Publikrekord med råge Matz Rogers i Filipstad Folkets hus

 

Två gånger per år en gång på våren och en gång på hösten arrangerar PRO i Filipstad dans. Och de skulle för oss bli premiär att besöka denna dans tillställning. Och jag for hem från jobbet men blev en kort tur till stan för att köpa mig ett nytt bälte sedan hem och börja göra mig klar. När jag sen så var klar gick jag ut till bussfickan där kom de andra och plockade upp mig så drog vi iväg mot Filipstad. När vi så kom fram stod där redan många bilar detta blir en bra kväll tänkte jag. Ett äldre par satt och hälsade oss välkomna och tog emot entrén. Ja ikväll lär det bli mycket folk här det kommer ett busslast med minst sjuttiofem stycken från Laxå hit vilket är trevligt. Vi smög oss in och hälsade på grabbarna i Matz Rogers. Så kul att se er alla här utbrast de i kör.

 
 

Klockan drog sig sakta mot sex och dansen skulle så ta sin början. Det hade kommit riktigt mycket folk vilket var enormt glädjande. Ja god afton på er alla sade Janne bakom trummorna välkomna hit till Filipstad vi i Matz Rogers från Sunne tänkte spela lite dansmusik för er. Grabbarna fick en rejäl applåd av publiken Krama mig igen och i sjunde himlen ska vi inleda med varsågoda. På ett fåtal sekunder var dansgolvet fullpackat av dansglada människor. Många fötter flyttades och gled framåt i samma riktning. Det var väldigt trångt på golvet men en härlig syn för ögat. Hjärtats röst följt av Hem igen höjer upp farten en aning. De gled fram över dansgolvet dansparen och bara log. Janne satt bakom sina trummor och höll takten med sitt finurliga leende.

 
 

Dags så för en riktig publikfavorit Du läser mellan raderna Carina skulle Ulf sjunga Dansgolvet fylldes av dansfolket det var riktigt varmt och trångt ute på golvet. Vilka applåder han fick av publiken innan han fortsatte med Du gav mig livet. Tusen, tusen tack sade han vilken publik att spela för. Ja nu ska det bli lite gitarr godis manade Janne till publiken. Kalle ska få bjuda på Thomégrend 14 varsågoda. En, två, tre, fyr så började han att spela. Som han spelar det är mästerligt spel så varsamt smeker han fingrarna över strängarna. Publiken stod stilla efteråt och slutade aldrig applådera stående ovationer de gick igång totalt på detta.

 
 

Dags så för en gammal vi ska spela en Schottis förklarade Janne för publiken. Varsågoda här kommer den. Full fart hela tiden på dansgolvet Hans var så nöjd även de andra arrangörerna i PRO Filipstad. Dags för herrarna här att tuta och blåsa i sina saxofoner från skivan Roses of picardy kommer här följt av Nyanser. Damerna bara log herrarna gjorde tummen upp. Det stora sällskapet från Laxå verkade trivas riktigt bra. Lugnt gled de fram nästan svävade över dansgolvet och ivrigt påhejade av orkestern. Roger sjöng och hängde sedan på sig saxofonen Du har det där höjde upp farten rejält. Svetten lackade i pannan och det var väldigt varmt Å sade Kalle och torkade svetten ur pannan likaså gjorde Janne. Hambo av bara farten så var det åter Ulfs tur att sjunga Om du lovar stanna kvar. Grabbarna bjöd på en fantastisk danskväll och framför dom på dansgolvet var det redigt trångt svettigt och varmt.  Åter musik från vår skiva sade Janne Dina ögon är blå som höjde upp farten rejält. En väldigt fin låt som herrarna Roger och Ulf blåser tillsammans med sina förtrollade saxofoner är Carolina Moon den bjöd de på innan det var dags för kaffe valsen innan kvällens paus.

 
 

Vi gick och köpte oss fika. Jag lämnade tio kronor i dricks vilket de blev så glada för. Kaffe och smörgås smakade utsökt och satt perfekt. Efter fikapausen var vi redo så även Matz Rogers grabbarna. Lottdragning hade de haft precis innan men vi vann inget. Go afton underbara fina vackra danspublik sade Janne vi är tillbaka och vi ska inleda med en låt vid namn Gå inte nu så snälla stanna kvar här. Sedan på begäran Seeman då får herrarna tuta på i sina saxofoner. Vilken danskväll ett äldre par stannade upp framför mig en sak detta är de finaste och bästa pojkar att dansa efter. Ja skyndade en herre att inflika ja de finns inga bättre fyllde en annan i med. Titelspåret från skivan kom Vägen till kärleken. Innan Kalle Örlund denna legendar fick liva in i handlingarna med sin gitarr och spelar så magiskt i I remember Elvis Presley. Mäster, mäster, mäster vilken lirare publiken gav sig inte med applåderna. Ett hus nere i Skåne en låt Lasse Stefanz spelat in på skiva bland annat. Pariserpolka kom av bara farten. Något av det finaste något av det största Sven Erik Magnusson tillsammans med Sven Ingvars spelade in på skiva är Så många mil så många år. Den sjöng Roger med en sån stark djup inlevelse. Jag rös i hela kroppen en av kvällens finaste stunder. Ulf tog sedan över sången i Flottar Emil det är svårt att finna orden men detta är bland det bästa jag hört ute på en danskväll.

 
 

Åter åkte saxofonerna fram Inga blommor växer på en sjömansgrav stod på tur. Janne drog en historia som fick publiken att vika sig dubbelt i skratt salvor. Dags för lite mer gitarr godis Kalle ska åter få briljera i När du ser på mig. Lugnt i samma riktning dansade dansparen fram. En Streaplers låt var det dags för nu Nära mig i par med Tre små ord. Jag tog en kopp kaffe till och bara njöt av denna danskväll. En låt som Peter Grundström skrev till Christer Sjögrens soloplatta kramgoa låtar Livet det har varit gott mot mig har blivit en stor publikfavorit. Det är många dansband som spelar låten. Så även Matz Rogers med den äran och så fantastiskt bra. Tiden rusade sin väg och det var dags att spela kvällens sista dans. Ja Filipstad vilken kväll vi haft tillsammans hoppas ni alla är nöjda det är i alla fall vi i Rogers sade Janne till publiken. Att döma av deras reaktioner så var de också nöjda väldigt nöjda. Applåderna ville aldrig ta slut. Vilken kväll tusen tack , tack sade Janne flera gånger om.  Sista dansen När inte himlen är så blå följt av en sax låt. Lite snack med grabbarna så var vi sedan redo att fara hemåt. Tack PRO Filipstad för ett jätte fint arrangemang och till Matz Rogers för en jättefin danskväll som vanligt.

Fridens Mikael.

Kommentera här: