Dagstur till Karlskoga och Gråbo arbetarmuseum

 

 

Arbetarmuseet Gråbo är ett museum beläget i Karlskoga. Huset Gråbo uppofördes som bostad åt arbetare vid Bofors bruk. På museet har man återställt tre bruksarbetarbostäder från 1885, 1918 och 1942. Det blir en riktig nostalgisk resa man tas med på. Det ger en tidtypisk inblick hur tre arbetarhem kunde se ut.

 
 

Vi bestämde oss jag, mamma och min broder för att göra oss en dagstur till Karlskoga och kika på Gråbo arbetarmuseum. Vägarbete i Karlskoga men som när det blir klart kommer bli väldigt bra ur trafiksäkerhet.

 
 

Det låg ganska fint detta museum. Bara ett stenkast ifrån ligger Bofors station. När vi klev in på museet var det som att åka tillbaka i tiden direkt. Det var riktigt intressant och fint att se hur folk levde och bodde förr i tiden.

 
 

Mycket gamla ting och saker som de bevarat och byggt upp. Gråbo fungerade som bostad fram till 1970-talet. Sedan 1986 har det fungerat som museum. En gammal vedspis i köket brödkakor upphängda i taket på en stång fanns där med. Vi kom in i finsalongen och fick se så fina tidstypiska möbler.

 
 

Det fanns även mycket historia att ta del av och läsa om på väggarna. Detta var riktigt intressant och kul. Nöjda tackade vi för oss och gick till Bofors station för att ta lite bilder runt om där. När vi så var nöjda och klara åkte vi in till stan för att äta lunch och även kolla lite i affärer.

 
 

Jag köpte och hittade två fina skjortor som jag köpte med mig. Ett loppis besök innan vi styrde bilen hemåt nöjda med denna fina dagstur. Tack Karlskoga för denna gång.

 
 
 
 

Fridens Mikael.

Kommentarer:

1 Jan-Åke:

Gråbo är intressant. Nu var det ganska många år sedan jag var där, men det är kul att få se hur det kunde se ut i ett hem förr. Visst är det vackert med alla blommorna nere vid Kulan!

Svar: Gråbo är väldigt intressant och kul. Trevligt att se hur det såg ut förr i tiden. Blommorna hade de också gjort väldigt fint vid Kulan!

Mvh Mikael.
Mikael

Kommentera här: