Bälgspel vid landsvägskanten i Ransäter med dragspelare och dans.

 
 

Åren är många som Bälgspel vid landsvägskanten arrangerats i värmländska Ransäter vid hembygdsgården. Det är ett arrangemang som är världens största dragspelsfestival utan motstycke. De komma från alla världens hörn för att spela på festivalen och kärleken till dragspelet finns redan där. Vi har varit där i ganska många år nu alltid på fredagen åker vi upp. Efter arbetsdagens slut så drog vi iväg till Ransäter vädret var strålande fint med en sol på en nästintill klarblå himmel. Matz Bladhs skulle svara för dansmusiken denna kväll och i gropa skulle Lars Karlsson med sitt band underhålla. Upplagt för en kanonkväll med andra ord.

 
 

Vi rullade iväg och vädret var väldigt fint längs vägen bredde det fina värmländska landskapet ut sig. Fram kom vi och där stod fullt med husvagnar och husbilar överallt. Wow detta kommer bli riktigt bra tänkte jag. Betalade entré och steg in. Stunden senare dök Niclas i Matz Bladhs upp så vi växlade några ord med honom. Sedan gick vi till Gropa och lyssnade på Lars Karlsson vilken mästare han är att spela dragspel. Applåderna haglade över honom. Tack vilken underbar känsla att åter få komma hit till Ransäter och spela för er utbrast Lars.

 
 

En låt till sedan gick vi mot dansbanan där Matz Bladhs var i full färd med att packa upp sina instrument inför dansen ikväll. Mats Kärrlid som tidigare sjöng i Bob Stevens men som nu spelar trummor i Matz Bladhs blev så glad att se oss där. Lollo hälsade glatt så fint besök vi har här i afton likaså sade Ole som sjunger. Det bar kopplade och fixade det är mycket som ska upp på scenen många kablar som ska kopplas ihop så det låter bra sen när de börjar spela. Jag gick till gropa där spelade ett norskt gäng som heter Happy Skvett och det svänger så enormt om de. Gick även till de andra logarna och banorna för att lyssna. Sedan fick jag göra något riktigt fint komma in och titta i Matz Bladhs fina turnébuss och den var väldigt fin men det behövs då de är ute och spelar och framförallt åker så många mil på vägarna.

 
 

 

Klockan drog sig sakta mot nio och dansen skulle ta sin början grabbarna gick på scenen. Mats räknade in till första dansen Tänker du på mig ibland sjöng Ole. En lugn dans bytte plats med en snabbare Lollo sjöng Tänk om världen vore min. Dansen var så igång och jag gick vidare till en av logarna och lyssnade.

 
 

Vart man än gick inne på området var det dragspel och en massa härlig fin musik att spisa. När ett gäng spelat klart bytte de plats och ett annat klev på och spelade vidare. Vi gick och köpte oss varsin hamburgare med strips som smakade mycket gott. Gick tillbaka till dansbanan där det var riktigt trångt på dansgolvet. Mats tog ton bakom sina trummor och sjöng med sin underbara stämma. Vilken kväll Värmland ni är så fantastiska berömde Niclas publiken. På med dragspelet och dra iväg en låt. Fina Vid silverforsens strand var det så dags för nu. En av Matz Bladhs största och finaste låtar.

 
 

Tiden den gick det var dags på loge A för Sellmans att spela ett gäng som spelar en gång tillsammans just i Ransäter. När jag kom tillbaka så skulle Mats Kärrlid denna fantastiska sångare sjunga bjuda på sin parad låt No more Bolero och som han sjunger. Jag rös i hela kroppen wow vilken röst publiken gav honom stående ovationer de ville inte sluta applådera. Jag kände en tår i ögonvrån så galet vackert vilken röst vilken sång. Sedan fick Ole visa prov på vilken duktig saxofon spelare han är i Don´t forget to remember me framför scenen var det ett stort hav av dansande människor.  

 
 

Tiden den går så kände vi med vi hade en bit att köra hem med så vi tackade grabbarna i Matz Bladhs och alla övriga för denna gång och detta år. Nu längtar man redan tills nästa år. Det blev så lyckat även i år att se en sån mästare som Lars Karlsson spela är en fröjd för ögat. Alla andra duktiga musikanter och självklart Matz Bladhs med.

   

Kommentera här: