inte tappat ett enda aset under hela matchen. Lite putt blev jag till min fasa att det inte fanns något kaffe eller servering i hallen men det fick gå. Mellan matcherna gick Lars runt och gav spelarna tydliga instruktioner och manade på dom.

 
 

Nu var det dags för han själv att spela igen. Det blev ett ganska hårt första set där poängen gick fram och tillbaka. Någon frågade syrligt om de spelade till tjugo ett i stället för elva. Bollen satt långt ute på kanten men Lars lyckades rädda situationen och poängen kunde således slå in bollen till seger i det första setet med 18-16. På andra bordet var August säkerheten själv och rullade ut hela sitt register. Lats vann sedan de nästkommande två seten med 6-11, 3-11 då var det bara för August att triumfera och spela hem matchen till Kristinehamn. 6-11 i första blev också 6-11 i andra och slutligen 8-11 till August mot Björborns Stefan Karlsson. På tavlan stod att läsa Björkborn – Kristinehamns 0-8 inte ett tappat set under hela matchen var en stark bedrift. Nu var det bara att ladda om för eftermiddagens match mot KFUM BT Katrineholm ett lag KBTF förr gånger spelade 7-7 emot. Jag drog in till stan och checkade in på hotellet innan det blev lite vila.

 
 

Tog mig sedan en skön promenad tillbaks till hallen stärkt av segern mot Björkborn i den första matchen ar jag rejält laddad för match nummer två. August och Viktor skulle inleda med att spela de två första onledande singelmatcherna. August vann första setet med 8-11 mot Filip Wirström medan Viktor Johansson slog Arvid Karlsson med 7-11 en mycket bra start på matchen från vår sida. Andra setet vann Filip över August så där förlorade vi dagens första set. Viktor var säkerheten själv och gjorde processen kort med sin motståndare dessförinnan hade August gett KBTF ledningen med 1-0 i matchen. Grabbarna verkade vara helt ostoppbara. Arvid klev in i hagen och pang så stod det 6-2 i hans favör en ledning han utökade till 8-2, 9-2, 10-2 och slutligen 11-2. Inget kaffe nu heller i hallen nåja ja fick stå ut. Andra set blev betydligt jämnare där Arvid vann med 11-8 för att i tredje åter gasa på och vinna med 3-11. Dessförinnan hade Lars förlorat sin match och det stod 1-3 i matchen i vår favör.

 
 

Filip Wirström skulle visa sig bli en svår nöt för Arvid att knäcka han förlorade en jämn stenhård fem sets match. Katrineholm hade reducerat till 2-3 i själva matchen. Då klev först Viktor Johansson in och lyckades efter ett hårt jämnt sista set vinna en tuff femsetare med 9-11 i avgörande set. Lars drog in matchbollen vid det andra bordet KBTF hade seglat ifrån och ryckt åt sig en ledning på 2-5 när det var dags för August att kliva in och spela. Han skulle möta Erik Andersson de började med att bolla in vilket var väldigt intressant och jag såg hungern i August ögon. Han spelade stabilt och var säkerheten själv 6-11 knep han första setet med och 9-11 i andra setet. I det tredje fick gan jaga och kämpa där Erik spelade ut och drog in boll efter boll så placeringssäkert. 11-8 vann Erik tredje setet med. Innan August tog sig samman och spelade ut hela sitt register och vann femte setet med 4-11i matchen ledde KBTF med hela 2-6. När det blev dags för dubbel. Lars och Viktor bildade ena dubbelpar och August och Arvid det andra. Firma Nyman, Johansson tog direkt kommandot i sin match och ryckte åt sig en klar ledning i det första setet 0-8 , 0-9 det var aldrig något snack om vart första setet skulle gå de vann det klart med 7-11 och de två nästkommande med 6-11 och 8-11 KBTF hade en ledning på hela 2-7 i matchen. På det andra bordet spelade August och Arvid de gjorde processen kort med sina motståndare Talis Olausson och Arvid Karlsson grabbarna vann i raka set 4-11, 2-11, 6-11 och hela matchen vann KBTF med klara 2-8. Två spelade matcher den första dagen och två klara segrar grabbarna gick fram som rena ångvälten. Tacksamt nog så tappade jagande Väster BTK B en poäng när det fick 7-7 mot Safir det får vi snällt tacka för. Jag drog tillbaks till hotellet för lite vila innan jag skulle ut och käka middag med min bästa vän.

 
 

Så skönt att vakna på hotellet och äta hotellfrukost. Sedan var det dags att checka ut och bege sig åter mot hallen för söndagens två matcher som skulle i nämnd ordning spelas mot Ålsta BTK och Carlstad BTK. Jag hade bestämt mig för att se den första matchen sedan rulla hemåt. När jag kom till hallen hade matchen precis tagit sin början där Arvid och Mattias Skoog inledde Mattias som kommit och ersatte Lars i dagens två matcher. I den andra hagen klev Viktor Johansson in för att spela sin första match. Jari Pennanen var Mattias motståndare och han tog snabbt kommandot Mattias med ett vasst attackspel och ett säkert spel på både forehand och backhand sidan. 8-11, 7-11, och 10-12 blev ändå ganska klara segersiffror för Mattias del. Viktor gjorde precessen kort med sin motståndare Anton Törner 3-11, 9-11, 4-11 skrevs segersiffrorna till sista bollen var en delikatess där han drog in i en rak backhand som satt stenhårt utan chans för motståndaren att returnera den. På tavlan stod att läsa 0-2 till Kristinehamn. Det började lika bra som i de tidigare matcherna.

 
 

Dags för helgens kanske bäste spelare August Larsson att kliva in och spela första set gick av bara farten och när det var över hade August vunnit 11-5. 8-11, 8-11 blev det i de två nästkommande seten till August. Dessförinnan hade Arvid vunnit sin match med 0-3 i set. Inget kaffe idag heller men det fick ju gå. Grabbarna spelade så fantastisk pingis. 0-2 till oss blev snabbt 0-4 i matchen där började det rinna iväg en hel del. Dags då för August att åter kliva in Jari Pennanen svarade för motståndet och även om första set blev jämt där August till slut kunde vinna med 11-13 så flöt det på men Jari gav inte upp utan kämpade på vann andra med 11-6 och där tyckte jag matchen vägde lite innan August i det tredje åter tog taktpinnen. 9-11 och slutligen 5-11 nu stod det hela 0-5 till oss som också blev 0-6 efter Viktor Johansson vunnit sin match. Lars Nyman gick runt och smålog och gav spelare instruktioner och råd. Av bara farten ångade Arvid på och slog in en rak forehand och knep första set med 8-11, i det andra frågade något skämtsamt om de spelade till tjugoett för de bollades fram och tillbaka de vann varannan boll och poäng. 17-15 vann Ålsta spelaren Anton Törner setet med. Men 9-11, 7-11 vann Arvid de två kommande seten och ökade på vår ledning till 0-7.

 
 
Nu skulle Mattias Skoog gå in och säkra segern åt oss. Och det började inget vidare första setet förlorade han med 11-2 innan han efter lite goda råd från Lars tog sig samman och vann med 9-11. Sedan var det dags för Martin Larsson att vinna nästa set med 11-6. I det fjärde setet kom Mattias åter tillbaka och spelade en vasst kontringsspel där han fick sin motståndare att förflytta sig ganska mycket. Där Martin fick slita för sina poäng 10-12 knep Mattias setet med. Det var upplagt för en rysare Mattias hade chansen att spela hemma hela matchen till oss men Martin ville annat och knep setet. 1-7 då blev det dags för dubblar igen Åter steg August och Arvid in för att spela dubbel. Det blev en hård fem set match där grabbarna August och Arvid vann de två sista seten med 6-11 och hela matchen vann Kristinehamn med klara 1-8. Det var väldigt glada spelare och även föräldrar på plats. Jag tackade grabbarna för den fina föreställningen för mycket bra spel och matcher under helgen.
 
 
 
Sista matchen mot Carlstad skulle jag inte se utan valde att rulla hemåt. Men även den matchen vann grabbarna med 8-3. Summeringen blir två dagar fyra matcher totalt 8 poäng inspelade. Vi leder serien två poäng före Väster BTK B. Inför sista sammandraget som vi spelar 23 mars spelar vi två matcher vi har råd att vinna en match och ändå ta dels hem serien och dels ta steget upp till division ett. På väg hörde Oscar av sig han är reporter och journalist på vår lokaltidning. En mycket duktig kille. Han undrade om jag hade möjlighet att skicka honom en grupp bild på grabbarna. Ja jag mejlar så fort jag kommer hem svarade jag honom. Det blev en mycket trivsam trevlig helg i Örebro och framförallt fin fina matcher att tita på. Måste plussa för alla men speciellt för August Larsson som spelade helt på topp. 

Kommentera här: