Dagstur till Arvika med min bror

 
 

En mycket god nära vän till mig och broder Liselotte skulle nu under simmaren ha en utställning på Arvika bibliotek. En utställning med hennes konst och tavlor som hon har målat och skapat. Jag och min bror Markus bestämde oss för att åka dit och titta på utställningen. En längre tid hade jag haft en idé om att åka tåg upp till Arvika.

 
 

Men det blev en liten, liten miss. Jag stod och duschade hemma så ringde min bror du får skynda dig för tåget går. Ja jag kommer så jag drog och hämtade honom och precis när vi kom ner till järnvägsstationen fick vi se tåget åka iväg. Jaha tänkte jag där gick tåget. Men jag åkte hem hämtade lite skivor så tog vi bilen till Arvika. Svårare än så v ar det inte.

 
 

Ut på E-18 Arvika här kommer vi. Rullade fram och passerade Ölme, Väse, Skattkärr så nådde vi Karlstad. Passerade Karlstad och gjorde ett stopp i Högboda för att ta oss en bensträckare. Skönt tycker jag när jag sitter och kör att man kan komma ut få sträcka på benen,

 
 

Sedan åkte vi upp och tog kort på Boda kyrka som ligger så fint uppe på kullen. Vidare fortsatte vi sedan mot Arvika. Vädret var så fint soligt o9ch väldigt varmt. Tur då att AC:n i bilen fungerar. Parkerade och vilken känsla att vara framme. Det var inte lång väg att gå till biblioteket ja Arvika är inte stort men en otroligt fin mysig stad.

 
 

Steg in och wow var min första spontana tanke vilka fina verk vilka tavlor vår vän Liselotte gjort. Det var riktigt fina verk och tavlor som hon målat och skapat. Tog lite bilder det fanns en väldigt intressant fin text att läsa om Liselotte om hur hon träffade en äkta Jössehäring. TACK Liselotte för en mycket fin utställning. Nu var vi redo att dra ner på stan för att ta en fika. En god vän Per tipsade om ett café som vi gick till direkt. Ett gammaldags café som låg så mysigt till mitt i stan vid torget.

 
 

Det blev lite gott och en kopp kaffe såklart. Satt där och bara njöt av atmosfären och stället som sådant. Ut på stan igen gick i lite affärer och kikade utan att egentligen hitta något. Besökte Röda korsets loppis där jag köpte lite skivor. Hamnen fick också ett besök innan vi gick för att äta mat. Vi har funnit en restaurang som vi nästan alltid brukar gå till då vi besöker Arvika. Pannbiff som smakade utsökt valde jag och min bror tog något annat.

 
 

Tackade ordentligt för utsökt mat. Tog en promenad till stadsparken för att ta lite kort. Nu började vi känna oss nöjda och gick sakta mot bilen för att åka hemåt.  En fin dagstur till Arvika blev det och väldigt mycket fint fick vi både se och uppleva. Rack för denna gång.

Fridens Mikael.

Kommentera här: