Full fart fina låtar med Mogna män på Karlsholme folkets park

 

Av väldigt många är den ansedd som en av Sveriges vackraste folkparker alldeles precis intill Vänerns strand ligger den så vackert belägen Karlsholme folkets park i Mariestad. Det var nu åter dags för mig och broder att besöka dels denna vackra fina sjöstad som Mariestad är men också denna fina folkpark Karlsholme. Där arrangerar PRO Mariestad dans på onsdagarna och nu var det så åter dags för tre stiliga män som kallar sig för Mogna män att spela upp till dans. De besökte parken förra året och då överraskade vi de med att dyka upp där. Mogna män som består av idel dansbandsrävar legender som spelar i olika konstellationer under många år. De är tre till antalet Kjell Malmborg som i över tjugo års tid var sångare i Bengt Hennings där även Roland Ask spelade den tredje medlemmen är Kennet Färnlund som även spelar i Pilebos. Kjell och Kennet har även spelat i Chiquita Brass och Tommy Elfs bland annat så det finns gott om rutin hos dessa tre herrar.

 
 

Nu var det så dags för mig och broder att styra ner till Mariestad för att åter lyssna till dessa Mogna män. Slutade jobbet lite tidigare och drog iväg vädret var strålande vackert och fint och ganska lite trafik när jag vi rullade neråt. Tog en klunk vatten sedan rullade vi vidare ut på vägen vi far mot en ny danskväll vi också far. Till Mariestad vi kom och rullade in framför parken och parkerade bilen nu var vi framme tog lite kort direkt då vädret var så vackert. Tänkte för mig själv vilken fin solnedgång vi kommer fånga här ikväll.

 
 

Steg in och hängde av mig jackan så kom ett äldre par åh har så fina pojkar på besök här sade mannen till mig. Men det är inte Stora folkparksdansen nu nej svarade jag snabbt men det är för orkestern vi åkt ner ikväll. Efter att vi betalat entrén steg vi in och grabbarna blev så glada av att se oss igen. Vi satt just och snackade om er utbrast Kjell så dyker ni upp här nu. De bytte om och var så redo att drar igång ännu en danskväll. Vad är klockan frågade Roland 48 sade Kennet då hinner vi. Det hade kommit en hel del folk dit för att svänga sina lurviga till dessa grabbar. En sista kol så tändes lamporna och kvällens första dans tog sin början. Om du vågar och vill sjöng Kjell med sin fina stämma. Efter denna tog Kennet vid och sjöng Du kom för sent. Ja godkväll på er allesammans varmt välkomna hit till Mariestad vilken fin kväll vi tillsammans ska ha sade Kjell till publiken. Här på scenen ser ni tre Mogna män som ska spela för er i afton. Vi ska lugna ner tempot med att Roland här ska få spela lite saxofon för er sedan kommer de sista ljuva åren.

 
 

Och som han både spelar och blåser Roland han är verkligen en mästare med sin saxofon. Publiken var med på noterna de svängde åt höger gled fram åt vänster och trivdes. När nattens mörker falnat och stilla sig till ro då kryper jag intill dig som så många gånger förr började Kjell att sjunga så fint som han bara kan. Jag passade på att filma på några låtar med under kvällen. Applåderna var många och ibland långa under kvällen dags så för Roland här att få bjuda på en klassiker förklarade Kjell Främlingska han sjunga sedan tar vi Om jag säger att jag älskar din kropp. Kanske log hon mot sin bild i spegeln kanske såg hon mig i ögonvrån dessa rader sitter i ryggmärgen hos alla. Många var det som sjöng med i låten. Träffade på så många som jag kände igen. En av arrangörerna Angret kom fram och var så rörd och glad att se mig och broder där vad trevligt att ni kommer tillbaka grabbar. Det kom fram fler som vi kände vad kul att se er här. Vad som än sker sjöng Kennet och hela publiken levde upp och var med på noterna. Dags så för rock Roland att få bjuda på en svängig sak Wait a minute följt av Jag tror på kärleken.

 
 

Jag gick ut en stund för att fånga solnedgången på bild. Då spelade grabbarna en riktig klassiker En liten gulnad lapp. Det är en stor klassiker som de spelade och vilket gensvar från publiken. Nu så kära underbara fantastiska publik nu ska vi spela först en låt vid namn Tänd ett ljus i fönstret redan då började en del applådera sedan kommer lite Ted Gärdestad Jag vill ha en egen måne som Roland ska sjunga. Det var längesen du hörde nåt ifrån mig vi tog tåget till en annan del av landet inledde Kjell med att sjunga. Jag fick sådana rysningar i kroppen av hans ljuva fina stämma. Ja tänd ett ljus i fönstret ut mot gatan om du vill ha mig fortsatte han att sjunga. Vilken stor stund efteråt stod hela publiken och gav han stående ovationer vilka applåder de ville aldrig tystna mer och mer och mer. Tack sade Kjell märkbart rörd i rösten tusen tack. Denna danskväll med Mogna män blev så ljus så ljuv och vacker.

 
 

Nu ska vi spela upp något som kallasför en kaffe vals sade Kjell sedan ska vi dricka kaffe. Jag och broder gick och köpte fika väldigt nöjda med denna fina kväll. En herre frågade och hans fru vad vi tyckte om kvällen den är magnifik och helt underbar svarade jag. Vi är så nöjda så drack jag upp kaffet och vi gick in till grabbarna och snackade lite med de innan de skulle börja spela igen. Så kul att se er igen fortsatte de och vi snackade om allt mellan himmel och jord. Jaha det är dags igen på´t igen upp på scenen steg de och det var så dags att börja spela. En av arrangörerna tackade publiken vi har ikväll slagit säsongsrekord här. Så var det lott dragning innan dansen fortsatte Öppna dina ögon smög igång den andra halvan av danskvällen. Det är lätt att bli kär i nån som dig klämde Kennet i med. Vi har vår fantastiska Roland här han ska få blåsa sax i en mycket fin melodi som heter Regn i mitt hjärta.  Han är suveränt och helt gudomlig att spela saxofon så vackert det låter så fint han blåser. Lugnt över dansgolvet gled dansparen fram till hans ljuvliga toner. Kjell och Kennet bara njöt så fint så vackert mina damer och herrar Roland Ask. Alla stod och klappade i sina händer så även de på scenen med. Vi ska öka på farten nu Du är guld för mig sedan lite Elvis Kiss me quick.

 
 

Roland kan inte bara spela och blåsa sax mästerligt han kan även spela gitarr. Time for young lovers kom nu. Jag stod i ett glatt samspråk med en äldre kvinna som liksom mig var så nöjd med kvällen. Peppelinos bar höjde upp farten igen. De buggade och de kramades om vartannat. Åter så dags för Roland att bjuda er kära publik på smäckande toner med sin saxofon I varje andetag varsågoda. Jag blir totalt hänförd av Rolands sätt att spela så magnifikt så vackert så berörande. Mogna Män spelade så fina låtar så genuin fin dansmusik. Paul Sahlin är så enormt duktig berömde Kjell innan han presenterade låten jag ska aldrig glömma dina ögon. Vi börja närma oss slutet på en fantastisk trevlig danskväll började Kjell men han tystades av publiken som stod och gav dom rejäla applåder som värmde så gott. Vi i Mogna Män har haft en fantastisk danskväll en mycket fin kväll hoppas ni haft det samma. Tack till de fina arrangörerna och till er såklart underbara publik. Ljus och värme kommer först sedan ska Roland här vid min sida sjunga Ett av dom sätt varsågoda. Så gled dansparen ut för sista gången denna afton på dansgolvet. Men efteråt stod de länge, länge och klappade i händerna okej vill ni ha en låt till frågade Kjell ja svarade de i kör. Lugn eller snabb ta en snabb skrek någon så fick det bli sedan var kvällen till sin ända. Vi stannade kvar snackade lite med grabbarna medan de packade ner. Sedan tackade vi för oss och styrde hemåt i den fina kvällen solen hade för ett bra tag sedan gått ner.  Tack Mogna Män för en fin kväll, PRO Mariestad som arrangerar så fina danskvällar.

Fridens Mikael.

   

Kommentera här: