Varm danskväll med Sandins i Degerfors folkpark

 

Temperaturen hade denna kväll smugit sig precis över trettio grader himlen var alldeles klarblå och det var så åter dags för Degerfors fina folkpark att öppna bjuda in till trivseldans. Onsdagar hela sommaren är det trivseldans i denna fantastisk fina folkpark belägen i fotbollsmetropolen Degerfors. Det är en folkpark med en historia som sträcker sig mer än ett hundra år bakåt i tiden. För musiken denna afton skulle Sandins från Värmland och Karlstad svara för.

 
 

På vägen till Degerfors satt vi i bilen och pratade om att ikväll lär det bli varmt för publiken att dansa. Det gäller att dricka mycket vatten. Fram vi kom och redan stod där många bilar i parken detta blir en trevlig fin danskväll. Vi betalade entrén och steg in. Direkt träffade vi ett äldre par som vi lärt känna genom dansen kramar och lite snack. Så dök grabbarna och Kessy i Sandins upp. Tjenare på er bröder hur är läget bara fint svarade vi i kör jag och broder. Kunde dock vara lite varmare då skrattade alla. En sista koll Jonny nickade så även Kenneth och Mattias räknade in till kvällens första dans. En, två, tre men innan så fick de en rejäl applåd av publiken. Kessy strålade i kapp med solen och så började hon sjunga. Där och då kunde jag börja gråta men fick hålla mig så fantastiskt vackert Jag hittar inte orden för vad jag ser i dig men de finns här i mitt hjärta de finns här just för dig. Peter Grundströms fina Till min kära fick inleda denna danskväll.

 
 

Vilka applåder de var som de aldrig skulle ta slut. Vilken fin inledning Därefter kom den fina Tycker om dig så var denna danskväll igång. Vi ska höja upp farten jag och Mattias ska sjunga duett i Världens lyckligaste par sedan kommer Det blåser en vind. De båda har så fina röster som passar så fint för varandra. Det är fantastiskt att se publiken dansa i denna värme ja några buggade med. Efter att Mattias sjungit Nyanser var det så dags för kvällens första gammaldans en schottis klämmer vi till med. Det är viktigt att ni dricker mycket vatten ikväll sade Kessy till publiken. Så gjorde de också kön till vattnet var lång, lång. Säg att du älskar mig än innan det var dags för Kenneth Herrgård att sjunga Teds fina Jag vill ha en egen måne det var väldigt fint framfört. Publiken stod kvar på dansgolvet och applåderade för fullt innan de sökte en ny danspartner.

 
 

Vi höjer upp farten igen om änglar finns höjde upp farten rejält och det var trångt varmt på dansgolvet. Det snurrades åt höger sedan åt vänster och många glada leenden. Dags för Mattias att sjunga Hallå det är en klassiker med en på ett sätt ganska enformig text men en publikfavorit. Dags så igen för gammaldans Hambo varsågoda. Å jänta Å ja klämde de i med. De är så duktiga att dansa gammaldans i Degerfors. Wow vad ni är duktiga berömde Kessy publiken. Vi ska lugna ner med Små, små ord sedan True love innan det blir kaffevals och kvällens paus. Vi gick till bilen för att duka fram fika så mysigt och skönt att sitta i denna fina folkpark ute i det fria och dricka kaffe. Skönt med lite vila innan dansen skulle fortsätta. Så stod de åter där jag talade om hur många som var här vad kul att det är så många berömde Mattias. Så drog det igång och som hon sjunger Kessy. Hennes sångröst värmer lika varmt som solen hennes röst är så bitterljuv och fantastisk vacker. Segla din båt i hamn inledde de med. Jag kämpade emot mina tårar för detta var tusan i mig bland det finaste. Lite schlager musik från Norge la de swinge sedan lånar vi en låt från Elisa´s Sanna mina ord. Nu gick det undan ute på dansgolvet.

 
 

Vi har Kenneth Herrhård som för er kära publik ska få bjuda er alla på ett Thorleifs medley. Detta sjunger och tolkar, gör han så suveränt bra. Hans röst är i visa lägen slående likt Thorleif röst. Applåderna var så rejäla att han kom av sig lite tusen tack. Mera vatten drack vi innan det kom ett nytt medley ett Sven Ingvars medley i en rasande fart. Vilken fantastisk danskväll vi fick Jonny höll takten med basen och Mattias smattrade med trumpinnarna mot skinnet. Streaplers spelade in låten på skiva Om du stannar är en riktig lugn fin vacker låt som de bjöd på nu följt av något av det finaste Tänd ett ljus i fönstret. Kessy är en riktig stjärna på scenen som en blomma slår hon ut och hela orkestern är så duktiga. Kenneth blåste till i be my baby innan han sjöng Ingen saknar mig i morgon. Ingen danskväll utan Främling så även ikväll. Jag satt utanför på en bänk och njöt av denna fina kväll. Solen värmde så gott på himlen fåglarna kvittrade.

 
 

Jag tror på kärleken följt av Hello Josephine nu åker vi lite snabbare sade Kessy. Hon är som ett yrväder på scenen hon är inte still många sekunder. Men så gudomlig. Klockan var så slagen kära underbara publik TQACK för en riktigt fin framförallt varm danskväll inledde Kessy. Vilken underbar publik ni är att spela för. Hoppas ni haft trevligt som vi haft det. Det är dags för oss i Sandins att tacka för oss och tacka arrangörerna och ni underbara publik. Vertical expression följt av Ticket to heaven får avsluta denna kväll. Publiken gav de en rejäl lång applåd som aldrig tycks ta slut. Ja det blev ett extranummer innan kvällen var till ända. Vi tackade för oss och styrde sakta hemåt i den fina kväll som så sakta övergick till natt.  Tack Sandins snart ses vi igen då vi kryssar till Åland.

Fridens Mikael.

   

Kommentarer:

1 Jonna:

Hej! Jag undrar om ni har ackorden till Fånga en sommar av Molly Sandén?

Med vänliga hälsningar Jonna

Svar: Hej Jonna!
Det har jag tyvärr inte men om du provar att söka på nätet. Eller kollar upp vem som skrivit låten och försöker få kontakt med dom så hoppas jag det ska lösa sig för dig.

Mvh Mikael. Önskar dig en fin sommar.
Mikael

Kommentera här: