Dans i dagarna två full fart på Stora Folkparksdansen i Mariestad

 
 

Tänk vad fort ett helt år går nu var det så åter dags för en ny upplaga av Stora Folkparksdansen i Mariestad. Att arrangera en sån här stor dansbandsfestival kräver många timmars hårt arbete, planering och marknadsföring för att nå ut till så många som möjligt. Det är folkparkerna i Väst som tillsammans arrangerar Stora Folkparksdansen. Det är Dalaborgsparken i Vänersborg, Dalsjöforsparken i Dalsjöfors, Falköpingsparken, Fokus Folkets park Skara, Herrljunga Folkets park, Karlsholme folkets park Mariestad, Lidköpings folkets park, Munkedals parken, Tidaholmsparken, samt Valhallaparken i Bengtsfors som ingår i Folkparkerna i väst. De är de tillsammans som skapar Stora folkparksdansen i den så vackert belägna Karlsholme folkets park i Mariestad. Jag och broder är med på ett hörn och utgör pr byrån vi sköter om de sociala medierna såsom hemsida, Facebook, Instagram all marknadsföring med reklam osv. Det är mycket arbete men väldigt trivsamt och kul.

 
 

Nu var det så dags att bege sig ner till Mariestad. En sista koll så allt var nerpackat kläder, underkläder, hygienartiklar, kamera, laddare och batterier samt minenskort ja då far vi. Första stoppet ner till Mariestad skulle bli i Gullspång. Där skulle vi handla med oss något gott att grilla på kvällen. Vi brukar åka ner dagen innan och ha lite trevligt samkväm med arrangörerna vi grillar tar nån öl och så brukar jag och min broder sätta ihop en musikquiz tävling.

 
 

På ICA Fann vi inte så mycket men en glass slank det ner. Vi åker in i Mariestad och handlar. Innan vi skulle lämna Gullspång så skulle vi stanna till vid deras systembolag och herre vilken upplevelse. När vi steg in utbrast jag herre gud det är ungefär lika stort som mitt vardagsrum hemma. Ja litet var det men vi handlade det vi skulle och rullade sedan vidare mot Mariestad. Väl där svängde vi in till Ica och handlade lite gott som vi skulle ta med oss och grilla. Åkte sedan för att checka in på hotellet vilket var trevligt. Tjejen blev så glad av att åter se oss där. Då var det dags igen sade hon ja svarade vi i kör. Vi fick ett jättefint rum med egen balkong och fin utsikt över hamnen.

 
 

Vi gjorde oss snabbt klara och drog bort till parken en av Sveriges finaste folkparker Karlsholme folkets park så vackert belägen. Där var det full aktivitet Roger höll på att få fyr och igång grillen. Mycket kramande och hälsande blev det så kul att åter få träffas här. Sedan grillade vi känslan av att öppna en kall öl var enorm så gott efter allt slit och jobb vi lagt ner så får jag unna mig några öl ikväll. Sen hade jag och broder gjort en musikquiz tävling vilket alltid är uppskattad. Det var en del kluriga låtar med. Efter musikquizen städade vi undan innan vi bröt upp och begav oss till hotellet. Nu skulle det bli skönt med en god nattsömn. Jag smög ut på balkongen med en liten kall öl. Slog mig ner och bara njöt av lugnet och en mycket fin kväll.

 
 

Sen gick jag in och ställde mobilen på alarm så vi skulle komma upp tidigt till hotellfrukosten. Så mycket gott det finns på hotellfrukosten. Efter en rejäl stadig frukost gick vi upp på rummet och vilade en kort stund. Idag är den stora dagen idag börjar Stora folkparksdansen. Vi började med ett besök på kyrkornas loppis där vi fann lite skivor. Sen gick vi in till stan för att köpa oss en glass och en dricka. Så mysigt att sitta ner på torget och äta en god äkta Klings glass. Vi gick runt och tog lite fina kort innan det var dags att gå till en restaurang och äta mat och det smakade utsökt. Tillbaka till hotellet för lite vila innan vi gjorde oss klara och begav oss till parken. Där hade Sannex kommit redan och höll på att packa upp sina instrument och utrustningen. En stund senare kom så både Streaplers och Skåningarna och rullade in för att börja lasta ut sin utrustning. Det blev rejäla kramar och en massa glädje. Det är mycket som behövs för att spela och för att det ska låta bra. Så kom även Expanders och började packa upp sin utrustning. Klockan drog sig iväg och slog åtta. Ut på scenen steg Joel och hans spelkamrater i Skåningarna för att starta igång kvällen. Lugnt och fint inledde de och snabbt blev dansgolvet fullt av glada människor. På den andra banan hade Sannex dragit igång dansen och där var det full fart direkt. De buggade så svetten lackade i pannorna.

 
 

Ja kära publik det är en stor ära för oss i Skåningarna att lämna över till sextio års jubilerande Streaplers ge de en rejäl applåd sade Joel. Hej Mariestad är ni redo en, två, fyr Kjetil räknade in och det blev fart direkt och väldigt varmt och trångt på dansgolvet. Oj, oj vilka applåder vilken stämning. Vi ska lugna ner det hela I just wanna dance with you sedan ska Kjetil sjunga på Norska om spårvagnen hem. De fortsatte att ösa på med sitt härliga Streaplers gung och sväng. På den andra banan höll Expanders på att fullkomligt riva hela jubileumsteatern med en blues med sån gött tyngd i. Mariestad ni är helt otroliga ropade Tony från scenen till publiken.

 
 

De stod på golvet och klappade så våldsamt hårt i händerna. Makalöst sade Tony innan Jörgen började sjunga nästa låt en Refreshments låt. På andra banan stod Joel i Skåningarna och sjöng deras senaste singel Jennys sång. Applåderna avlöste varandra. Roger spelade så fint med sitt dragspel i låten Emma allt medan publiken gled runt och bara njöt på dansgolvet. På den andra banan stod nu Sannex och bjöd på en väldigt lugn tryckare Andreas sjöng med sån stark inlevelse. Det var gammal Sannex musik förklarade han. Vi gick bort för att ta oss lite kvällsfika en korv med bröd en macka och kaffe för min del. Det var mycket folk inne full fart på bägge banorna. Skåningarna lämnade över en sista gång till Streaplers som skulle avsluta kvällen med sitt sista pass.

 
 

Wow vilken varm skön kanonkväll vi har här sade Kenny vi ska släppa fram Kjetil som ska sjunga Vill du bli min varsågoda. Nu höjdes farten rejält och de buggade som aldrig förr. Svetten bara rann av Henrik som svängde loss med sin gitarr likaså Per med sin bas. Publiken stod och visslade och bara vrålade. Katti från arrangörstaben steg upp och uppvaktade Streaplers de blev ju årets dansband mycket välförtjänt. Kvällen började så gå mot sitt slut. Sannex och Expanders kramade ur allt och gav järnet sista halvtimmen likaså gjorde Streaplers. Publiken stod och ville inte ge sig mera , mera så det blev extranummer innan alla var nöjda. Vilken första kväll vi fick med festivalen helt perfekt och så mycket folk inne i parken. Kvar återstod att packa ner utrustningen för banden. Vi stannade och snackade med grabbarna medan de packade ihop. Vilken kväll berömde Streaplers och Skåningarna i kör. Vi fick varsin keps av Streaplers stort tack.

 
 

Mycket nöjda promenerade vi mot hotellet i natten lyckliga, glada och nöjda. Så skönt krypa ner i sängen kolla av mobilen lite sedan släcka lampan och sova. Vaknade nästa morgon steg upp och åter hotellfrukost som smakade mycket gott. Stärkta av den steg vi ut på en liten promenad i denna fina stad Mariestad. Vädret var grått tyvärr och det duggade lite. Tanken var att det i år skulle arrangeras Dansband på stan men tyvärr satte vädrets makter och regnet stopp för det. Henrik i casanovas väntade in i det längsta men ingen ville eller våga ta ut sina instrument. Det kostar alldeles för mycket. Ett tält hade de rest upp som de fick plocka ner. Då gick jag och broder till en italiensk restaurang och åt middag innan vi gick till hotellet för att vila lite.

 
 

En dusch sedan börja göra sig redo för andra dagen. Så kul ikväll skulle bland annat legenderna i Flamingokvintetten spela. Det duggade lite lätt när vi promenerade bort till parken. Hej på er grabbar sade de i entrén är allt bra. Bara fint och toppen här. Vilken kväll som nu låg framför oss. Vi gick och hälsade banden välkomna det var Flamingokvintetten, Donnez, Casanovas och Blender. Vi frågade hur de ville spela. Gjorde spelscheman för kvällen. Tog en kopp kaffe och väntade in. Så kul att åter ses sade Maria i Blender. Hon vann en Guldklave så årets dansbands sångerska den fjärde totalt. Klockan slog åtta och det var så dags att börja spela Flamingo klev upp på scenen till publikens jubel och drog igång kvällen med Flickorna från Göteborg. Vilket gensvar direkt applåder i massor och ett sanslöst drag direkt. Trångt på dansgolvet och full fart. På andra banan hade Casanovas dragit igång och börjat spela. Där var det tjockt med folk varmt , svettigt och en god stämning.  Mariestad så kul att vara tillbaka på min hemmaplan ropade Henrik till publiken nu åker vi.

 
 Full ös och ställ direkt ingen idé att spara på krutet. Ja jag vill leva ett vildare liv sjöng Henrik med sån övertygelse. Flamingo lämnade över som Dennis sa till de unga pojkarna i Donnez och Casanovas lämnade över till Blender. Maria Persson skulle nu få visa prov på varför hon just nu är hela Sveriges största dansbandsdrottning. Mariestad s kul att åter få komma hit till denna fina park och trevliga festival sade Lasse. Blender var så taggade och laddade. Maria sjunger så äkta så fantastiskt så bedårande så gudomligt rakt från sitt hjärta.  Vilken utstrålning. Musik från vårt senaste skiva sade Andy oj så det svängde. Daniel fick visa prov på varför han är en mästare på att blåsa saxofon. Gott folk vi ska lämna över till Flamingo och Hasse Carlsson. Jublet visste inga gränser. Vi ska spela en låt som vi spelat in på skiva förklarade Dennis. I den gamla kastanjeallén nu blev det rena pop konserten. Dansgolvet var fullt från första till sista ton. Sedan stod publiken och ville inte sluta applåderas. De såg väldigt tagna och rörda ut Flamingo. PÅ Café holmen stod Gunnar Wallmon och spelade en dansbandstrubadur som spelar en massa härliga låtar och han sjunger så otroligt bra. Kul att åter få träffa Gunnar.

 
 

Gick över till andra banan och tog lite kort. Henrik svängde loss med musik från deras nya skiva som ska komma. De är helt gudomliga underbara Casanovas. Blender tog plats på scenen och Lasse talade om hur mycket de älskar denna kväll, vilket ställe vilken kväll kära publik. Sedan sjöng Maria en vacker ballad som jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på då kom mina tårar. Hon har en av världens finaste röster Maria hon sjunger med sån stark övertygelse. Vi släppte en ny skiva för ett tag sedan sade Lasse vi hämtar ett spår därifrån och höjer upp farten. Vilka applåder de fick men framför allt vad gudomliga de är att dansa publiken. De svängde åt höger vänster runt, runt, runt. Flamingo lämnade åter över till Donnez grabbarna som fortsatte med sin medryckande dansmusik. Kvällen började så sakta lida mot sitt slut. Flamingo hade tackat för sig och Donnez spelade sista låten. Henrik tackade alla och arrangörerna ge dom en stor applåd Folkparkerna i Väst. Maria avslutade kvällen med att sjunga en så rysligt fin ballad som bara hon kan och klarar av. Om ni kallar riktigt mycket så kommer Blender spela ett extranummer vilket de också gjorde. Sedan var allt över vilken kväll vilken festival. Kan lätt konstatera VI tillsammans Folkparkerna i väst + jag och broder vi rodde båten i hamn. Stort TACK från hjärtat till alla underbara kämpande beundransvärda arrangörer , personal folk och övriga som vi mött. Nöjda somnade vi vaknade åt hotellfrukost sedan rullade vi hemåt till Värmland och Kristinehamn.

Fridens Mikael. 
   

Kommentera här: