Säsongsavslutning vid Upperudslogen med Mats Bergmans

 
 

Tänk så fort tiden går då man har roligt och vi är nu framme vid säsongsavslutning vid en av Sveriges finaste danslogar Upperudslogen i Molkom, Värmland. Vi har under sommaren gästas av så många fina dansorkestrar två av de har varit vid logen för första gången och spelat. De är Engdahls som för övrigt gjorde sin första spelning i Värmland sedan är det Tommys ifrån Finland. Ikväll likt tidigare år skulle de duktiga trevliga grabbarna i Mats Bergmans spela upp vid säsongsavslutningen. Det är alltid lite vemodigt när det blir säsongens sista danskväll. Dessa kvällar blir till minnen som man bär med resten av livet. Arrangören Annette hade bjudit hela familjen plus min fina vän Jessica och hennes mamma Märta på middag vid logen. Det brukar hon göra varje år vilket är väldigt trevligt tycker jag.

 
 

Efter att jag varit ute och hjälpt till vid fotbollen då vårt lag hade hemmamatch så drog vi hemåt när den andra halvleken skulle ta sin början. Gjorde oss klara på med fin kläderna sedan rullade vi mot Molkom och Upperudslogen. Denna väg som vi så många gånger åkt. Fram vi kom och vädret var alldeles strålande så varmt och fint en fin sensommardag och kväll skulle vi få. Så trevligt detta skulle bli grabbarna i Bergmans höll på att packa upp och skulle soundchecka ställa in ljudet. Sedan vankades det middag och gud så mycket fantastiskt gott Annette tillsammans med personalen dukat upp. Det är nog inte många arrangörer som är som henne. Sveriges bästa dansarrangör.

 
 

Oj utbrast grabbarna i Bergmans ja vi blir lite rörda över detta mottagande och gästvänlighet. Så satte vi oss till bords och så mycket gott där fanns. Potatis sallad, rostbiff, skinka, korv, potatis gratäng, kex ostar och så efterätt har säkert glömt något med. Men så gott att smaka av allt det goda. Grabbarna gick för att duscha och snygga till sig innan de skulle börja spela. Klockan drog sig sakta mot åtta och de steg upp på scenen. De möttes av en stor rejäl applåd från publiken. Tack sade Magnus vilken fantastisk kväll vi har här framför oss. Vi heter Mats Bergmans vi ska spela för er ikväll. Vem får din kärlek i natt ska vi inleda med sedan kommer Det regnar mot mitt fönster varsågoda. Dansgolvet blev fullt direkt och vilken stämning den var magisk. Lugnt gled dansparen fram över golvet och grabbarna stod på scenen med en bedårande utsikt. Applåder i massor från publiken ja vad annars vi är i Värmland nu.

 
 

Tonix fanns det ett mycket bra dansband från de djupa smålandas skogarna sade Magnus vi ska ta en låt därifrån deras repa Tajta jeans varsågoda. Det är en medryckande härlig låt med ett gott gung i. Vem vet kom sen av bara farten. Det fina i Mats Bergmans som också är en styrka är att både Magnus, Gullmar och Micke sjunger. Två steg fram och ett tillbaka sjöng Micke med sån övertygelse. Kärlek i månljus och skugga å heter nästa låt. Runt på golvet gled dansparen och bara njöt av musiken. Min vän Jessica var så lycklig att få se sina stora favoriter. Ja sade Magnus den stilige charmören bakom klaviaturen Gullmar ska nu få sjunga för er. Publiken gav han en rejäl applåd så han såg väldigt generad ut. Sommarvindar ska han få sjunga passar fint ikväll lite lugnare fart nu. Med sin mjuka fina stämma sjöng han så håret reste sig på armarna. Micke tog sedan över och sjöng Min famn en låt bland anat Lasse Stefanz spelar in. Ett äldre par gjorde tummen upp och mannen bara njöt detta är helt perfekt vilket tempo i låten.

 
 

Drömmarnas man nu höjer vi farten åker lite snabbare förklarade Micke. Ett hundra mil höjde temperaturen och farten ytterligare. Tobbe höll takten bakom sina trummor så fint. Lite gammaldans som vanligt innan det var dags för kvällens paus. Hambo schottis och vals bjöd de på och publiken var med på noterna. Sedan var det fikadags där inne hade Annette dukat upp med en massa gott. Oj ja vad sa man säga sade Mats Bergmans så fin arrangör. Mackor mer kex och ostar. Så gott att sitta ner och fika snacka lite med grabbarna. En fantastisk fin kväll var det på Sveriges finaste dansloge. Dags att spela igen sade grabbarna. Vi dukade av allt och bar in i köket. Vilka duktiga fina väluppfostrade grabbar sade Annettes syster Marieanne. När vi så steg upp så var dansen igång igen Vem vill ha sjöng Micke. Innan Magnus klämde i med Tre små ord en låt Streaplers har på sitt samvete. Bugga, bugga gjorde de flesta. Så även jag och min vän Jessica. Men herregud flåset är så dåligt min kondition är lika med noll men kul är det.

 
 

Lite Cornelis så här om kvällen är väldigt fint. Brev från kolonien bjöd de på och vilken fin version de gjort av låten. Jättefint så fina melodislingor och sången. Publiken gav de rejäla applåder efter denna låt. Självklart ingen danskväll utan Främling. Filmmusik hur många har sett filmen Änglagård frågade Magnus publiken ja det var ganska många som sett de filmerna. Micke ska få sjunga Stanna hos mig varsågoda. Det är en riktig urstark låt. Så klev jag upp på scenen för att på sedvanligt sätt tacka av Annette för allt det fantastiska arbete hon lagt och framförallt lägger ner vid logen tillsammans med sin familj och personalen. Jag pratade om vikten att känna glädje över att ha en sådan fin välvårdad en av Sveriges finaste danslogar. Så fick hon och hennes syster ett varsitt paket av mig och broder. Sedan steg en tjej upp på scenen som varit med under hela sommaren och hjälpt till. Hon ville från få tacka mig och min bror Markus för allt arbete vi lägger ner allt det fina jobb vi gör. Vi fick varsin påse du kan ju visa för publiken vad som är i påsen. EN STOR burk varmkorv och ett stort paket potatis mos. Oj, oj nu kände jag en liten tår jag som älskar korv och mos. Så fortsatte grabbarna att spela. Kan du hålla de orden innan det var dags att runda av. Kära fantastiska publik vi har nått vägs ände vi har kommit fram till kvällens sista dans förklarade Magnus. Tack till er kära publik som kom hit ikväll men arrangören Annette det är svårt att finna ord. Tack för allt gott vi kom hit i eftermiddags och fick så mycket gott tack från våra hjärtan. Kungen av sommaren följt av Tänd ett ljus i fönstret tack och god natt.

 
 

Det högg till i hjärtat detta var det sista för denna sommar vid logen. Men publiken ville inte e sig de applåderade så det blev ett extranummer. När så den låten var till ända fortsatte de att applådera ännu mer stampade i golvet och tjoade skrek efter mera. Ja vilken kväll vilken publik Värmland ni är bäst sade Magnus. Gitarr boggie fick avsluta allt. Vi snackade lite tog de sista bilderna innan vi rullade hemåt. Korvbröd till korven fick jag med av Maria i boa tack snälla. Denna danskväll blev verkligen ett minne för livet. TAC från hela mitt hjärta älskade Annette personalen ordningsvakter och alla övriga. Nu hoppas jag ni alla åker till Forshaga folkets hus i höst och dansar likaså till Skoga bygdegård.

Fridens Mikael.

Kommentera här: