Dagstur med broder till Karlstad och tåg

 
 
 

Vi pratade på att göra oss en dagstur till Karlstad jag och min broder men att vi istället för bilen skulle ta tåget dit. Det skulle bli så trivsamt och mysigt på samma gång. Fixade beställde varsin tåg biljett och så rullade jag hemåt. Laddade kameran och packade ner allt innan jag gick till sängs. Vaknade nästa morgon före klockradion det var skönt. Låg och drog mig lite i sängen innan jag steg upp och åt lite frukost.

 
 

Blev en varm skön dusch innan jag klädde på mig plockade ihop mina saker och begav mig iväg ut. Pappa skulle vara snäll och skjutsa ner mig och broder till järnvägsstationen. Tåget stod inne och vi steg på så skönt att för en gång skull slippa bilen.

 
 

Tågfärden gick ganska fort och vi rullade i vid Karlstad central. Så skönt att vara i Karlstad solen skiner som vanligt här i solstaden. Vi bestämde oss för att ta bussen ut till Gengåvan ett loppis och kika runt lite. Köpte lite skivor där och en bok med fotbollsprofilen och tränaren från Värmland Svennis. Myrorna han vi också med innan vi tog bussen tillbaka in till stan.

 
 

Nu skulle vi sätta upp affischer dels för Upperudslogen en dansloge här i Värmland där vi hjälper till ideellt och dels Stora Folkparksdansen i Mariestad som vi också arbetar med. När det så var gjort var klockan så pass och vi väldigt hungriga så vi styrde iväg till ett för oss nytt ställe. Magnus och Sandra som hade Mastmagasinet här i Kristinehamn har öppnat ett nytt ställe i Karlstad Taco bar. Han blev så glad då vi steg in där och vilket fint ställe så snyggt och vad mycket olika det fanns att välja bland på menyn. Vi hittade tillslut något som vi bestämde oss för och så satte vi oss. Vilken mat vilken service högsta betyget direkt.

 
 

Satt och snackade lite med Magnus innan vi tackade för oss och gick vidare.  Mot stadsträdgården där vi skulle fika. Lite bilder tog vi vid inte hamnen i Karlstad så fint där är. Likaså vid stadsträdgården som vi nu kom till så fint och så fina blommor de planterat där. Strosade runt tog en massa bilder innan vi köpte fika nu skulle det smaka med en kopp kaffe och en vinerbröd till. Där satt jag och broder och bara njöt i solen. Gick sedan runt och tog lite mer bilder innan vi gick vidare mot stadsdelen Haga. Där ligger bla Karlstads äldsta pizzeria och även ett Elvis café finns där också. Vi tog en massa bilder innan vi gick vidare satte kurs mot Knastret en affär man bara måste besöka om man är i Karlstad. Det är en affär som säljer begagnade vinyl och cd skivor. Man hittar alltid något spännande att köpa där.

 
 

Efter det så gick vi och köpte oss en glass innan vi skulle kolla upp när tåget gick hem igen. Och se sån tur det skulle gå ett tåg om tio minuter så vi hoppade på det och rullade hemåt till Kristinehamn. En riktigt fin heldag i Karlstad fick vi jag och broder.

 
 
Fridens Mikael.

Kommentera här: