Försenad 40-års present till min broder , hockey Färjestad BK – Örebro HK

 
 

I början av december månad fyllde min älskade bror Markus jämnt nämligen 40 år. Jag gick och funderade fram och tillbaka vad jag skulle eventuellt köpa eller göra och ge han i present. Jag satte mig ner och kikade runt på nätet så dök det upp hockey. Min bror både tycker om och håller på Färjestad vilket jag inte gör. Mitt stora favoritlag är Södertälje sportklubb. Men jag skulle bjuda honom på en hockeymatch i Karlstad. Kikade in och kollade spelprogrammet. Ville gärna ha en lördagsmatch vilket jag också fann första februari skulle Färjestad hemma möta Örebro. Detta blir perfekt och ännu bättre var det då jag såg att Gullspångsbuss skulle köra en bussresa dit till matchen. Jag ringde dit och bokade in oss två.

 
 

Vi bestämde också att vi innan matchen skulle gå ut och käka middag. Vi bestämde oss för en ganska nyöppnad riktigt bra restaurang som ligger vid järnvägsstationen i samma byggnad. Perrongen 222 heter restaurangen. Jag valde husets pasta som var mycket god och broder tog en burgare. Stärkta av maten klev vi nu på bussen och rullade mot Karlstad och Löfbergs arena. Smidigt att inte behöva köra själv krångla leta parkering tänkte jag. Fram kom vi där var redan mycket folk utanför och inne i arenan med.

 
 

18:00 är det nedsläpp. Jag hade väl egentligen inga känslor utan tyckte mest det skulle bli kul att se en hockeymatch live. Vi fick kanonbra platser inne i arenan.  Broder stannade till för att köpa med en dricka och han köpte även en till mig. Herre gud denna får du dricka med andakt sade han sedan. Jo tack tjugoåtta kronor. Billigt och bra men så är det på alla ställen. Lite uppsnack på media kuben innan matchen. Så till örtonbedövande musik och jubel deras speciella låt gjorde Färjestad entré. Det är lite häftigt att se.

 
 

Så var matchen igång. Och det var gästande Örebro som tog tag i taktpinnen och skapade ett våldsamt tryck mot Färjestads mål. De pressade på och det kändes inledningsvis som Färjestad satt kvar i omklädningsrummet. Färjestad hade en mycket duktig målvakt i Arvid Holm som räddade de gång på gång. Så fick Örebro en spelare utvisad och de utnyttjade hemmalaget och satte dit 1-0 som stod sig perioden ut. 5-14 förlorade Färjestad skotten med.

 
 

Publiken var på gång de sjöng klappade och försökte få igång sitt hemmalag. I andra perioden så kvitterade Örebro efter ett fint förarbete.  Målet gav Örebro energi. Halvvägs in i andra perioden tog Färjestad time out. Och efter den började man spela bättre fick ihop spelet bättre och kom i attack som ett enat lag. Min bror njöt på läktaren för fullt. Likaläge inför tredje perioden. Men känslan var att Färjestad hade steppat upp skruvat upp farten och tempot i matchen. Örebro stretade emot men det var hemmalaget som åter tog ledningen. Och i tom bur kunde man sedan lägga in 3-1 och stänga matchen. Detta var en skaplig match bättre har man sett. Men en vanlig match i serielunken. Nöjd tacksam och glad var min bror då vi gick ut till bussen.

 
 

Vi konstaterade att vi både kunde vara glada och nöjda. Dels vann Färjestad sedan vann mitt favoritlag Södertälje mot Karlskrona.  Vi klev på bussen klev av den hemma vid resecentrum väldigt nöjda med resan. Kul och fin 40-års present tyckte min bror.

 
 

Fridens Mikael.

Kommentera här: