Wahlströms svängde loss ordentligt på Kristinehamns Conference Center

 
 

Det är sannerligen inte varje dag man får chans att gå på dans på hemmaplan här i Kristinehamn. Förr var här mycket dans på gamla folkets hus numera Kristinehamns Conference Center. Folkets hus körde dans själva sedan kom en mycket duktig tjej som hette Nina och arrangerade dans. Tyvärr svek publiken så hon fick lägga ner danserna. Sedan bytte det namn in kom en ny ägare och man bytte namn till vad det heter idag Kristinehamns Conference Center. Sedan några år tillbaka arrangeras en danskväll här och det är runt trettonhelgen. Kändes himla skoj kul med en danskväll på hemmaplan. För dansen skulle de otroligt duktiga och populära grabbarna i Wahlströms svara för. De har spelat förr i Kristinehamn. Vi var väldigt förväntansfulla jag och broder inför denna danskväll.

 
 

Efter lite mat hemma så blev det en lång varm skön dusch och börja göra mig redo och klar för kvällen. På med kläderna det där är alltid ett kapittel för sig själv att välja ut kläder till en danskväll. Men det blev kläder även ikväll sedan styrde jag hem för att hämta min broder som skulle med ikväll. Passade på att kika på dokumentären med Svenne Hedlund på tv:n sedan så for vi ner mot KCC. Parkerade bilen och gick mot entrén och wow så kul där var det minsann kö för att komma in detta bådar gott tänkte jag. Där inne var det full aktivitet och när jag väl kom in så blev grabbarna i Wahlströms mycket glada över att se mig och broder där. Publiken gav de en rejäl applåd så räknade Anders bakom trummorna in till kvällens första dans. Fart och sväng direkt.

 
 

Anders sjöng en låt på engelska innan Daniel tog vid och sjöng Utan att säga farväl. Hej på er allesammans kul att åter vara här i Kristinehamn och spela vi ska lugna ner på tempot Jag vill vara den du älskar därefter Du är som en lekande vind varsågoda. Stilen byttes från bugg till Foxtrott. Lugnt och tätt kryssade de fram på dansgolvet. Handflator slogs emot varandra Tack kära publik sade Daniel nu ska vi höja på farten igen lite Melodifestival Låt det svänga en låt vi lånat från Norge.

 
 

En härlig syn att se ett totalt fullpackat dansgolv där alla buggar samtidigt och dessutom så fantastiskt bra. Anders höll takten bakom trummorna. Vi ska åka lite snabbare nu sade Anders Gör det igen följt av Marie, Marie. En tjej skyndade iväg för att rycka åt sig en kille så dansade de iväg. Så var det dags för Håkan bakom klaviaturen att sjunga en låt som han skrivit själv. Publiken var verkligen på hugget de stod efter varje dans och gav Wahlströms rejäla applåder.

 
 

Tusen tack nu är det dags att spela en av våra största låtar från Dansbandslåten en tävling i tv:n som vi deltog i för många år sedan Blå, blå ögon följt av 1X2 den sistnämnda är en personlig favoritlåt för mig. En, två, fyr så var det åter igång. Ja blå, blå ögon lovar de att du är bara min blå, blå löften sjöng Daniel med en sådan stark övertygelse. Publiken var helt i extas vilket grymt tryck. Innan det var dags för kvällens fika paus så sjöng Daniel en låt som Kjetil i Streaplers sjöng första gången så fint. Om du stannar det är något av det finaste under hela kvällen. Sedan gick vi upp och fikade det smidiga är att jag kan lösa entré sedan köpa en fikabiljett, kaffe och smörgås. Vi satt och småpratade med ett annat danspar som precis som vi var väldigt nöjda med kvällen.

 
 

Gick ner för nu var grabbarna åter på scenen redo för andra halvleken. Ja då var vi tillbaka måste börja med att säga ett stort tack till Patrik och hans personal som gör och gett oss ett fantastiskt mottagande och service. En natt med dig får inleda sedan tar vi Have I told you latley. Lugnt, lugnt gled de fram över golvet en kille log emot mig och nickade en annan gjorde tummen upp. Raight here waiting Richard Marxs fina 80-tals dänga kom nu så fint spelad av grabbarna. Ge ett svar höjde upp farten innan det var dags för en av deras skivlåtar och en av Wahlströms populäraste och finaste låtar Lovar och svär. Guardian angel kom som nummer två i denna dans den gör Ola Jonsson i Black jack en magisk version av men Wahlströms version är också mästerlig. Så var det åter dags att åka lite snabbare sade Anders till publiken Min lilla ögonsten och Den bäste man. Nu gick det undan rejält på dansgolvet. Det är så grymt att se alla som buggar en lite äldre kille var helt genomsvett och pustade ut torkade sig i pannan med en liten medhavd handduk. Våra minnen en väldigt fin låt stod på turen nu och Daniel har en mycket speciell säregen röst som är så igenkännande och fin. Ja varje kväll har ett slut så även denna Jaha sade Anders kära publik vi har nått vägs ände på denna trevliga danskväll. Stort tack till er i publiken som gett oss sån energi vi ska bjuda på sista dansen för i afton Kom heter låten varsågoda. Publiken ville annat alla stod och klappade så hårt i händerna och de gav sig inte. Oj , oj, oj vill ni ha en till sade Daniel och fick ett rungande ja tillbaka.

 
 

Publiken fortsatte att klappa hårt i händerna stående ovationer Kristinehamn ni levererar verkligen sade grabbarna i Wahlströms vill ni ha en till frågade Daniel och fick åter ett rungande ja tillbaka. Två extranummer så var allt till sin ända. Vi tog de sista bilderna snackade lite och tackade för oss så var det dags för oss att åka hemåt. Skönt ,skönt med en kort resväg hem. Ett stort tack till personalen Patrik, Pierre och alla andra som gjorde denna danskväll så fin.

 

Fridens Mikael.

Kommentera här: