En Danskväll med betyg största A, Matz Rogers i Storfors kulturhus

 

Dä ä på ren Värmländska få band överhuvudtaget som sprider och skänker så mycket värme och glädje med musik som grabbarna i Matz Rogers gör. De ger en stunds avkoppling och man får för nån timme njuta av deras fantastiska sätt att spela äkta genuin mogen dansmusik. Rakt , ärligt och så fint berörande från hjärtat. Det snuddar vid det religiösa som man skämtsamt brukar säga. Efter att jag ätit mat han jag se tjugo minuter på fotbollen på tv:n sedan var det dags att hämta broder och rulla iväg mot Storfors. Fint väglag men jag tar det alltid lugnt när jag kör för fram vi kom. Där stod redan många bilar vilket var glädjande.

 
 

Så steg vi in Sven och Kerstin blev så glada av att se oss där. Grabbarna i Matz Rogers satt och fikade lite innan och laddade för ännu en danskväll. Kul att se er pojkar utbrast de i kör. Lite snack innan de var redo att starta igång danskvällen. De fick en rejäl applåd av publiken. Tusen tack sade Janne bakom sina trummor välkomna hit till Storfors det är åter dags för lite dans. Sunne pojkarna i Matz Rogers är redo. Nyanser och sedan Roses of picardy. Sekunden senare var dansgolvet fullpackat av dansglada människor och vilka applåder de fick av publiken. Tackar vi ska öka på farten här nu Ett hus nere i Skåne följt av Hela, hela dig. Roger sjöng med sin fina stämma innan Ulf sedan tog över sången.

 
 

Nostalgi ska det bli i nästa dans lite filmmusik Corrina, Corrina. Publiken gled runt, runt, runt och bara njöt. Jag fotade för glatta livet. Efter nästa dans är det så dags för kvällens första gammaldans påtalade Janne för publiken. Vi klämmer i med en schottis så varsågoda. Men före det spelade de Vägen till Kärleken en go bugg låt med gott sväng i. Schottisen gick som en dans. Så var det åter dags för herrarna Roger och Ulf att hänga på sig sina saxofoner. Gå inte nu kommer först sedan tar vi Seeman. Det är så magiskt trolskt fantastiskt underbart när dessa herrar blåser saxofon samtidigt. Jag får sådana rysningar i hela kroppen det är magiskt så vackert. Oj, oj vilka applåder publiken gick verkligen all in. Vilken fantastisk publik ni är att spela för utbrast Janne han hade emellanåt en egen show bakom trummorna. Nu kommer det sade han så började han sjunga på en helt annan låt allt till publikens förtjusning.

 
 

Saknar dig sjöng Ulf med sån stark inlevelse en god Streaplers låt är det. Kvällen är din nu höjer vi farten sedan tar vi en hambo. Roger hängde på sig dragspelet och Kalle spelade så mästerligt han bara kan på sin gitarr. Fram och tillbaka fram, fram snurra, snurra. Janne hade rejäl låda bakom sina trummor som den spelevink han är. Dags så för en fin låt en stor låt Sven Ingvars gjorde den först dags nu för Så många mil så många år. Oj det gick ett sus genom publiken. Många stannade upp och bara lyssnade en del sjöng med. Sedan bröt applåderna ut i eufori. Så magiskt så vackert det är. Roger bugade artigt såg lite generad ut. Klockan hade slagit halv sju det var dags för kvällens paus. Vi gick och fikade kaffe och smörgås skulle smaka mycket gott nu.

 
 

En äldre herre kom fram och uttryckte sin beundran för det fina jobb vi gör med alla bilder vi fotograferar allt vi skriver i våra bloggar. Kul att få lite uppskattning. Ja vi har fått gott fika som alltid av Sven och Kerstin berömde Janne. Dags för herrarna att spela saxofon igen Med dej vill jag leva som vi lånar från Thorleifs. En av mina absoluta favoritlåtar med Thorleifs. Jag vill gå i en skog känna doften som andas Maria började så Ulf att sjunga. Det är så härliga saxofonpartier i låten. Ulf stod och blåste så vackert Roger likaså. Det är mästerliga i att spela saxofon samtidigt. Kalle stod på sin kant och spelade gitarr drog av ett solo och fick rejäla applåder av publiken. Tack, tack det räcker så skämtade han. Från vår skiva Jag hittade rätt sedan Jag har hört att du har någon annan en låt med väldigt gott sväng i. Dags så för Is it wrong följt av lite gitarrgodis Thomégrend 14 som Kalle ska spela för er. Jag fick sådana rysningar i hela kroppen så vackert så fint och följsamt han spelar. Publiken stannade upp stod och bara lyssnade sedan kom kvällens starkaste och längsta applåd. Publiken ville aldrig sluta applådera Kalle Örtlund kära publik ge han en applåd till sade Janne skämtsamt.

 
 

Pariserpolka blev kvällens sista gammaldans. Inga blommor växer på en sjömans grav står på tur. Applåder i massor en låt som Matz Rogers hottat upp farten på. När du ser på mig fick kalle riva av med sin gitarr. Candelas gamla låt fast i en fin instrumental version. Denna kväll med Matz Rogers var så otroligt fin en av de finaste danskvällar jag någonsin varit ute på. Alla kvällar har ett slut så även denna sorgligt nog. Kära, kära underbara älskade publik vi är framme vid kvällens sista dans. Vi vill tacka er underbara publik men ge Sven och Kerstin och medhjälparna en stor applåd för det fina arbete de lägger ner. Applåderna ville inte tystna. Ni är för underbara sade Janne nu blir jag rörd här. Alla tårar är för dig sedan avslutar vi med Tänk om en ros kunde tala varsågoda. Vi tog de sista bilderna snackade lite med grabbarna innan vi påbörjade får resa hemåt. Stort tack till Sven och Kerstin dessa underbara arrangörer som är inne på sitt imponerade 41:a år. Matz Rogers det finns inte ord att beskriva ni är helt enkelt något av det bästa all denna glädje ni skänker är det finaste.

Fridens Mikael.

   

Kommentera här: