Grym livestream med underbara Callinaz

 

Som jag skrev i mitt tidigare inlägg så har de svenska dansbanden just nu verkligen tufft och kämpigt. Ingen vet om eller när de åter kan åka ut och jobba och göra det som det älskar så mycket nämligen spela upp till dans för sin underbara publik. Det är då som flertalet av våra dansband gör livestreams. Där snackar de lite men framförallt spelar sin musik på ett fantastiskt sätt. Väldigt ung starkt påverkad av Streaplers bestämde sig Carolina för att starta ett eget dansband. Efter en massa vilja och lite jäklar anamma såg Callinaz som blev orkesterns namn dagens ljus 2010. Då var ett renodlat mogendansband men med tiden och främst de senaste åren har man bytt stil. Man bytte till stil till mer rockabilly / rock´n roll stuk för att mer profilera sig och hitta sin egen stil.

 
 

Lite tveksamma i början var de vad deras publik och fans skulle tycka. Men en stark enad kritiker kår såväl media, bransch folk som danspublik och fans har alla gjort tummen upp. För något år sedan hörde jag Callinaz på torget i Filipstad. Satan i gatan på ren svenska detta de spelade var något av det grymmaste jag hört ett dansband leverera. Även om mitt hjärta ligger främst i den mogna dansmusik stilen så var detta mästerligt framfört.

 
 

Nu var det så dags att för sina fans och sin publik göra en livestream. De skulle varva lite snack med att spela musik. Samma dag hade jag varit akut till tandläkaren och dragit ut en tand så jag hade en hel del värk efteråt. Blev så glad att de skulle köra och spela.

La mig i soffan hemma och med spänd förväntan såg jag fram emot denna livestream. Från ett ställe som heter Norehus skulle de sända. Carolina är så superproffsig och så stark och tydlig. Hon har något som jag tycker är så fantastiskt attityd. Klockan slog och de tog sin början. Först hälsade de alla välkomna till Norehus i klippan därifrån de skulle sända.

 
 

Efter lite uppsnack så drog de igång Wee baby blues blev första låten ut. Ett härligt sväng och gung direkt. De spelar så medryckande härlig musik Callinaz. Carolina och grabbarna bara sprudlar av så mycket energi och spelglädje. Efter att de spelat i 45 minuter tog de en liten paus de passade på att visa vad de hade i sin shop att köpa. Sedan fortsatte de att spela Madelene sedan en mycket välkänd låt Highway to hell bjöd de på lite omarrangerad. Det lät så fantastiskt.

 
 

Grymt att höra AC/DC i så fint danstempo. Något som också är stort är att Callinaz spelar verkligen allt live varenda ton. De tog en kort paus visade vad som fanns i deras shop att beställa. Så var det dags att spela vidare en egen låt som Carro skrivit själv Faller bjöd de på. Vilket enormt musikaliskt band tänkte jag. Det bjöds på en massa härliga låtar med sån skön takt och sväng i. Något som är gott att spisa och äta är en Budapest bakelse men här kom den i form av en låt. Tiden gick så fort och Tom talade om att det var dags att spela sista låten, sista dansen för i afton. Tom tackade alla som kikat. Micke som spelas bas talade också om en gång till att kontrabasen han spelat på ska auktioneras bort. Den kunde man lägga bud på. Simon spelade gitarr och sjöng, Andreas höll takten bakom trummorna och sjöng även han, Tom bakom sin klaviatur och med sin gitarr. Så den stora stjärnan Carolina. Tack från hjärtat för en fin stunds fantastisk musik. Hoppas detta virus helvete försvinner så dansbanden kan komma ut och jobba och spela igen.

 

Fridens Mikael. P:s här nedan är Callinaz Livestream drar eller spola fram tills den börjar.

 

Kommentera här: